Раждане във II САГБАЛ Шейново (5 тема)

• 53 595
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Трябва да влезна в болницата за няколко дни заради нисък хемоглобин 😔Стаите самостоятелни ли са и като цяло как минава предстоя?
Стаите са с по 4 легла, но настаняват в зависимост от натовареността в отделението към даден момент - аз лежах септември 2021 за 10 дни и само първите два дни бяхме три момичета, после през останалото време бяхме само две момичета в стаята. Но честно казано по-добре да не си сама - ако попаднеш на готина съквартирантка престоят минава по-приятно и по-бързо в приказки. Аз още си поддържам връзка с момичето, с което бяхме заедно.
Носи си твоя пижама/нощница, кърпа, джапанки, прибори за хранене, лични принадлежности, тоалетна хартия, сапун, тапи за уши (особено ако спиш леко). Хубаво е да ти носят храна (долу в кафето също има) - болничната е ужасна, но поне в стаите има хладилник.

# 136
При приемане за секцио от предишния ден можете да се храните до 18;00.
Аз след като минах през манипулациите една санитарка реши,че нямало да ям и попитах докторка,та каза че са глупости и до 18 мога да ям,а вода до 22:00

# 137
Аз бях 30 дни в рискова бременност.  Има възможност за ВИП (същите стаи като за след раждането), но не се знае колко време ще стоите.  Ако не бях с другите момичета,  щях да изперкам тотално. Иначе, бяхме 4 в стая, с хладилник,  мивка,  шкафчета за всеки, огледало, телевизор.

# 138
Здравейте, освен в кабинета за кърмене към кого мога да се обърна за някакви общи насоки и напътствия? Бебка е с мен от обяд, но до момента никой не е говорил с мен повече от 20 секунди.
Честито бебче Tada Може ли да споделите как мина раждането?

Аз бях секцио, доволна съм. В екипът ми се падна анестезиолог с доста черно чувство за хумор, шегуваме се заедно и не се усети толкова психически  натоварваща операцията. След това бързо се раздвижих сама, 3-4 часа след операцията бях станала. Сега съм 2ри ден след секцио и до тук мнението ми е следното:
1. Доволна съм от рехабилитаторката, храната и битовите условия . Храната не е уау, но става за ядене и не ми се е налагало да моля някой да ми носи
2 . Не съм доволна от организацията в болницата- няма кой да ти покаже основни неща или да ти обясни кое кога става. Два дни след операция не са ми махнали абоката и не са ми сменили превръзката. Тази сутрин ги попитах на визитацията и обещаха, че днес ще стане, да видим. Лекарят, който ми прави операцията не съм го виждала, чесън и казано очаквах като е на смяна да мине.
С избор на екип съм, допълнително с избор на акушерка и вип стая.

# 139
А избраната акушерка не може ли да смени абоката и превръзката? Тя не идва ли след раждането при вас? Аз може би съм се заблудила че при избор на акушерка тя идва и след раждането при вас и ви помага. Някой беше писал че и за кърменето помага. Иначе относно даването на  бебчетата : чела съм че ги оставят на асансьора или нещо такова и се чудя можете ли да отидете до там? Как се чувствате след раждането ако сте на друг етаж трябва да слезнете или да се качите там където ги оставят ли?

# 140
Добре, зле отивате до асансьора и си вземете детето. И без това трябва да се движите много. Дават децата на етажа ни който е майката. Неонаталогията е на друг етаж. Отивате с асансьора до там. Ще ви се налага я за мляко, я за дреха. А и ще ги връщате сами.
Много е важно до се слуша какво казва рехабилитаторката.
Когато раждах, видях в друга стая, че акушерка помага за кърменето. Но не съм разпитвала коя е. Ако имате платена такава и се обаждат, предполагам и тя трябва да дойде. Но това да каже някой, който е имал такъв избор.

# 141
  • София
Ако не се чувства добре, може да каже да не и го свалят веднъж както стана при мен...... Видяха че не ми е добре, аз казах че не е вярно е да де, ама за изпусна бебето си за да е моето....... И следващия път не ми го донесоха за негово и мое добро!

# 142
Здравейте и се извинявам предварително ако има тема по моя въпрос, но не открих нищо в търсачката. Та въпросът ми е-знаете ли, дали Шейново работят с фондове за допълнително осигуряване?

# 143
Може и да работят, попитайте на регистратурата. Не разбрах дали не работят въобще или с моя фонд. Аз съм към Доверие. Платих, взех фактура и я предявих. След 10 дена ми върнаха парите.

# 144
Ако става въпрос за раждане (избор на екип) повечето фондове работят на принципа на възстановяване на разходите - имам две раждания с два различни фонда (Доверие и Булстрад) и за двете си платих и после от фонда ми възстановиха. За възстановяването трябва освен фактурата, копие на епикризата и заверено от болницата копие на формуляра за избор на екип.

# 145
А избраната акушерка не може ли да смени абоката и превръзката? Тя не идва ли след раждането при вас? Аз може би съм се заблудила че при избор на акушерка тя идва и след раждането при вас и ви помага. Някой беше писал че и за кърменето помага. Иначе относно даването на  бебчетата : чела съм че ги оставят на асансьора или нещо такова и се чудя можете ли да отидете до там? Как се чувствате след раждането ако сте на друг етаж трябва да слезнете или да се качите там където ги оставят ли?

Избраната акушерка помага за кърменето определено. За превръзката мисля, че не е нейна работа. Ако не се чувствате добре, можете да оставите бебето в неонтологията. Аз днес трябваше да ходя за записване на име и да видя таткото я оставих за час извън графика. За да са ви точни представите- основната грижа за бебето е ваша, но от неонтологията ще ви помогнат, ако помолите. Кое ти всъщност е ок, така или иначе след няколко дни излизате от болницата и имате пълната грижа за бебето, по добре да започнете с нея по рано.

# 146
Много благодаря за отговорите Hug Ясно, че основната грижа за бебчето е ваша и според мен така е по-добре, притеснява ме това взимане и връщане на бебето. Сравнявам с другите болници където мисля че ви го оставят в стаята и го взимат от там.

# 147
  • София
Имам един може би глупав въпрос.

Аз ще съм със планово секцио, изследванията които се пускат на място , както и прегледите ( до колкото знам се минава през кардиолог ) , ковид тест , влизат ли в цената за избор на екип или не ?

Няма да съм с избор на стая, само с избор на екип.

Както и отделен въпрос, колко памперса занесохте ? До колкото знам трябва да носим два пакета мокри кърпи ( за нас и за неонатология ) както и малък пакет памперси неразопакован. Понеже ми е първо бебче, колко броя ще рече това ?

# 148
Превръзките ги сменят само докторите. Ако сте с избор на екип , викнете лекаря или му се обадете. Длъжен е да ви обслужи.
Иначе, всеки доктор сменя и почиства по различна схема,  едни искат лепенки,  други не и тн.

Бебетата ги свалят до етажа на родилното,  но самото връщане става като се качите с количката в асансьора. Прави са момичетата че често се налага да се качвате...я за мляко,  я за нещо друго. Аз бях с две колички и се справих. Ще се справите и вие. Blush Няма страшно.

# 149
Може и да работят, попитайте на регистратурата. Не разбрах дали не работят въобще или с моя фонд. Аз съм към Доверие. Платих, взех фактура и я предявих. След 10 дена ми върнаха парите.

Работят, но признават ,мисля че само с избор на екип . На изписването като плащате искате и фактура и после с документите отивате при секретарката на етажа на неонатология да ги завери документите. Те ще ви обяснят. Звъннете на фонда с който сте и попитайте какво включва пакетът, за да знаете предварително - само избор на акушерка не се роизнава

Общи условия

Активация на акаунт