Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 65 821
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм с много сухи очи, не го знаех, благодаря.

# 526
Не знам дали е коментирано преди, но видях, че няколко потребителки ползват ретинол и производните му за околоочния контур. Това не се препоръчва, защото може да доведе до сериозни нарушения (за съжаление, в някои случаи дори до необратима атрофия) на мейбомиевите жлези в клепачите, които са отговорни за производството на липиди и слъзен филм. Съответно това води до хронична сухота в очите.

За говорещите английски, тази офталмоложка го обяснява добре: https://youtu.be/88JEbcuEVAE
Горещо благодаря за предупреждението! След много мнения, постове тук и в другите соц. мрежи си зададох въпроса наистина ли има такъв уаууу ефект или се появява някой и казва това работи и те прави по-млад. Видях много момичета, които се белят или са си причинили изгаряния или са нарушили кожната бариера и отчаяно се борят да я възстановят. Имам чуството, че някой теглят и кредити само и само да закупят поредната помада.Напомня ми за онзи виц: “Къде ти е заплатата? Ами на лицето”. 😉
Говоря за тези от нас, които търсят извора на младостта и в стремежа си, си навличат поражения. Ама всичко било грешка-проба, файн! Ама на ква цена ще платиш за тази грешка? Понякога може да е доста висока. Аз също се ужасявам от промяната на кожата си, но няма как да спра гората да разлиства! Даааа, мога да я забавя с йога, спорт, ботокс и т. н, но не и да я спра. Знам, че с този пост ще предизвикам много размисли и страсти, моля не се припознавайте в него, но това са моите впечатления до тук.
Успех на всички, бъдете красиви!

# 527
Е, няма нужда от чак такава драма. Все пак това е лекарствен продукт патентован през 1957 година, използван с десетилетия, проучван, тестван, не е измислен вчера, че да се говори за фатални грешки, размисли и страсти.

Просто трябва да се внимава с употребата и да се ползва според инструкциите. Аз го ползвам непрекъснато вече единадесета година и смело мога да кажа, че годините не ми личат. Потвърждавано непрекъснато от реакциите и коментарите на много хора, някои от които ме познават отпреди 30 и повече години, някои срещнати наскоро.
Отдавам го донякъде на ген и спорт, правя масажи и йога за лице, но отличното състояние на кожата си дължа изцяло и само на третиноина. Защото помня как изглеждах преди 11 години, когато не бях чувала за него.

Аз го купувам евтино, ползвам индийския от предната страница, дневните ми кремове са най-обикновени, в момента ползвам синята Нивея. Така, че заплатата ми не е на лицето, ами например в новата ми доста скъпа кола Laughing

# 528
  • пустинята Гоби
Кредит за помада от 20 лева, ама вярно драмата е голяма. Иначе в предупреждението има резон, така че наистина е добре човек да внимава, какво си слага на лицето и къде.

# 529
Лично за мен всеки изглежда на годините си, дори и да няма бръчки. Познавам толкова дами 40 + с прекрасна кожа, без нито 1 бръчка, и въпреки това пак изглеждат на тези години. Причината е че не само бръчките ни състаряват, с годините самото лице си придобива една "зрялост", която няма как да се "оправи" с кремове.
За мен няма нищо лошо да изглеждаш на годините си, защото това далеч не означава че изглеждаш зле.
Аз също съм от тези, които активно се борят с времето Grinning Просто не искам един ден да се събудя и да се ядосвам на себе си че не съм направила каквото мога когато съм била млада. Слагам ретинол около очите, но просто го слагам под окото в зоната където се появяват бръчки, не го слагам чак толкова нависоко. Също така и крема е за околоочната зона, формулиран е с по- малко количество ретинол.

# 530
На мен, засега, ми дават -10г Simple Smile))

# 531
  • София
Barby, мисля, че си казвала но не помня, ти спираш ли ретинола през лятото? И ползваш ли слънцезащита и каква?
Иначе по твоя препоръка се сдобих с 3 тубички от индийския трет гел, но още не съм започнала да го ползвам. Това лято спрях, понеже имах планирани повече почивки с плаж, и не посмях. А сега като започна, искам да доизхабя 0,5 % ретинол от италианския.( някой го беше показал и него, скоро).

# 532
То и на мен много ми казват че приличам на 20, но не им вярвам, защото и аз казвам същите лъжи. Когато ме попитат колко години им давам винаги казвам 10 по- малко от това, което си мисля. Grinning

# 533
Ами не, обикновено изказванията са от непознати, които нямат идея на колко години съм, в процес на разговор споменавам възрастта по някакви причина и винаги получавам една и съща реакция: изглеждаш на 33-35.Simple Smile Най-често коментарът идва като видят сина ми, който е почти на 20 и казват: ти явно много млада си родила.Simple Smile)))

# 534
Искам да сменя индийския третиноин гел от 1 на 0,05%. Нещо силен ми идва на моята кожа. Откъде се снабдявате, освен от емаг, където малко прекаляват вече с цената, струва ми се?

# 535
Подкрепям, че ДХЗ си младее и свежее, ама не идва безплатен обяда! 😁
Аз също съм в графата -6-8 г и минус 5 кг 😁😇
И от непознани, напр таксиметров, и от по-близки, които не пестят колко съм прроклета иначе. Много смъква възраст дрехи, начин на походка, коса. Но и запазени дами на 40-50 г аз им се кефя и ме мотивират 🤗

Да не е съвсем спам, започнах за първи път подобен продукт вчера . На 36 г съм, суха кожа
Ето какво правих :
1) Измиване пияна Filorga
2)THE ORDINARY GRANACTIVE RETINOID 2% IN SQUALANE СЕРУМ
3) След 10 -15 мин TO Matrixyl и Argilene по зони
4) TO Кофеинов околоочен  и след час много ми допада мозничкият на Avene
5) Filorga серум (редувам с на TO Marine и Amino acids ) - говорим за суха кожа
6) След час като усетих, че доста е попило всичко минах с хидр крем в случая редувам Filorga , Sheseido по-тежките много са ми добре. Мисля да добавя един корейски и пептидния за шия
Еднаква грижа слагам на шия, лице и горна част ръце

# 536
  • пустинята Гоби
И аз подкрепям за ДЗХ, че много младее и изглежда страхотно, просто такова й е лицето, освен че кожата й е в много добър вид.

Иначе съм съгласна и че много хора си въобразяват, че изглеждат по-млади и че не може много да се вярва на комплименти на този и онзи. Но има една група хора, които са изключение от горното и изглеждат по-млади - дали заради фигура, лице или нещо друго, не мога да кажа. Та не може да се обобщава, че винаги личат годините - да, обикновено е така, дори да няма лицето бръчки пак се отпуска и придобива зрялост, но изключения винаги има.

# 537
Да, ген е при мен, няма какво да се хваля, че полагам някакви екстра усилия Simple Smile)).Поддръжката е допълнителната част, но с нея по-сериозно започнах след 35г.

Иначе съм в чуденка сега дали да взема някакви ретиноли или пак трет? Май ефект виждам еднакъв при мен.Тоест нищо кой знае какво видимо.😄
Лятото ползвах на ТО ретинол 1% в сквалан и ми беше добре, може да всема по-висок % .Мисля да си вема и вампирската маска АнА-ВНА .

# 538
  • София
Искам да сменя индийския третиноин гел от 1 на 0,05%. Нещо силен ми идва на моята кожа. Откъде се снабдявате, освен от емаг, където малко прекаляват вече с цената, струва ми се?

На мен ми го донесоха от Индия, така че не мога да съм полезна. И там цената е била, левовата равностойност на 8 лв.

# 539
Въобще пък не ме интересува кой колко години ми дава, даже съвсем искрено са ми безразлични подобни комплименти. На колкото години съм, толкова и си ги нося с гордост. Интересува ме да не се изоставя и да си докарвам излишно бръчки, петна и всякакви излишни екстри по кожата. А за да е младолик човек, трябва да има съответната фигура и излъчване, с каквито природата ме е дарила. За кожата се грижа много, защото там не е била толкова благосклонна. Със супер суха кожа към и склонна към петна. Но тези грижи нямат нищо общо с мислено премахване на години. Имам такива приятелки и с годините започват да се превръщат в гротеска с манията си за вечна младост.
Майка ми има страхотна кожа и почти никакви бръчки, но това не я прави да изглежда по-млада.

Общи условия

Активация на акаунт