Дисниленд Париж - тема 5

• 34 147
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте отново, може ли да ми препоръчате хотел,където да отседнем вечерта преди парка! Искаме да можем да отидем до мола и евентуално до аквариума (може и с транспорт) и вечерта да вечеряме някъде!

# 466
  • На планетата Земя
Ако имаш предвид мола и аквариума във Val d'Europe, там се намира спирката на RER A преди Дисни. Гледайте за някакво място наблизо. Ние не сме спали там и не мога да препоръчам нищо. За една нощ няма и какво толкова да му гледате, освен  да е близо до метрото на пешеходно разстояние, да е на добра цена.

# 467
Аз няколко пъти съм го писала, но пак ще го напиша. Два пъти сме спали там. На входа на мола е. Аутлета е след Мола. Хотелът е част от безплатните шатъли до парка. Спирката им е точно срещу входа му. Не е евтин, но е по-добре от хотелите в парка, които си имат други предимства.

https://goo.gl/maps/QgWLoRKmbbuYsw5a9

# 468
Привет! Планирала съм Дисниленд  за март 2023. Кацаме на 21.03 в 20.20 на Шарл дьо Гол. Имаме  нощувка  в Дисни на 22.03 с 2 дни в парка - 22 и 23.03. Бихте ли ме посъветвали къде и как да си организирам първата нощувка с цел на 22.03 възможно най-рано да сме в хотела за да си вземем билетите и да се възползваме от magic hours.

# 469
  • На планетата Земя
Възможен вариант е да вземете директния бърз влак от летището до Марн ле Валее (Дисни вилидж). В букинг има възможност за ангажиране на стая в хотел Санта Фе без включени билети на стойност 152 евро. От Дисни вилидж хващате безплатния шатъл до Санта Фе, настанявате се. Още същата вечер от вашия хотел, в който ще спите на 22.3 (кой е той всъщност) можете да получите входните си карти за следващите два дни. И на 22.3. рано сутрин с вече наличните билети отивате рано в парка (като преди това, ако ще сменяте дисни хотела), си оставяте багажа на гардероб.

Друг вариант е да спите някъде във Val d'Europe в близост до метро станцията. И сутринта ставате, за една спирка хващате RER A до Дисни вилидж. Пак с шатъл до вашия хотел, регистрирате се, получавате си билетите, оставяте си багажа и към парка.

# 470
Здравейте, а посещение на Дисниленд през февруари подходящо ли е? Изобщо през зимните месеци?

# 471
Възможен вариант е да вземете директния бърз влак от летището до Марн ле Валее (Дисни вилидж). В букинг има възможност за ангажиране на стая в хотел Санта Фе без включени билети на стойност 152 евро. От Дисни вилидж хващате безплатния шатъл до Санта Фе, настанявате се. Още същата вечер от вашия хотел, в който ще спите на 22.3 (кой е той всъщност) можете да получите входните си карти за следващите два дни. И на 22.3. рано сутрин с вече наличните билети отивате рано в парка (като преди това, ако ще сменяте дисни хотела), си оставяте багажа на гардероб.

Друг вариант е да спите някъде във Val d'Europe в близост до метро станцията. И сутринта ставате, за една спирка хващате RER A до Дисни вилидж. Пак с шатъл до вашия хотел, регистрирате се, получавате си билетите, оставяте си багажа и към парка.

Санта Фе е хотелът. 138 евро ми излиза, тъй като съм джиниъс. Но видях,че бързият влак пътува последно в 19.59, а ние кацаме в 20.30.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 21:04 от goldie72

# 472
  • На планетата Земя
Ако няма директен влак, имате 2 варианта:
- удобно такси, за 35 мин сте директно в хотела без да минавате през Дисни вилидж.
- метро В от летището до спирка Chatelet Les Halles и оттам RER A. Това ще отнеме около час и 20 мин и допълнително ще имате возене с шатъл.

Аз обичам удобството и пестенето на време и бих избрала вариант 1.

# 473
Ако няма директен влак, имате 2 варианта:
- удобно такси, за 35 мин сте директно в хотела без да минавате през Дисни вилидж.
- метро В от летището до спирка Chatelet Les Halles и оттам RER A. Това ще отнеме около час и 20 мин и допълнително ще имате возене с шатъл.

Аз обичам удобството и пестенето на време и бих избрала вариант 1.
Благодаря за инфото 🙂

# 474
  • Варна
Много бих искала,  тук да се похваля с подаръка ми от децата.

# 475
  • На планетата Земя
Да, страхотен пъзел! Купих си го лятото, чакам спокойните коледни дни, за да го подредя. В същия магазин по Main Street наюерохме и комплект винтидж плакати, два вече тамикахме и закачихме.

# 476
Прекрасен подарък. Обожавам пъзели.

# 477
Този месец (декември) планираме посещение в Дисниленд. Две много пораснали деца (под формата на родителско тяло) и едно в по-детска възраст (16г). Зная, че е зимен месец и вероятно не е най-доброто време за такова посещение, но вече е решено. Та моля за съвет - колко дни да заделим за Дисниленд? 1 или 2 като абсолютен минимум? Пътуването е до Париж, Дисниленд е част от него, но не е единствена цел. За кои паркове да взема билети - за парка с атракциите, за парка-студио или и за двете? Има ли нещо интересно в парка-студио? Ако са само филмови декори, може да го пропуснем.
Не си падаме по скоростни влакчета, спускащи се от високо, та ако има такива сигурно ще ги пропуснем.

# 478
Вчера се завърнахме от Дисни, прекрасно е! Елхата, украсата, парадът, фойерверките....страхотно настроение и изживяване!

Омайница, мога да ви посъветвам да се облечете адекватно, хем топло, хем удобно, непромокаеми обувки, дъждобрани, шапки, ръкавици. Особено вечер и ако вали, може да стане наистина много неприятно студено.
Личното ми мнение е, че са нужни поне 2 дни, за парковете. Ако решите да ходите за 1 ден, вземете билети само за Дисниленд, ако сте за два или повече дни - и за двата парка. Студиата не са студиа в истинския смисъл на думата, няма декори. Пак са си атракции, има и представления (Mickey and the Magician и Disney Junior Factory), както и кратко шоу (да го наречем) със Стич, много е забавно.
Щом не ви допадат спускащи се влакчета - избягвайте RC Racer, Flight Force, Hyperspace Mountain, Indiana Jones и Big Thunder Mountain. Задължително си свалете приложението, разгледайте го добре и вижте часовете на парадите, ако искате да ги гледате и се наредете поне 30-40 по-рано на добро място, после става грандиозна блъсканица. За вечерното шоу, ако искате прилично място - минимум час по-рано, че и повече.
Носете си храна и вода - цените в парка не са особено приятни, а от онзи ден ги вдигнаха още даже.
И ако можете не ходете петък или събота!!! Най-добре би било вторник, сряда, четвъртък. Simple Smile

# 479
Здравейте, мисля си за посещение на Дисниленд в края на Януари, началото на Февруари ( по време на междусрочната ни ваканция). Идеята ми е да подаря това на дъщеря ми за Коледа, която е на 8г. Имам нужда от вашата помощ, защото се колебая дали да се обърна към Тур оператор или да си организирам всичко сама? Може ли някой да ми даде адекватен съвет и ако сте използвали Тур оператор, то кой? А ако сте ангажирали всичко сами, как се справихте с транспорта в Париж? Благодаря Ви! 🌞

Общи условия

Активация на акаунт