Истанбул [тема 56]

• 54 670
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
На сайта на Watergarden е дадено това като указание за транспорт, може да е от помощ за някой.
Обаче не бих съчетала Емиргян с тоя мол в един ден. Това ще са часове път.. В тотално различни посоки са.

За лалетата споделям мнението на Таня. 
Миналата година също беше по-студено от обичайното и в началото на април нямаше нацъфтяли лалета. Силният цъфтеж беше дори след средата на месеца. Отворих си снимки за справка, тъй като прекарах там около 4 седмици.
Тази година бих избрала дати след 11 април докъм 24-25, ако искам да ги видя в пика им.

# 466
Еми и аз искам след 10.04, но се съобразяваме с ваканцията на детето, няма как 😒
Крепи ме факта, че в Истанбул винаги има какво да се види 😆

# 467
  • Sofia
Със сигурност ще има какво да видите и ще прекарате чудесно.
За лалетата уточняваме, защото има въпроси за конкретни дати.
Размишлявам си за Watergarden аз, че досега все съм го пропускала, не ми е комуникативен. Хрумна ми, че нелош вариант е с метро от Кадъкьой до най-близката до мола станция и после с такси. Разстоянието е около три километра по картата.

# 468
  • Бургас / UK
Със сигурност ще има какво да видите и ще прекарате чудесно.
За лалетата уточняваме, защото има въпроси за конкретни дати.
Размишлявам си за Watergarden аз, че досега все съм го пропускала, не ми е комуникативен. Хрумна ми, че нелош вариант е с метро от Кадъкьой до най-близката до мола станция и после с такси. Разстоянието е около три километра по картата.
Eee Сиена,това е добра идея Hands Thumbsup не се бях сетила за този вариант.За това и попитах дали няма нещо по-удобно от автобусите,че си е бая пътуване от Кадъкьой до там. Видях ,че има спирка на метрото ,ама викам си далеч е..А от Емиргян до там си е живо наказание,не бих тръгнала...
PS: Проучих ,че трябва да се хване М4 от Кадъкьой до спирка Yenisahra Metro istasion и от там с такси Simple Smile Връщането по обратен ред.Само,че не помня до колко часа работи метрото М4 Thinking
Допълвам: М4 работи до 11:50 РМ .

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 23:33 от *Чефи*

# 469
  • Варна и...духом на Босфора
Ийи Акшамлар Ут Лондрата❤️
ДИмек от Мъгливия Албион!
Другари,тука е 11-12 градуса,но Няма Лаленца!
Виж, Слънчогледи има,!❤️
Ето ги - поздрав за всички,които вярват е себе си и следват мечтите си!
Винсент Ван Гог- Слънчогледи
Национална Галерия -Лондон

Абе,кой каза Емиргян -Емаар?!?
По- добре преплувайте Босфора,по - кратичко е😆
Кое момиче беше в снега сега в Истанбул,дано не са мръзнали много, Ади бакалъм да се върне по живо здраво и да разправя.
Паф-Пафче,немедленно се активизирай,и кажи кога беше там , аджеба

# 470
  • София
Здравейте, аз продължавам със самостоятелната ни програма и искам да попитам няколко неща:
1. Все още ли може да се плати и колко точно се плаща да разгледаш само градините на Бейлербей? Търсих в интернет, но намирам само една такса - 60 лири за вход. Друга не на намирам.
2. Смятам часове и разписания и май най-бързият начин да стигна до Кючуксу по-рано сутринта е с Мармарай до Юскудар и после с автобус. Така ли е според вас? Тук се притеснявам само с Мармарай има ли нещо важно, което трябва да знам, в смисъл мога ли да се объркам някъде?
3. Как се ориентирам като съм на дадено пристанище кое е моето корабче? Пише ли някъде идващото корабче за къде е , по кой маршрут е или нещо такова?

# 471
  • София, Хаджи Димитър
Здравейте, след 5-6 ходения организирано и служебно до любимия град в четвъртък пътувам самостоятелно. Решила съм с автобусите на Метро. С 17 годишен младеж,който ще е за втори път там и по-скоро той на шопинг, аз просто да съм там. Програмата е готова и съм много ентусиазирана. В събота планувам изцяло Азия и ще вмъкнем и един баскетболен мач на Фенербахче от местното първенство /младежът е баскетболист/. По повод на екскурзиите по време на фестивалът на лалетата.....е никога повече не бих си го причинила/мое лично мнение/. Лошите спомените са ми за ужасните опашки на границата.....а за капак в неделята тръгнахме рано, за да пазаруват в Одрин.

# 472
  • Sofia
Мармарай е като всяка друга метро линия. Разликата е, че се чекираш и на излизане от станцията, защото за цената има значение колко дълго си пътувал.
На фериботните терминали има електронни табла с инфо за час и дестинация. Гледайте внимателно и чак тогава през турникета.

# 473
  • София
Сиена М., благодаря за разяснението.

По повод на екскурзиите по време на фестивалът на лалетата.....е никога повече не бих си го причинила/мое лично мнение/. Лошите спомените са ми за ужасните опашки на границата.....а за капак в неделята тръгнахме рано, за да пазаруват в Одрин.

И мен това малко ме притеснява, но като знам как от преди 2 години ги чакам тия лалета:tulip:Ще преглътна чакането на границата веднъж, после ще видим.Simple Smile

А, изивнявайте, някой може ли да ми каже от кога е лятното работно време на лифта за Пиер Лоти? Април месец зимно или лятно е?

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 12:49 от V_e_S_i

# 474
Здравейте снощи се завърнахме от Истанбул... въпреки,че времето беше доста студено си прекарахме невероятно.Доста пообикаляхме и хапвахме всякакви вкусотии,а града приличаше на зимна приказка.Невероянтият Истанбул е приказен във всеки един сезон и въпреки лошото време останахме очаровани ❄️❤️

# 475
  • Пловдив
Какво купувате от Турция?За да знам какво да търся и гледам. За разлика от всички жени най много мразя да ходя в молове,но сега ще се прежаля.Какви храни са изгодни ?Праховете не им ги харесвам.Но в хотелите където съм ходила не знам с какво чистят но ми мирише страхотно на лавандула.

# 476
Здравейте, виждам в последните страници дискусия, която вълнува и мен. Отностно първо посещение на Истанбул самостоятелно или организирано. Планувам за края на април/началото на месец май пътуване до Истанбул 3 нощувки. Вариянтите, които обмислям са или използването на ТО или самостоятелна организация- автобус(METRO) и хотел през букинг или апартамент през airbnb. Като плюс на организираната екскурзия виждам единствено спестяването на организационната част транспорт-наставяване, минусите за мен са скъпите им допълнителни екскурзии, неяснотата в кой хотел ще бъде настаняването(обявяват един, но винаги има опция "или подобен"), както и това, че се налага да се съобразявам с програмата им относто пътуването(излишна за мен спирка в Одрин и тн) и др. Плюсовете на индивидуална организация са ясни на всички ни...За да реша дилемата се нуждая от съвети, моля за  конкретни агенции, които препоръчвате за Истанбул, както и за съвети отностно индивидуално настаняване-предпочитам хотели или апартамент през airbnb(или поне в кои райони на Истанбул-център да гледам) в централна част, близо до спирки на трамваи и метростанции. Екскурзия през ТО с 3 нощувки струват около 300 на човек, при индивидуалното пътуване , двупосочният автобусен транпорт е 100лв на човек, та бюджета за нощувки е около 200 евро за 3 нощувки/двойна стая. Моля за мненията ви.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 13:53 от wwwrrr

# 477
Здравейте,
Нужно ми е мнение за 3 агенции
Visitour, Niramar Travel, Karaci Tours
Тръгване от Бургас.
Коя бихте ми препоръчали?

# 478
  • София
Здравейте,
Нужно ми е мнение за 3 агенции
Visitour, Niramar Travel, Karaci Tours
Тръгване от Бургас.
Коя бихте ми препоръчали?

Аз съм пътувала 2 пъти с Караджа, но от София и за транспорт и хотел бяха ок, за допълнителните екскурзии не мога да кажа, защото не съм ги ползвала.

# 479
Здравейте, виждам в последните страници дискусия, която вълнува и мен. Отностно първо посещение на Истанбул самостоятелно или организирано. Планувам за края на април/началото на месец май пътуване до Истанбул 3 нощувки. Вариянтите, които обмислям са или използването на ТО или самостоятелна организация- автобус(METRO) и хотел през букинг или апартамент през airbnb. Като плюс на организираната екскурзия виждам единствено спестяването на организационната част транспорт-наставяване, минусите за мен са скъпите им допълнителни екскурзии, неяснотата в кой хотел ще бъде настаняването(обявяват един, но винаги има опция "или подобен"), както и това, че се налага да се съобразявам с програмата им относто пътуването(излишна за мен спирка в Одрин и тн) и др. Плюсовете на индивидуална организация са ясни на всички ни...За да реша дилемата се нуждая от съвети, моля за  конкретни агенции, които препоръчвате за Истанбул, както и за съвети отностно индивидуално настаняване-предпочитам хотели или апартамент през airbnb(или поне в кои райони на Истанбул-център да гледам) в централна част, близо до спирки на трамваи и метростанции. Екскурзия през ТО с 3 нощувки струват около 300 на човек, при индивидуалното пътуване , двупосочният автобусен транпорт е 100лв на човек, та бюджета за нощувки е около 200 евро за 3 нощувки/двойна стая. Моля за мненията ви.
И аз в момента организирам самостоятелна екскурзия от 3ти до 7ми май ще сме в Истанбул. Резервирай хотел в район Сиркеджи, мястото е много комуникативно.

Общи условия

Активация на акаунт