Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през февруари

• 100 983
  • 3 179
  •   1
Отговори
# 1 800
Мисте, не беше на следващия ден и аз самата помолих да ни изпишат.
В интерес на истината, за грижите в болницата нямам какво да кажа, щом мъжа ми, който не харесваше системата тука, си промени мнението, аз ще трая. Наистина много зависи в коя болница си и на кой ще попаднеш. Аз мога да кажа, че ако не бяха тия хора, можеше изобщо да не оцелея.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 16:07 от Adriana11

# 1 801
Пет дни седях за секцио.Напълно безмислено.Всеки ден ми пипаха корема и ме питаха как съм.Да не говорим ,че не ми даваха Звери.Раздвижиха ме на следващия ден,качиха ме в отделение и казаха "детето утре ще Ви дадем".Казах ,че това дете е мое ,и не те на мен,аз на тях трябва да го дам и го искам веднага.Да съм почивала ,как не.Почти ревнах,молих се на който видя и една лекарка ми я доведе накрая .
Всичкия престой е заради пътеката.

# 1 802
  • София
Нищо лошо няма в английската система, освен по-бавния достъп до специалист. В къщи е по-удобно и ако няма усложнения си е ок да те изпишат.
Ади, ако искаш да кърмиш, потърси съвет от специалист.

# 1 803
Мен ме изписаха на третия ден ! За болките също ми бяха изписали парацетамол! Детето беше до мен от ден първи! Грижите за мен и детето бяха много адекватни, като изключим една медицинска сестра,българка, която за малко да ме убие със слонска доза АБ инжектирана на един дъх! Повече не я видях!

# 1 804
  • Варна
Добро утро, Мацки.
Тарти, ще тръгне, щом сте двамата и го правите с любов и желание ще стане.

Много искам грахчето да е с очите на МУ, прекрасни и зелени, ама квото дойде, само да е здраво. Почва критичната за мен седмица, дано организъма ми не помни аборта преди 4 години. Амин.

# 1 805
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, ама защо така ми набиваш канчето рано сутрин, кат някаква даскалица си Kissing Heart

Скрит текст:
Аз пък ще празнувам 3-я празник - деня на психичното здраве, четох че тук днес е такъв празник Joy Поне съм си на мястото. Stuck Out Tongue Closed Eyes
Хубав празник на всички, няма да уточнявам кой, то като прочетеш само 2 страници от темата и ти става ясно, като психодиспансер сме, накои пациенти са и влюбени, други са спортисти - важното е да ни е всело Wine Glass

щото много те УУбичам, бре бабе!
ама знаеш ли колко е гадно да изпратиш всички кой къде е, да се опнеш блажено, да притвориш очаците за малко и... те да се върнат защото са забравили нещо.

естела, нищо не помни организма. ние помним и правим белите.
всикчо ще е наред, прави си изследванията, намери си лекар, на който да имаш доверие и си го слушай.
и колкото по-малко четеш по форумите, толкова по-добре. Simple Smile

специално се върнах да добавя това за Ади Wink

# 1 806
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
st. Dobri, тая картинка, дето си я качила ми напомни моя млечен вампир.
На около 1,6 години, лятото, курдисал се на гърнето, мъти там нещо, баща му, гол до кръста кляка до него, закача го,  гърдите му на нивото на очите на детето. То примлясва, отваря уста, и се устремява към бащината гръд с думичките - "Цок кошъма" ( косъм искаше да каже, но тая дума му беше трудна все още ), баща му се изправя резко и казва "Ааа, тука мляко няма" Grinning

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 18:41 от Sunshine-rainbow-lollipop

# 1 807
Адриана, ако не си, е крайно време да потърсиш консултация със специалист, Има български ИБСЛС-та дават и онлайн консултации. Ти слагаш ли я на гърда, няма как да потече ако няма стимул на гърдата, бебе, помпа и така до безкрай е първия поне месец. На мен ми беше много трудно и двата пъти, направо не искам да се сещам...

# 1 808
  • София
Ади, със симулация става. Фъстъчката на гърдата, но да не е много озверяла от глад. Знам, че след секцио малко по-бавно слиза. Държиш 5 минути на гърда и после дохранваш с АМ. В началото много се уморяват и аз не виждам смисъл да ги и мъчим много. На 2-3 часа и при всеки рев са малко на гърда. Трябва да засуче освен зърното и ареола и тогава не боли.
И консултант и онлайн може да помогне доста.

# 1 809
5 минути на гърда за новородено е много малко време. 20 е горе долу, едната после другата, после може пак да ги повториш и после още 20 с помпата и така до безкрай Stuck Out Tongue Winking Eye
Здрави нерви трябват и наистина ти да се занимаваш само с това.
Но докато си сигурна, че се храни от теб, си е задължително да давам мляко.

# 1 810
  • София
Далечно ми е кърменето, а и нямах проблеми, но трябва спокойствие и да не е фиксация.

# 1 811
Далечно ми е кърменето, а и нямах проблеми, но трябва спокойствие и да не е фиксация.
Основно трябва много работа ако не си от късметлиите, при които се получава безпроблемно Simple Smile
Положителното е, че многото работа е за месец-два обикновено. Пак ако си късметлия Simple Smile

# 1 812
Горните съвети са ако искаш да кърмиш.Иска се упорство, безкрайно, постоянство,и желание също така.Ако последното липсва,знай,че не си лоша майка!Аз така и не се спогодих с кърменето,но помпата ми беше най-близките приятел година и половина.Ако знаех,бих действала по друг начин.
Ули е права,пет минути са прекалено малко.И не винаги теква от само себе си.Стимулация,и пак стимулация.

# 1 813
  • София
За такова на няколко дни, особено ако не е слязла кърмата съвсем, ще се изнерви. Вече като е на 10 дена и повече по-дълго. Кърмих до скоро Grinning ама моят е роден кърмачко, на 5 дена отказа шишето.
Но не бих я държала само на гърда поне първите 2-3 дена, защото може да седи гладна, а и това не е ок.

# 1 814
Не се държи само на гърда, Ерин. Държиш 20 минути, гледаш да не се унася, сменяш гърдите и после вадиш помпата, защото, за да има кърма трябва стимулация.
Времето на гърда намалява с порастването и заякването на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт