АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 176
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • Асеновград
И аз след лапарото имах и дрен и катетър и се разхождах с тях така ден и половина някъде, много е гнусно наистина. Като се раздвижих ми махнаха катетъра, и останах само с дрена още, бе помня колко беше, до преди да ме изпишат почти, последната вечер го махнаха, беше много неприятно махането но е за секунди и се търпи, и махането на катетъра не беше изобщо приятно но и то минава за секунди. Доста е гадничко да, но пък без тях не може, предполагам и след секциото ще е така, с дрен и катетър.

# 421
  • София
И аз забравям, това е точно baby brain. И съм отнесена, блея на някъде. А трябва да съм сериозна, че имам хиляди неща на главата.

Имам си коремче, трябва да се снимам тия дни, че забравям. А е хубаво за спомен Simple Smile

Manoela, аз съм раждала в Шейново, вярно преди 4+г, ама ще разкажа тук, на някой може да е полезно. Сега, моят казус е по-различен, защото трябваше да раждам при една конкретна докторка, но тя влезе в спешно секцио тогава (на нейна пациентка, аз се следях при нея само последния месец). В крайна сметка родих без избор на екип, платих си епидуралната упойка. Тогава беше 300лв, сега не знам. Падна ми се на смяна д-р Спасов, една много мила специализантка и се събраха 3-4 акушерки, понеже раждах през нощта и в последствие имаше малко усложнения в хода на раждането. Като цяло всички бяха много мили, внимателни и отзивчиви. Погрижиха се идеално за мен и малкия, предвид че тогава ситуацията клонеше към критична, но да не притеснявам новите мами. Минусите тогава бяха една дръпната неонатоложка, която даваше сведения (вадеха и се думите с ченгел), една санитарка, която ме гледаше сякаш съм полезно изкопаемо (родих на 22г) и миризливки (смрадливки) - вярно, че есента им е сезонът, ама видях 2-3 в родилна зала. Храната не е от меню, тоалетните са 3-4 на етажа, но в крайна сметка е болница, а не хотел. Не е лукс, държавна болница е, но имат много добри специалисти, отлична неонатология. Вероятно пак там ще родя, въпреки няколкото негатива.

# 422
Неизвестна16, благодаря ти! Аз съм наясно, че като държавна болница няма да е цветя и рози обстановката, за мен е важно да се погрижат за бебето адекватно недай си боже ако се наложи нещо, а аз ще изтърпя 3-5дни да не съм в “хотел”. Моят АГ, при когото се следя на частно, работи в Шейново и поне за момента си мисля да раждам с него, независимо как.

# 423
Да, да точно дрен. Ужасно беше особено, като го изваждаха усетих как минава през целия път. Според мен секциото е различно при всяка жена, от изпълнението, до шиенето, възстановяването и тн. Сигурна съм че не е песен де 😬 надявам се пак да родя нормално, но каквото дойде Simple Smile

Аз съм на 7ми на женска консултация. Честно казано не ме е страх от раждането, и първия път не ме беше страх, последните седмици от 9тия месец бях в някакво напрежение и го мислех.
Аз родих нормално с 3 външни шева, с епидорална упойка, защото след като ми пуснаха окситоцин не издържах и си поисках. Бях доста уморена, влезнах в 10:30 и родих в 21:19 без храна и вода се чувствах доста омаяна.
Не ме е страх от секциото, ако се наложи, защото доктора, който се надявам и този път да ме изроди е с "вълшебни ръце" и по принцип му имам пълно доверие.

Аз си харесвах бременността, с първото ми се гадеше 3 месеца и свалих, сега ми се гади, като ям ми минава, но пък ми става тежко и само оригвам 😑
Като мине това състояние ще съм окей.

На мен ми махнаха жлъчката също след раждането, бебка я беше прегънала и функцията и се беше нарушила, в 8мия и 9тия месец правех ужасни кризи и никой не виждаше от какво е. После след операцията, казах на хирурга, че предпочитам 100 пъти да родя пред това пак да ме оперират, въпреки че беше лапароскопска операция.. Особено тоя катетър дето висеше и го вадиха после, ми беше ужасно 🥴
Моята си беше прегъната от преди това. Катетър на нея операция не са ми слагали, да не се бъркаш с Дрен, неговото махане е отвратително, но аз и на секциото имах Дрен. Не искам да те плаша, но от нея операция се възстанових по бързо отколкото от секциото.
И, да махането на дрена беше отвратително, обаче пък след това буквално всякакви болки ми изчезнаха. И след секциото като ми ги махаха беше отвратително ама болките не изчезнаха. Но всичко се преживява, все пак болките не са чак толкова дълго, а и има хубави болкоуспокояващи.

# 424
  • София
Грижат се и то доста. И са шегаджии повечето. Те мисля, че вече имат най-високата степен да гледат недоносени бебенца, като Майчин дом. Има и тема във форума ''Раждане в САГБАЛ Шейново'', там пишат и по-пресни мами Simple Smile

# 425
  • Пловдив
Здравейте.Мина и моят преглед .Всичко е наред,има си крачета и ръчички😊Утре съм на БХС.Взеха ми кръв..Оказа,че АГ също изражда,така че ще съм при нея най-вероятно .

# 426
  • София
Joy Joy, нещо се губиш. Всичко наред ли е?

# 427
Мен първото раждане, спешно секцио, да чукам на дърво беше мн леко и възстановяването после. Ако питам ММ и той сега е пак за секцио, да не съм се мъчила нито аз нито бебето, но аз май клонях нормално. Обаче взе да ме е страх, защото днешно време мноого са малко жените без епизиотомия. Всички ги режат отдолу или имат разкъсвания, всички имат шевове и аз досега не съм чула да им е минало като песен, е то баш като песен няма да е но, аз като раждах тези с вагинално раждане се чувстваха доста зле. И наистина много ме е страх от това раждане въпреки че ще ми е второ и съм в голяма дилема как да родя. Докторът ми е от тези, които ако нямаш противопоказания и искаш нормално няма против, но каго го питам за мнение, днешно време с новата техника къде къде вижда секциото по щадящо за майката и бебето. Но ще спирам да го мисля. Имаме доста време все пак и като му дойде времето ще видим как ще е.

# 428
В чужбина няма секцио,всички раждат нормално 🤷🏼‍♀️тук гледам стана вече практика докторите да ти казват със секцио.Която както ще и е спокойно,важното е щастлив финал накрая😊😊😊

# 429
Аз се оказа, че съм от страхливите и се поразрових за да намеря повече информация за Англия и секциото и се оказа, че в сайта на gov.uk където не биха си позволили да публикуват лъжлива информация - всъщност може. Ще се опитат да ме убедят за нормално, но имам правото на избор.

# 430
И аз тези дни се присети за JoyJoy. Следях с интерес постовете и, защото май само ние двете сме с близнаци в групата.

# 431
В Германия също имаме право на избор как да раждаме. Има разбира се,  условие да има медицински показатели за това но те са доста широко понятие и страхът на бъдещата майка от вагинално раждане също важи като причина.
Аз от както се помня си знам, че за мен планово секцио по желание е най—добрият вариант. Доктора ми също знае за и не мисля, че ще опитва да ми обяснява нещо различно от това освен законните там 2 изречения дето е задължен да ми ги каже като му дойде времето, ако стигна до там.
Аз си познавам тялото и знам, че ще съм по адекватна на болка и дори по трудно възстановяване след като бебето вече е родено и няма какво да се случи с него по време на самият процес. Моято тяло така се стяга когато съм притеснена, че спира да функционира, дори урина не успявам да дам за проба в болницата когато се налага въпреки наливането с вода. Преди лапароскопската ми операоперация така една сестра ме тормози половин час да съм успяла пине няколко капки...еми накрая и казах да се примири без капките, аз не съм им виновна, че вместо в уречения час влятя сестрата в стаята още докато бях юристигнала и се разбуча да съм влизала в операционна.Simple Smile. Има и още други причини за това ми желание , но не ми се влиза изобщо в повече полемик, особено като знам потенциала на тази...вечния спор за или против.
На финала е важно здраво и пухкаво бебе и спокойна майка, а не как точно се е случило.

# 432
И аз тези дни се присети за JoyJoy. Следях с интерес постовете и, защото май само ние двете сме с близнаци в групата.

Да и на мен ми направи впечатление,защото участваме и в други темички с нея,но и в тях не се е включвала скоро.

# 433
+ 1 за JoyJoy .И аз я мисля от вчера и се канех да пиша , дано всичко е наред !
Ето го и моя тумбак.Имам и някоя друга мазнинка от преди това , та не ми е баш гладък и объл без дрехи, но това е 😀

13 + 2 г.с

# 434
Момичета много хубави коремчета имате! Аз още нямам никакво, вечер, като се подуе си въобразявам, че вече е пораснал, но на сутринта няма и помен от него.. 😅

Общи условия

Активация на акаунт