Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 65 748
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Не е задължително да се ползва вазелин. Може да е и някой плътен крем например.
Ще пробвам, защото от трета и от условията ми на работа лицето ми много се дихидратира вече.

# 556
От киселини и ретоноид 2% редуване и моята суха кожа се показа по-суха , особено чело. Това е 2ра седмица за мен, нямам обриви, ползвам и на шия. По пр ползвам по 3-5 продукта в рутина вечер и 3 сутрин/обяд. Не знам как да хидратирам повече. Може ли да споделити вашите рутини и тип кожа? 🙏

# 557
Колко пъти ги използваш седмично? Използвала ли си ги и преди?

# 558
От тази есен мисля и аз да се престраша и да започна с трет 0.025. Обаче ми прави впечатление по снимки във форуми, че всички хора, които с години ползват трет и кожата им е чиста, имат една специфична червенина. Някак изглежда все едно кожната бариера е увредена. На какво се дължи тази специфична червенина според вас (не зачервяване от начално ползване, а от правилно ползване с месеци и години)?

# 559
От Септември започнах с тези продукти
Червена маска и АНА на TO по 1 или 2 пъти седм, а ретоноида досега през 2-3 дни, гледам да е постепенно. През деня вит Ц, слънцез 50 фактор(явно такива произвеждат).

Аз не съм забелязала червенина по снимки , може ли пример?

[/quote]

# 560
Ради, според мен е трябвало да започнеш само с единия първо. И двата са доста сериозни продукти, аз от червената маска получих химическо изгаране ли как се води, беше много неприятно. И тази маска като цяло съветват да се използва от Октомври месец мисля, зависи колко е топло където живееш де.
През 2-3 дни ретинол си е доста, имайки предвид че си започнала Септември и е все още Септември, аз първия месец го карах на 1 път в седмицата само.
Бих дала 1 седмица почивка на кожата и после пак с ретинола. С червената маска според мен след като кожата свикне с ретинол.

# 561
Възможно е да трябва по-поетапно. Ако съдя, че не съм имала 1 гньона пъпка(от черната маска зимата имах всеки път и я спрях) и нямам зачервявания, затова съм по-смела, а и съм заредила 3 слънцезащитни в чанта, офис и вкъщи и мажа усърдно...Но ще намаля, то бърза работа няма Simple Smile Благодаря за ориентира. Иначе конкретно ретонола го усещам като серум (плюс хидратацията) и може би затова по-смело, а той си има хим действия и не е шега работа.

# 562
Ето снимки на специфичната червенина от употреба на трет или ретинол:

Скрит текст:

# 563
Намалих употребата на продукти до минимум.
Пилинг правя 1 или 2 пъти на месец с червената маска на  маската на ТО.
Първо почивствам лицето, правя го само вечер. Ако имам грим правя double CLEANSING. Ползвам почистването на Cera Ve или  La Roche Toleraine. Сутрин само измивам с вода.
После тоник Thank you farmer с ориз, след него хилауронов серум. Сутрин слагам крем на Ла Рош за защита на кожната бариера, вечер пак крем на Ла Рош с хилауронова киселина. Открих, че като марка най - добре ми понасят те. Естествено, през деня слънцезащита, която подновявам често.

Почнах да правя и Slugging, но за резултатите ще споделя след месец.

В общи линии съм на принципа less is more.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 13:25 от LesMacarons

# 564
Да, това е от изтъняването на горния слой кожа.На мен брадичката ми стана така и си остана.Може да нвма връзка де, но се случи, докато използвах трет.Сега пак ползвам, но 1-2-3 пъти седмично.

# 565
Glossycherry, много генерализираш със съветите си. Може това да е твоят опит, но не и правило. Нито червената маска на ТО причинява масово такива щети, за каквито пишеш, нито за ретинола има обща рецепта колко пъти седмично е много да се ползва. Аз преди години като почнах с ретинол, мажех три пъти седмично, същото направих и с третиноина, после много бързо минах и с двете на ежедневна употреба. Зависи от кожата, от останалите продукти, които се ползват, както и начина на нанасяне. Аз съм с тънка и суха кожа и имам един куп алергии, но негативни ефекти освен лющене съм нямала никога и то когато изчаквах по популярното правило 20 минути след миене и после още 20 минути преди хидратация. С водна възглавница се оправиха нещата. Просто трябва да се внимава в началото.

Quester, на снимките не се виждат специфични зачервявания от третиноин, каквото и да значи това, а ефект с нагледно показано преди/след употреба на третиноин.

# 566
Както съм написала, това са снимки с ефект от трет, но аз забелязвам масово, че кожите имат зачервявания и споделям това, което АЗ виждам.
 Участвам във форум за употреба на трет в reddit и ми прави впечатление, че на снимки всяко второ лице има подобно зачервяване.
Ако никой не вижда на тези снимки, че кожите са зачервени, значи вероятно аз имам проблем с цветовете нещо.

# 567
  • пустинята Гоби
Вижда се, че кожите са зачервени. Но аз примерно нямам грам зачервяване.

# 568
Зачервяване имам, да, но и три тона по-светла кожа. Естественият ми цвят е много маслинен, направо зелен, а от трета имам чувството, че целия меланин се е отлюпил. И не, не е заради слънцезащита.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 21:23 от MarilynM

# 569
Относно червенината - при мен се получи розацея на едната буза от 1 или два опита с третиноин. Преди това бях чела много как да ползвам, за да избегна раздразнение на кожата.

Общи условия

Активация на акаунт