Истанбул [тема 56]

• 54 702
  • 748
  •   1
Отговори
# 420

Сняг се сипе на парцаааааали.... Нека вали, нека вааали

# 421
Здравейте, пак се включвам аз.
Имам пак питане- знаете ли колко е входа на Аквариума и Леголенд в мол Форум?

# 422
  • Варна
Само да попитам, по точно да доуточня: С ферибот се ходи от Еминьоню до Емиргян?
И може да се използва Истанбул карт? Деца над колко години се таксуват?

Фериботите са тези които карат коли , камиони и хора до другия бряг.Това за което говорим са корабчета които щъкат по Босфора като част от обществения транспорт , своеобразни водни автобуси , има и водни таксита и чартъри под наем , абе все едно като Венеция.Хващате корабче за квартала Sarıyer ,той е на другия край на Босфора , до Черно море и третия мост.Там гарантирано не е туристическо и няма чужденци и всичко е автентично. Повече от час пътуване по Босфора за 50 ст. с ИСТАНБУЛКАРТ. Корабчето за Сърайер има няколко прелюбопитни спирки Simple Smile , Ayaspaşa , Beyoğlu , Sinanpaşa, Beşiktaş , Арнавуткьой , Boyacıköy с парка Емиган и други.Може на хоп он/хоп офф да слизате и разглеждате.Задължително с ИСТАНБУЛКАРД (едно от първите неща които си вземаме от първата будка) щото е към 50ст.Лошото е че тръгва от Еминьоню доста късно - към 11 (  втората къщичка вдясно от моста).Всъщност то може да не е само  корабче за квартала Sarıyer , може да има и други линии.Може от другия бряг - има корабче за Вoyacıköy с парка Емигян.А цената е толкова ниска , че изобщо не си заслужава да се пита за намаления - кво му плащаш за левче да плаваш с часове по Босфора Simple Smile

# 423
  • София
Мария, Eiger, благодаря за информацията и линковете! Може би ще преосмислим частта с тротинетките в такъв случай.

# 424
С тротинетки и транспорт не е проблем, освен ако не е някаква грамадна. По-скоро трябва да се помисли за хубав катинар, защото в МОЛовете примерно се оставят отвън.

И за закуска едни от любимите ми фурми....

# 425
  • Свети Влас
Момичета аз искам да попитам как стоят нещата с купуване на стока от Турция и внасянето им в България ? Може ли да се закупи например 5 л. олио и да го внесем тук ( че тук олиото стана златно ) ? Съжалявам, че питам, но не съм на ясно !

# 426
Габи, 😍 ако тук не получиш отговор, виж във фейсбук групата На пазар в Истанбул и други с подобни заглавия.
Или в Одринската тема тук https://bg-mam.ma/t/1411806

# 427
Момичета аз искам да попитам как стоят нещата с купуване на стока от Турция и внасянето им в България ? Може ли да се закупи например 5 л. олио и да го внесем тук ( че тук олиото стана златно ) ? Съжалявам, че питам, но не съм на ясно !
Най- точно може да видите в сайта на МВнР ни работи ( не помня сумата точно да не ви подведа, но мисля, че бе 300 евро на човек) . Там са упоменати количествата.
Ние миналата година си направихме ремонта с материали от Турция нямахме проблеми на границата бяхме се вместили в сумата на човек. Също така не трябва да биете на очи като купувате 10 еднакви неща ще се сметнат за внасяне с цел търговия от нашите митничари. Ние спокойно сме взимали по два праха примерно за пране, един -два стека захар ( в сезона на ракиите в БГ поскъпва Wink )   и т.н. Дрехи не сме купували в количества ( пътувахме по здравословни причини лекарства сме вкарвали имах протокол за тях на мое име, нашите само поглеждаха и констатираха, че са лекарства не са правили по обстойна проверка)
Също така за стоката ( говоря за материали ние внасяхме плочки, ламинат и т,н)  трябва да имате фактура не само касов бон на ваше име. Не всеки път са ни ги искали, но ако нямате нашите могат да се заядат.

# 428
  • Sofia
Някой пътувал ли е скоро с автобуса на Huntur от Истанбул до София, който тръгва 18.00 от там? Инетересува ме дали пристига  по-рано от разписанието (04.00). Трябва да чакам един багаж тези дни и да знам в колко часа да отида

# 429
  • Ропотамо
Можеш 3 туби по 5 литра. Никой няма да ти направи проблем на границата. Колко ли стана олиото в турция? Преди 15 дена го взех на 3лв. л. дали е скочило още..

# 430
  • Димитровград
В Мигрос 4л. е 95 лири на  промоция до 16.03.

# 431
  • София
Само да попитам, по точно да доуточня: С ферибот се ходи от Еминьоню до Емиргян?
И може да се използва Истанбул карт? Деца над колко години се таксуват?

Фериботите са тези които карат коли , камиони и хора до другия бряг.Това за което говорим са корабчета които щъкат по Босфора като част от обществения транспорт ,
Петерки, пак се изказа неподготвен. То не е чудно след като се има предвид факта, че и ти не помниш кога за последно си ходил в Истанбул.
По Босфора си плуват ОБЩЕСТВЕНИ ФЕРИБОТИ.
И жителите на Истанбул както и туристите използват тези ФЕРИБОТИ като градски транспорт.
Фериботите в Истанбул пътуват не само по Босфора, а и до Принцовите острови.
Отделно от ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФЕРИБОТИ има и туристически корабчета и частни яхти, които могат да се наемат.

# 432
  • Свети Влас
Благодаря ви, много за отговорите ! 

# 433
Запазих хотел за началото на април, дано да има цъфнали лалета. Ще водим и децата 😵💫, което като идея е добре, но се надявам да минем с малко мрън мрън. Започвам да подготвям лека програма, да се насладим на красотата на града възможно най-много!

За  да стигнем “по вода” от Еминьоню до Емиргян има ли прекрачвания или има директен ферибот/корабче?

Има ли карта или нещо като упътване за Т1.

Мисля, че го имаше някъде, но не го намирам Simple Smile

# 434
  • София
Запазих хотел за началото на април, дано да има цъфнали лалета. Ще водим и децата 😵💫, което като идея е добре, но се надявам да минем с малко мрън мрън. Започвам да подготвям лека програма, да се насладим на красотата на града възможно най-много!

За  да стигнем “по вода” от Еминьоню до Емиргян има ли прекрачвания или има директен ферибот/корабче?

Има ли карта или нещо като упътване за Т1.

Мисля, че го имаше някъде, но не го намирам Simple Smile
ФЕРИБОТЪТ няма прекачвания никъде от ФЕРИБОТЕН ТЕРМИНАЛ /така си го пише в гугъл мапс/  Еминюню до ФЕРИБОТЕН ТЕРМИНАЛ Емирган
Ето Т1- синята линия на картата

Общи условия

Активация на акаунт