Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 528
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Относно ковид и тестовете мога да кажа, че тези в аптеката не отчитат. Дори това и фармацевт в аптеката ми го потвърди.
В четвъртък усетих, че се разболявам, а петък и събота бях с температура. Направих 2 теста в петък и събота и бяха отрицателни, във вторник пуснах ПСР, който беше положителен.
Приятелят ми на първи ден от симптомите направи тест от аптеката и беше отрицателен, а на втори ден ПСР, който беше положителен.

# 331
  • Варна
Гледам, че сте писали и за ковид. Тъй като и аз съм последни дни вече карантина, бях с положителен тест след като детето боледува- при нея тестовете бяха отрицателни, както и при мъжа ми. Аз съм с две дози ваксинирана от май месец, за сега сравнително леко минава, дано няма други последствия. Един ден бях с главоболие, втрисане и температура около 38. След това само хрема и от време на време леко покашляне. Взимам само витамините за бременни, които така или иначе взимах, Биозин Мама и асприни протект за около 10 дена ми каза АГ.
Да, то и при мен бих казала, че леко мина, само че още следя за температура. Аз не съм ваксинирана, но още юни 2020та го изкарах само с липса на обоняние, без дори отпадналост и каквото и да е друго, но нямах обоняние около месец. Сега го изкарах само с невисока температура, други симптоми не развих. То имам още 5 дни карантина де, ама понеже успях да си направя тест чак на 4ти ден от началото на симптомите, сякаш си мисля че не трябва да очаквам повече развитие по въпроса... Нооо знам ли. Само Авирон пих и то три дни, повърнах го една вечер и повече не пих.

# 332
Във връзка с тестовете от аптеката аз не съм съгласна. Направен на първи ден от симптомите /макар да казват, че е рано да какъвто и да е тест/  -
На следващия ден PCR /-/
На третия ден с продължаващи симптоми PCR /+/

Много е индивидуално Simple Smile

# 333
Didi_Bidi, аз също на 4-ти ден от симптомите направих ПСР.
Днес е точно 1 седмица от симптомите и подобрението е, че нямам температура. Аз също не съм ваксинирана и дори миналия месец антителата ми бяха 0.40 🤣 даже и едно за самочувствие нямах, та сега ще видя след 45 дни колко ще са.
Sonya, виждам ти поста, но те приемам като изключение. Повечето ми познати (включително и мен и приятелят ми) , които сега са болни не им отчитат тестовете. Явно наистина си е до организъм.
Мен ме мъчи голяма хрема и храчки, като не знам дали не е толкова влошено и от синузита, а личната ми изписа само разтвор за нос с морска сол.
Болките в тялото и главата  все още си ги имам, но някак не са ми толкова фактор, тъй като съм свикнала на силни болки в гръбнака още от 12-13 годишна.
Вие как сте със симптомите? 🤗

# 334
  • Замък сред облаците
Ама имайте предвид, че зависи какво производство са тестовете, по същия начин като тестовете за Б. В крайна сметка има на различни производители.

# 335
Ама имайте предвид, че зависи какво производство са тестовете, по същия начин като тестовете за Б. В крайна сметка има на различни производители.
Има логика, за тест дадохме по около 15 лв. Към 45 лв за трите теста, които ползвахме с приятелят ми и бяха различни. Не им помня производителите, но явно бяха еднакво некачествени.

# 336
Освен че има различни производители е и важно кога се прави теста и колко бързо се развива болеста в съответния организъм. Всички даже и PCR отчитат след определено разпространение на вируса. Някои хора развиват симптоми на 1 ден от заразата, други на 3 или пък на 5. Някои даже и нямат симптоми. Ако заразата още не е стигнала нивата на тестта той ще е негативен (баз значение от наличие и вид на симптоми), не защото е грешен, а защото още не е достигната границата. След ден, два ще е друго. По същия начин и нивата падат с времето и затова е карантината, за да паднат до толкова, че човека да не е вече заразен. Не да се е излекувал напълно.

Тестовете за бременност също така работят. Ако чувствителността е 25, а ЧХГ в момента на тестване е 14 то теста ще покаже една черта. Ще е негативен, не защото е грешен или няма бременност, а просто просто нивата не са достигнати.

Определено не може да се дърпа черта така въпреки, че много хора с обкръжението са имали такъв опит. Причините са различни. По същия начин аз мога да твърдя, че около нас бързите тестове са достоверни и грешките са изключение. Така ако всеки приема за валидно своето ще си имаме нашите си светове. Но не бива, защото затова има наука и изледвания и данни и тн....

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 13:35 от Mateya Zoe

# 337
  • Замък сред облаците
Аз така и не съм си взимала такъв тест, веднъж ми правиха в лаборатория, веднъж в блница за предните 2 години, но един приятел наскоро каза че лекарката му препоръчала, ако взима аптечен да е на марката AndLucky (много тъпо име за такъв тест, да), на него веднага му показа на 3 ден симптоми.

# 338
  • София
Здравейте момичета, влизам и аз в кюпа на карантинираните. В неделя бяхме в Козлодуй при сестра ми да видим новороденото, толкова се пазихме и накрая се оказа, че са били болни. От сряда мъжът ми е с неразположение, прави бърз тест от аптеката и беше -, вчера пак прави вече с 38,5 темп. и пак бърз и днес сутринта рано пср, който вече потвърди. Аз още от сряда го оставих в спалнята и влизам да му нося неща само с маска, защото бях сигурна в симптомите. Днес вече е по-добре и двамата сме с по две дози лятото, та ще видим аз дали ще успея да се опазя. Прави ми впечатление, че чак на 4 ден от контакта се появиха симптоми, което ми е доста време, но класическото , което повтаряха по тв. Ще видим останалите как ще сме, в момента и свеки е тук при нас и брат му, които са също с две дози и сме като малък експеримент направо. Simple Smile От вчера почнах витамин ц на ампули + Биозин мама и за сега друго май не мисля да пия. Най- тъпото от всичко е, че часа ми за 8ми ще пропусна, защото сме карантина до 11. АГ пък от 12 до 28 е в чужбина и часа ми отива чак на 1 март. Grinning ЩЕ видим баба марта какво ще ми донесе момиченце или момче.. От нашия опит също мога да кажа, че и двата теста които бяха различни от аптеката показаха грешно при явни симптоми.

# 339
Деси бързо оздравяване на ТМ и дано ти се размине.

Аз през ден си правя такива тестове, защото при нас са задължителни за работа и за детската градина на детето ако трябва да вляза. Купувам по няколко всяка седмица.

Аз чак другата седмица съм на преглед, обаче утре по спешност ще пазарувам. Нищо, ама нищо не ми става. Явно човечето е пораснало доста, корема е супер и вече не мога да скрия защо е такъв голям. 🙂

# 340
  • Замък сред облаците
Деси, да се оправяте бързо и без тревоги!

Матея, във вашата провинция работодателят не е ли длъжен да ви осигурява тестове ежеседмично? Поне в Бавария и в Баден-Вюртемберг знам, че е така, бях останала с впечатление че навсякъде важи.

# 341
Аз развих симптоми на четвърти ден. И моят тест, и този на мъжа ми от аптеката, позитивираха, но моят едва, когато проявих симптоми (предходните бяха отрицателни). Тестовете бяха различни от различни аптеки. Отделно не всеки би взел проба добре. Пожелавам на всички, които го карат в момента бързо оздравяване!!!

# 342
В Бавария със сигурност не се осигуряват безплатни тестове,вече навсякъде са платени, 80 евро. А тестовете PCR е нормално да бъдат по-достоверни ,при крайни мерки се зачитат само тях . Другите не само ,че не е сиг кога е +\- ,ами да не говорим,че с ММ не малко пъти попадаме на абсолютно прецакани такива.

# 343
Не АА, имам определено количество за месец. Ако ходя по често до офиса, аз си вземам сама допълнителните тестове. Ако съм работила от вкъщи и отида до градината на детето пак сама си поемам теста. Имаме и приятели, които преди срещи и гостувания също настояват всички да се тестват, аз също моля наши гости така и разбира се, че и ние се тестваме.

То може и да се ходи до тестцентъра, където всичко е безплатно. Но не ми се разкарва толкова. Него го ползвам като ми трябва писмено потвърждение с резултата (за градски транспорт, ресторанти и тн). Тук всяка провинция си определя правилата, затова има много разминавания. А аз съм мбого далеч от Бавария и Баден-Вюртенберг. Очаква се скоро улесняване и падане на някои мерки, но да видим. Аз се надявам ММ да миже поне веднъж да може да дойде с мен при АГ. Предния път броеше дните до ехографа и сега му е тъпо.

# 344
Деси, и двете много се бяхме навили за прегледите си и имахме план за узнаването на пола. И аз чакам баба Марта за новия преглед 🍀🍀 Освен, ако не отида на частно при АГ-то, че нещо имам чести болежки долу и не мога да преценя от какво са.
Късмет момиче за следващият преглед и дано вече не ни се налага да отменяме часовете си 🍀

Edit: Mateya, благодаря за пояснението, беше ми от полза.  Пожелавам на таткото да има късмета и да може да присъства поне веднъж на някой преглед. Явно е много отдаден татко, дано не губи надежда 🍀

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 15:46 от Лотос

Общи условия

Активация на акаунт