АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 116
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Galq_94 аз съм в 14 седмица. Доктора където ходя има много добра апаратура и може би затова е 100%сигурен за пола

# 541
M_lady много хубав проект, но може ли една забележка. Аз ще си кажа. Аз бих сложила двете кошари една до друга, като са малки и ако се наложи да люлееш двете едновременно така няма да можеш.

# 542
Разположението на стаята не позволява да са една до друга, освен, ако не са под прозореца, което не е желателно за зимния сезон. На другата стена има вграден гардероб и врата. Освен това си мисля кошарите да не се люлеят. С две бебета едновременно ще гледам да са по-малко на ръце и да не заспиват с люлеене, защото ще остана без ръце. Wink Може и да греша, за първи път ми е Wink

M_lady много хубав проект, но може ли една забележка. Аз ще си кажа. Аз бих сложила двете кошари една до друга, като са малки и ако се наложи да люлееш двете едновременно така няма да можеш.

# 543
С риск да бъда досадна да кажа, че и на мен ми мина през акъла това да са една до друга кошарите. Мисля си, че бебоците са свикнали да са едно до друго сгушени и по няккаъв начин аз бих ги доближила, а и другото, което ми минава през акъла е, че по-добре да са на една стена, за да не ставаш разногледа 😁 (Но щом не позволява мястото)

# 544
  • Асеновград
Много хубав 3д модел, но май наистина няма място за двете кошари на една стена, другия вариант е да са в ъгъла, където е скрина, но вие си знаете, това е най-лесното, след като направите стаята и се родят да прецените дали ще ви е удобно, една кошара се мести за 5мин. На мм сестра му е с близначки, и те ги научиха от начало да ги приспиват с люшкане и на ръце, и от както са се родили не са спали 8часов сън, нито родителите, нито бабата, измъчиха се, те не че сега много спят (на 4г.са) лягат късно вечер в 11-12, нямат режим, не са следяли интервали на будуване, и останаха без ръце, то не бяха люлки, то не бяхаскачане на табуретка защото иначе не заспиваха, спяха в отделни стаи защото ако едната се събуди , и другата се събуждаше, абе кошмар, аз така не бих издържала...абе много ми е страшно как ще е със съня аз казвам на мм че няма да люшкаме бебето за да го приспим, той пък вика как така, викам му като се роди ако искаш ти го приспивай😀😂аз не смятам да го люшкам за приспиване, да не се заричам, но мисля още в 9-тия месец живот и здраве да се свържа с консултант по детски сън да ми е мирна главата и да знам какво да правя от самото начало, не искам да заспива на гърда, а ако кърмя ми се вижда невъзможно, и не искам да създавам неправилни асоциации за сън, като люшкане на ръце, хранене, или друго.
Днес гледах едно видео с консултантка по сън, доста известна, и казва че най важно е да има режим, и бебето заспивало най-бързо, когато заспива самостоятелно, това означавало да го оставите в кошарата му и да излезете от стаята... ама това малко ми се струва невъзможно, аз ще искам да съм до него първите месеци, като има колики и после зъбите то ще се къса да реве, как да го оставя само... ох пак написах роман ама сега спането ми се вижда по страшно от кърменето.😂😂

Ето и снимка на моето коремче, тук съм и наядена де, с отпуснат корем(не че като го глътна има особенна разлика) но като се наям отгоре доста се поддува, а в долната част не мига да го скрия вече. Само да добава че не съм била с плосък корем преди това, беше някъде наполовина. 😅😁😊

# 545
Много хубав 3д модел, но май наистина няма място за двете кошари на една стена, другия вариант е да са в ъгъла, където е скрина, но вие си знаете, това е най-лесното, след като направите стаята и се родят да прецените дали ще ви е удобно, една кошара се мести за 5мин. На мм сестра му е с близначки, и те ги научиха от начало да ги приспиват с люшкане и на ръце, и от както са се родили не са спали 8часов сън, нито родителите, нито бабата, измъчиха се, те не че сега много спят (на 4г.са) лягат късно вечер в 11-12, нямат режим, не са следяли интервали на будуване, и останаха без ръце, то не бяха люлки, то не бяхаскачане на табуретка защото иначе не заспиваха, спяха в отделни стаи защото ако едната се събуди , и другата се събуждаше, абе кошмар, аз така не бих издържала...абе много ми е страшно как ще е със съня аз казвам на мм че няма да люшкаме бебето за да го приспим, той пък вика как така, викам му като се роди ако искаш ти го приспивай😀😂аз не смятам да го люшкам за приспиване, да не се заричам, но мисля още в 9-тия месец живот и здраве да се свържа с консултант по детски сън да ми е мирна главата и да знам какво да правя от самото начало, не искам да заспива на гърда, а ако кърмя ми се вижда невъзможно, и не искам да създавам неправилни асоциации за сън, като люшкане на ръце, хранене, или друго.
Днес гледах едно видео с консултантка по сън, доста известна, и казва че най важно е да има режим, и бебето заспивало най-бързо, когато заспива самостоятелно, това означавало да го оставите в кошарата му и да излезете от стаята... ама това малко ми се струва невъзможно, аз ще искам да съм до него първите месеци, като има колики и после зъбите то ще се къса да реве, как да го оставя само... ох пак написах роман ама сега спането ми се вижда по страшно от кърменето.😂😂

Ето и снимка на моето коремче, тук съм и наядена де, с отпуснат корем(не че като го глътна има особенна разлика) но като се наям отгоре доста се поддува, а в долната част не мига да го скрия вече. Само да добава че не съм била с плосък корем преди това, беше някъде наполовина. 😅😁😊
Много зависи от детето. И двете ми деца не са люляни и не са ползвали биберон. Уж съм ги гледала по един и същи начин. Баткото си заспиваше сам в кошарата от ден 1, не е преспиване на ръце и заспеше ли нищо не можеше да го събуди. Дъщеря ми е точно обратното. Започна да заспива сама в кошарата си на около годинка и то с 300 зора, все още за да заспи трябва да има човек в стаята. Спеше изключително леко, всеки шум я будеше, за моя радост вече не е така. Преспивах я на ръце, не съм я люшкала, сядах с нея на ръце на спалнята и така заспиваше, но я преспивах по 1ч и повече. На гърда не е заспивала, поне това си спестих. Но винаги е била изключителна трудна с преспиването. Сега се надявам новото бебе да прилича повече на батко си отколкото на кака си, че още едно такова бебе като нея не знам дали ще издържа.

# 546
  • Асеновград
bolibon ясно, но като са му растяли зъбки как е спал цяла нощ, но пък явно има и такива деца, сега изчетох една камара статии от блога на копче за сън, много полезни, но ще видим на практика как е, останах с впечетлението, че ако следиш часовете за бодърстване и сън през деня, бебето иска не иска ще спи през ноща😅 но никъде не включват фактори като зъби и колики, това са часове в които бебето ако е будно се развалят тези интервали за сън и следователно режима, как да приспиш бебе което го боли нещо и не иска да спи??🤷🏻♀ В крайна сметка ако видя зор ще направя консултация със специалист със сигурност. Мъжа ми е бил супер спокойно бебе и където са го оставяли там е заспивал, свеки ми е разказвала че е ходила да го проверява дали диша, толкова много е спал... та стискам палци на него да прилича бебето.😂😁😅

# 547
Момичета можете ли да споделите някоя програма, която е по-лесна и ще мога да използвам без да имам опит🙄 Предстои ни цялостен ремонт и съм в огромно чудене за съчетаване на цветове и би ми било полезно😁
Ууу....колко хубaво 😍. Aз cъм aрхитект 😁 И aз тaкa cи прaвя кaто прaвим ремонти и ММ вcе cе рaдвa, че можем caми дa cи го нaпрaим. Cеcтрa ми cъщо е aрхитект и c нея cме cи cтрaшно екипче.
В aпaртaментa нa cеcтрa ми поcледно нaпрaвихме ремонт...е още не е cъвcем довършен c вcички детaйли, но cме нa финaлa вече 😁

Aз cегa нямaм търпение дa нaприм и зa нaшия (мaкaр че този път го зaпочнaхме преди дa cъм нaпрaвилa някaкви визуaлизaцийки, зaщото трябвa мaлко нaбързо дa cе cлучaт нещaтa, зa дa приключим преди дa cъм cтaнaлa c големия корем 😁 Оcобено много cе вълнувaм зa проектa зa детcкaтa cтaя, но кaкто кaзaх ще го изпълнявaме нa по-къcен етaп, зaщото до годинкa cмятaме при нac дa cи cпи. Зa другите cтaи може дa нямa време, но зa нея визуaлизaцийкa обезaтелно ще нaпрaвя.

Ние ще правим ремонт на цял етаж от къща, където ще се преместим да живеем след раждането. Ремонта го мислим от преди 3год. и си мислехме детската стая да е последна, дори да се нанесем и тогава да я направим. Сега обаче имаме краен срок Wink и ще започнем от детската стая. Дизайнер съм по професия и съм направила 3Д модел на целия етаж. Ето и детската стая.

# 548
bolibon ясно, но като са му растяли зъбки как е спал цяла нощ, но пък явно има и такива деца, сега изчетох една камара статии от блога на копче за сън, много полезни, но ще видим на практика как е, останах с впечетлението, че ако следиш часовете за бодърстване и сън през деня, бебето иска не иска ще спи през ноща😅 но никъде не включват фактори като зъби и колики, това са часове в които бебето ако е будно се развалят тези интервали за сън и следователно режима, как да приспиш бебе което го боли нещо и не иска да спи??🤷🏻♀ В крайна сметка ако видя зор ще направя консултация със специалист със сигурност. Мъжа ми е бил супер спокойно бебе и където са го оставяли там е заспивал, свеки ми е разказвала че е ходила да го проверява дали диша, толкова много е спал... та стискам палци на него да прилича бебето.😂😁😅
Както казах всичко е до детето. Той почти нямаше колики, само след храненето в 15ч (той беше на АМ и режим) имаше около 20 Мин колики и то леки, после заспиваше по корем напречно на краката ми и си спеше до 18ч, аз със сестра му разбрах що е това колики и как нищо не им действа. Зъбите не ги усетих с него, мазала съм го само с Бочко за никнещи зъбки, което е сигурно възможно най слабото от този вид и от време на време давах дентокинд. Будил се е нощем, но да речем на две седмици веднъж и то да се наложи да го гушкам 10мин и пак си заспиваше. До 6м се будеше само за да яде и пак заспиваше сам, нощем спеше от 21ч до 6ч и започна така преди да навърши и 2м. Както казах имало е и случай да се събуди, но изключително редки. Беше бебе мечта. Обаче сестра му ми взема здравето. Коликите бяха ад, след всяко хранене пишеше и се гърчеше и нищо не помагаше. Накрая ми казаха едни хапченца и с тях се родих, но те и коликите бяха намалели. Седяла съм и на диета, но не, нямаше значение какво ям, тя си имаше колики. Забелязах, че ако ям зеле или ориз имаше ужасни колики и просто не ги ядях. Тъкмо спряха коликите и почнаха зъбите. Мазала съм и съм давала всичко що го има в аптеките за зъби, не и не. Накрая започнах да мажа с разредена ракия и ако е съвсем зле положението да давам Панадол или Нурофен. Съня с нея беше мираж, спеше по 20мин, независимо колко време е будивала. Има една подробност, че това с времената за будуване в повечето случай е пожелателно. Баткото 1ч буден не можеше да изкара, малката будуваше без проблем 2ч и нямаше пак преспиване. Ако пък е било будно повече от колкото може да издържи се преуморяват и преспиването противно на логиката е още по трудно. През ноща се будеше n на брой пъти и то не за да яде, а ей така за спорта. И ревеше ама много. Едното ми беше бебе еднорог, на всекиго пожелавам такова бебе, а другото ми бебе таласъм му виках. Слушах една лекция на консултант по съня, с извинение, но говореше пълни глупости, обясняваше как трябвало да стане и че така било правилно, да обаче нейните теории не бяха приложими за нито едното ми дете. Нямаше сила, която да задържи големия буден, колкото тя трудеше, че трябва да будува, а ако се опитах да приложа това върху малката щеше да събере не само съседите, ами и съседните два блока с писъците си. Всяко дете си е строго индивидуално и трябва да се съобразиш с това. А ако в къщата има и друго дете, особенно ако и то е малко нещата стават още по сложни.

# 549
Ами аз работа на 3D Max, която никак не е елементарна, дори не я познавам добре. Осветлението ми куца. Но на нея ме научиха в НХА и не знам за друга. Sad Работя и на Corel draw, за 2D изображенията, но също не мисля, че е за начинаещи. Уж от почти 20год работя с тези 2 програми и някои неща са ми доста трудни.

Момичета можете ли да споделите някоя програма, която е по-лесна и ще мога да използвам без да имам опит🙄 Предстои ни цялостен ремонт и съм в огромно чудене за съчетаване на цветове и би ми било полезно😁
Ууу....колко хубaво 😍. Aз cъм aрхитект 😁 И aз тaкa cи прaвя кaто прaвим ремонти и ММ вcе cе рaдвa, че можем caми дa cи го нaпрaим. Cеcтрa ми cъщо е aрхитект и c нея cме cи cтрaшно екипче.
В aпaртaментa нa cеcтрa ми поcледно нaпрaвихме ремонт...е още не е cъвcем довършен c вcички детaйли, но cме нa финaлa вече 😁

Aз cегa нямaм търпение дa нaприм и зa нaшия (мaкaр че този път го зaпочнaхме преди дa cъм нaпрaвилa някaкви визуaлизaцийки, зaщото трябвa мaлко нaбързо дa cе cлучaт нещaтa, зa дa приключим преди дa cъм cтaнaлa c големия корем 😁 Оcобено много cе вълнувaм зa проектa зa детcкaтa cтaя, но кaкто кaзaх ще го изпълнявaме нa по-къcен етaп, зaщото до годинкa cмятaме при нac дa cи cпи. Зa другите cтaи може дa нямa време, но зa нея визуaлизaцийкa обезaтелно ще нaпрaвя.

Ние ще правим ремонт на цял етаж от къща, където ще се преместим да живеем след раждането. Ремонта го мислим от преди 3год. и си мислехме детската стая да е последна, дори да се нанесем и тогава да я направим. Сега обаче имаме краен срок Wink и ще започнем от детската стая. Дизайнер съм по професия и съм направила 3Д модел на целия етаж. Ето и детската стая.

# 550
Яна, виждам, че доста добре си се ориентирала, браво! Ние бяхме без режим, кърмене когато дойде, не знаех за интервали на будуване и едва сега въвеждаме някакъв режим и виждам, че има полза. Тегаво е така, защото си силно обвързан с конкретни часове за спане, ядене преди това, да предвидиш кога ще се приберете, но с малко дете би трябвало да е по-лесно, поне докато са в количка. Та, като гледам, си запозната с неща, за които аз не бях и чувала с новородено, та вярвам, че бързо и лесно ще се оправите. Ето, аз сега пак съм будна, щото цица, та цица.... Останаха ни 2-3 кърмения на нощ и е борба да ги махнем. Сън не знам какво е, откакто се е родила малката.

За планиране и проектиране, ние ползваме една много лесна програмка: https://planner5d.com/

# 551
  • Пловдив
Аз в началото изобщо не знаех за будуване,че съществуват консултанти по сън..После научих и следях часовете,но при бебета са постоянно периоди-скок в растежа,регресия на съня..Моят откакто навърши 4 м се буди доста..Присппиван е главно с кърмене и като бебе в количката,или ако пътуваме в колата..Хубаво е да си има режим..Примерно синът ми заспива към 8-8 и нещо..Имам познати децата им заспиват много късно..Имам една- в 3 ч посреднощ/.Аз ако съм измествам режими,вдигам го рано,това не е нормално за мен..Но всеки си знае..

# 552
Най-сетне и моя генетичен тест излезе, 10 дни голямо чакане. Аз не съм от търпеливите. Всичко е наред, негативно и отрицателно. И предположението ми какво ще е се потвърди. Момиче е 💗. Аз от мига, в който разбрах, че съм бременна казах, че ще е момиче. Просто момче не може да е толкова упорито, ти да се пазиш от забременяване пък то непонятно как се зачене и закрепи. Казах на ММ по телефона и е изключително доволен, не съм сигурна ако беше момче дали щеше да е толкова доволен. Предполагам, че да всъщност, за него е важно да сме добре. Както сам казва там не е концерт пожелание, няма значение какво искаш, каквото си си го направил, такова ще си го гледаш.

# 553
  • София
Да ви кажа, точно си е до дете. Моят си се будеше на 3ч първата сигурно половин година. Колики имаше, но не беше нещо чак уау. Обаче зъбите бяха чудо - каквото имаше на пазара, това съм пробвала. И аз като болибон мажех с алкохол, само че с мастика. Ми то не се търпеше, рев с часове. После започна и нощния терор. Будеше се към 1-2ч с неописуем плач, стоеше в полубудно състояние, неадекватен, нищо не го разсейваше. Аз затова може би ми трябваше повече време да се настроя за номер 2, че първото почна да спи по цяла нощ нормално към 2г6м.

Честити розови гащи, bolibon. Усещането на майката си е почти винаги вярно.

# 554
Аз и за първите две предположих правилно какви ще са още от самото начало.
Дъщеря ми започна да спи добре през ноща като окончателно спрях нощните кърмения. Не, че не се е будила, всяка нощ се будеше и сега се буди, но вече рядко, обаче едно е да се събуди 2 пъти, а друго е да се буди незнайно колко пъти и то без и тя да знае за какво се буди. А от около 3м спи добре и през деня по 2ч и повече, обаче я преспивам по 1ч, че то преди какво беше успявах да хапна, да пусна съдомиялна и пералня и тя е будна. А ако трябваше и да си приготвя нещо за ядене ако успеех да се наям си беше чудо.

Общи условия

Активация на акаунт