АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 170
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Моето също е толкова миниатюрно, че почти няма разлика от нормалния ми корем. Може би се усеща разлика на пипане, когато съм хапнала повечко съвсем по друг начин се усеща допир. Сега се усеща нещо къгло по средата. Друга разлика е, че при преял корем все някак успявам да го глътна и прибера за снимка, а сега лекичко закръглено се вижда колкото и да гълтам назад корема. Искаше ми се обаче да се вижда вече повече, това също допуълнително ме прави несигурна дали всичко не наред. Почти не съм качила и килограми, започнах на 49, сега съм 52. Но те са защото хапвам главно въглехидрати заради гаденето.

# 436
Тези, който още нямате кореми не се притеснявайте, ще ви проличи по някое време. Моя съседка с първото си дете почти нямаше корем, а е и дребничка. Значи тя в 9м беше сигурно както аз в 5м, а роди голямо бебе около 3600 ако не се лъжа. Всички я питаха къде го е била скрила това бебе.

# 437
Тези, който още нямате кореми не се притеснявайте, ще ви проличи по някое време. Моя съседка с първото си дете почти нямаше корем, а е и дребничка. Значи тя в 9м беше сигурно както аз в 5м, а роди голямо бебе около 3600 ако не се лъжа. Всички я питаха къде го е била скрила това бебе.
То големия корем не е гаранция за голямо бебе. На мен с първта бременост ми пролича чак в 7 месец и родих сина ми 4350кг,бях качила към 23 кг. Сега в 13 седм и 1 ден имам коремче,ама тоя път съм инвитро и колко хормони и прочие изпих не е истина,да не говоря за кортикостероидите. Те си дават отражение на тялото. Сестрами качи за цялата бременост 13 кг и роди 4150 бебе.
Ама в нашия род всв са едри децата баща ми е роден 5500кг,а брат му 5кг🤷‍♀️

# 438
  • София
Физиологията ни е различна, нормално е. Аз имах огромен корем, а родих бебе 3400гр, като ми пролича чак от средата на 5м някъде.
Има много жени, които носят бебето към кръста и са с малки кореми, това не е гаранция и за теглото на бебчето.
Между другото, хич не държа на голям шкембак. И без това с баткото така и не можах да си свикна с размерите, чат пат се бутах с корема я във врата, я в шкаф. Нищо му няма на детето де, на мама гарджето. Joy

# 439
  • Пловдив
То това,че имаш корем,не значи ,че ще родиш голямо бебе..Няма нищо притеснително.Аз пък не съм привърженик на големите кореми и бебета..Моят се роди 2950,стана голям после..Аз корем почти нямах,в 9 м бях с малък корем,но всичко си беше нормално..Сега като гледам пак ще е така..Аз съм и ниска,не си се представям с голям корем..

# 440
Аз и двата пъти имах голям корем. Първия път качих 5,500кг, а големия е роден 4,050кг с 10 дневно преносване. Втория път качих 6,500кг, малката е родена 3,670кг, но 10 дни преди термин. Доктора твърдеше, че ако имаше възможност да в принося е щяла да е по голяма от батко си. Тя не, че се беше засилила да излиза. И двете ми деца така и не слязоха надолу, седяха си високо горе и хич и не мислеха да се подготвят да се раждат. Само дето по някое време в 9м се сетиха да се обърнат с главата надолу.

# 441
Аз имам доста голям крием. Едва ли е само от бебето, защото съм качила доста, а реално краката и ръцете ми стоят слаби, така, че съм качила предимно в корем и дупе (явно за баланс 😂). Всички се шегуват с мен, че са две, а е сигурно, че е едно. Никой не вярва, че съм в края на трети месец.
Аз бях преди това слаба, но никога не съм тренирала, не съм имала мускули. Предполагам, че е до структора. Според мъжа ми, коремът ми ръсте с всеки ден, аз си го виждам голям от месец, но в началото, до колкото разбрах, просто се подува. Най-вероятно вече си е истински. По-късно ще публикувам снимка.

П.П Някой пита за зацапването. В 9г.с имах не кафяво, а направо тъмно червено. Реално не се установи никакъв проблем. Бебето се развива нормално. Следващия път като го видяхме беше вече в 12 г.с и отговаряше на размерите. Докторът още не знае от какво е, но подозира, че е от нисък прогестерон. В последствие започнах да пия и не ми се е получавало пак.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 13:53 от Королева

# 442
Аз до сега не съм чувала жена да каже "привърженик съм на големите кореми, мечтая да ми тежи и да се задъхвам на всяка крачка" 😁 😁 но има жени с големи кореми, едва ли са се стремяли към това 😀 вярвам, че всичко е до ген и структура на тялото. Както и че бебе 2.600 може да е също толкова здраво, колкото бебе 5 кг. Аз съм дребна, ММ е висок и слаб, не вярвам, че бебето ни ще е голямо. Като цяло ме дразнят изказвания, които коментират външния вид на бременна жена 🙄 коментари като "оо станала си огромна" или "как може да си толкова слаба, това бебе как расте" са ми меко казано нетактични. И мисля, че както е сега с коремите, в 7,8 месец ще започнат разминавания с размерите на бебетата, но съм решила да не се шашкам, не може всички да са по калъп като в поточна линия 😁

# 443
Момичетаааа днес ми излезнаха резултатите от пренаталния тест. Отрицателен е и бебето няма аномалии и синдроми.
Но имаме промяна в пола чакам Момче💙
Довечера ще изненадам децата, те много се надяват на момиче та ще е забавно много.

Gabriela1g Най- добре се консултирай с АГ, може да е безобидно зацапване, може и да има проблем.

I.skela А казах на моите момичета и те много се зарадваха. С късметите за НГ им направих изненадата, като на всяко пишеше бебе 🤣, но вашето е по- малко и съм сигурна че ще измислите нещо. Може като гатанка или нещо от сорта.

Аз коремче имам, ама предимно вечер се показва 🤣

# 444
  • Пловдив
Доста майки пък искат да раждат бебета по 3,500 и нагоре.И някоя като роди бебе 2600 и сякаш е недоносено ..Мен ме питаха:Вдичко наред ли е с бебето ,колко кг е?Затова доста си мислят,че големият корем е предпоставка за голямо бебе и че всичко е наред.Моят се роди 2950,но си стана голям после и си е здрав..

# 445
Доста майки пък искат да раждат бебета по 3,500 и нагоре.И някоя като роди бебе 2600 и сякаш е недоносено ..Мен ме питаха:Вдичко наред ли е с бебето ,колко кг е?Затова доста си мислят,че големият корем е предпоставка за голямо бебе и че всичко е наред.Моят се роди 2950,но си стана голям после и си е здрав..
2950 си е идеално бебе. Баткото знаех, че е голям, обаче като ми казваха, че и малката е голяма, особенно за момиче ми беше много странно. Тогава една акушерка ми обясни, че за момичета нормалния размер за бебе било от 2800 до 3100, а за момче от 2900 до 3200. Всичко нагоре се водело голямо бебе. И се смееше, че все пак тези размери били ореантировъчни.

# 446
  • Пловдив
И аз смятам,че са нормални кг ..Но не знам защо е наложено тук,че е хубаво да са над 3500 ..Ми те ще си станат ..Даже като раждах и лекарката помисли,че изоставам в седмиците,защото съм имала малък корем .

# 447
Да ви кажа, масово бебетата, които се раждат, поне по мои наблюдения са по 2500-3000кг. Има и по-големи, разбира се, но най-често са все такива и са напълно здрави и нормални. Имали сме и рекорди по 4.950кг. и т.н. , но както казах, това са рекорди! 😅

# 448
Здравейте, моя термин е на 06.08. и чакаме момиченце. Малко съм притеснена, защото кръвната ми група е с отрицателен резус фактор, а бащата е положителен и ще трябва да се изследвам за антитела в 16г.с.. Дали има някои с такъв опит?

# 449
  • Пловдив
Мина ми ФМ 🥳🥰 Това е баси готиния преглед!
Всичко наред, доктора огледа главата, сърцето,коремчето, гръбначен стълб, бъбреците,очи, носле, пръстчета, кръвоток, абе всичко!По ПРМ съм 12+5, но той отговаря с ден назад (заради пункцията на 15ти ден, вместо на 14ти), 6.2см, 142 пулс 🥰 Шава, шава и тъкмо доктора да снима и оп - обърна се на една страна, все едно сърдит 😅
Пуснах и БХС в Майчин дом.Питах го дали като Вижъна е добре, пак трябва този БХС.Той каза, че Вижъна не хващал ако има например
 три хромозоми.Вика той хваща само отклоненията, но ако са три хромозоми от-до няма да засече отклонение.И счита, че всичко е наред, а то не е.Та с БХС хванали тризомия на негови близки 😳
За ФМ в 20 г.с препоръча д-р Галева в МЦ Евита.Ще ходим там като дойде време.

Доволна съм много днес!На всичкото отгоре пусна и ММ да се качи, сам предложи човека 🥰🥳

Общи условия

Активация на акаунт