Отговори
# 180
Здравейте , искам да попитам хората с опит би ли ми помогнал Кредитен Консултант за по добри условия в банките  или просто спестяват лутането по опасшките и ако е по добрият вариант да ми препоръчате някой за Варна

# 181
няма да ти помогне, но ще помогне на себе си

# 182
Здравейте , искам да попитам хората с опит би ли ми помогнал Кредитен Консултант за по добри условия в банките  или просто спестяват лутането по опасшките и ако е по добрият вариант да ми препоръчате някой за Варна
По-добре е да е лично по банките, защото ще ви дадат най-добра информация съобразно доходи, възможности.
Ако искате пишете на лични към кои банки и служители да потърсите, ако са във вашият избор

# 183
най-добре лично, че кредитния консултат ще те насочи там откъде ще вземе най-голям бонус като комисионна

# 184
Аз също не бих ползвала втори път.
Коментирахме кои банки не са опция за нас, даде ни оферта от 4 като при подаване на документи в две от тях, се оказа че няма да ни дадат това, което е по оферта.  Даже св чувствах неестествено да се мъкне с нас по клоновете, все едно не мога да чета.

# 185
От 2018 година насам теглихме две отделни ипотеки за два отделни апартамента. И двата пъти се насочихме към кредитен консултат, за да видим какво ще получим като оферти. Минахме през най-препоръчаните фирми в София, и лично не съм впечатлена. Бавна комуникация, офертите, които получихме от тях даже не бих казала, че са добри. Най-добре е да минете през няколко банки, да съберете техните оферти и след като имате най-добрата, минете през останалите с близки условия и им представете контра оферта. Ако случите на служител, който гони таргет, ще направи всичко възможно да ви даде максимално добри условия. Ние и двата пъти лично се спряхме на Пощенка банка. За онзи период те бяха с най-добрите условия.

# 186
  • София
Много пъти съм писала, ние сме много доволни от кредитен консултант. Той ни даде информация за спецификите на банките и избрахме най-изгодната за нас оферта, като всичко мина бързо и безпроблемно. Преди това пробвахме сами и не успяхме. Освен това ни спести и много време и усилия.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 10:58 от denizara

# 187
  • пустинята Гоби
Кредитните консултанти предвижват документи и улесняват комуникацията. Аз ползвах услугите на такъв, но по-нисък лихвен процент не ми издействаха - аз ходих и си питах сама и ми дадоха същите условия.

# 188
Понеже ми е интересно, може ли да попитам кои документи точно придвижва консултанта?

# 189
  • пустинята Гоби
Документите за кредита имам предвид.

# 190
Във Варна в коя община издават удостоверение за семейно положение?

# 191
  • Варна
В голяма община.

# 192
Кредитния консултант не ти казва от коя банка да изтеглиш кредит, а събира оферти от всички банки от които се интересуваш. Той така или иначе ще си вземе комисионната от която и да е. Също вътрешна информация като прекратяване клаузи и задължителни условия съпоставени с няколко банки в таблица за сравнение човек неможе сам да си изготви. Лихвата не е най важна, а таксите ,застраховките и задълженията за обслужване на кредита.Също нашите оферти бяха готови до 2 дни след като уточнихме банките сумата и самоучастието.

# 193
Кредитния консултант не ти казва от коя банка да изтеглиш кредит, а събира оферти от всички банки от които се интересуваш. Той така или иначе ще си вземе комисионната от която и да е. Също вътрешна информация като прекратяване клаузи и задължителни условия съпоставени с няколко банки в таблица за сравнение човек неможе сам да си изготви. Лихвата не е най важна, а таксите ,застраховките и задълженията за обслужване на кредита.Също нашите оферти бяха готови до 2 дни след като уточнихме банките сумата и самоучастието.
Може ли да изброите таксите, застраховките и задълженията за обслужване на кредита и да се обосновете как те влияят на вноската повече от лихвата? Не се заяждам, наистина не знам и питам. Моите сметки излизат други и искам да знам къде бъркам.
Например аз досега съм видяла:
Първоначални такси:
Такса обработка кредит 0, 0025% от стойността
Такса 200 лева пак за някаква обработка на документите юридическа
Такса за оценка на обезпечението от частен оценител 140 лв.
Общо като ги сметна са ниска сума

Застраховки
Имот, която се смята като процент от оценката на оценителя. Плаща се веднъж годишно
Живот - по желание. Не знам как се смята

Задължения по обслужване на кредита (не разбирам това какво се има предвид)
банкова сметка такса 5,5 лв на месец
други?

Излиза, че общо всичко е много малък разход на фона на сумата. И то повечето се плащат първоначално.
На теория вноската се формира от главница + лихва + застраховка имот
Аз виждам лихвата като най-явната променлива в случая и затова си мисля, че бъркам някъде.

# 194
а най-важното е срока на кредита, от което много 'силно' зависи лихвения %. След това е размера на главницата.
----
Аз наполедък гледах разни калкулатори ( в чужбина), уж сега с много нисък лихвен %, но вноските излизат, големи, като преди време. Явно са сменили алгоритмите на тези калкулатори, иначе, не мога да си го обясня. Много ви е резонен въпроса, защото разните там такси от 120 лева са еднократни, дори и да ги разхвърлят на месечни вноски и не би трябвало да влияят толкова на ГПР.

Общи условия

Активация на акаунт