Препоръки за бойлер за баня

• 37 563
  • 147
  •   1
Отговори
# 135
Колебая се между тези два модела
https://www.tehnomix.bg/boyler-tedan-digital-pro-inox-100-litra- … n-nerazhdaem-3-kw
https://vimax.bg/vertikalen-boiler-eldom-wv-10046i-100l.html
Гаранцията на Тедан е 10 г., а на Елдом -5. Това е предимството, което виждам аз. Другите характеристики, които гледах са - неръждаема стомана и 100 л. Другите характеристики и да ги сравнявам, нищо не разбирам.
Моля за мнение кой от двата модела е по-добър?

# 136
  • Велики Преслав
Тедана. Елдома също е добър, но гаранцията от 5 + си струва разликата.

# 137
  • София
Не бях чувала за Тедан, но след това което прочетох, за "марката" и отзивите е Гугъл, не бих заложила на тях.
С няколко думи препредадено "бг-марка на непроизводител,  която се лепи върху бойлер незнайно къде правено, днес в Сърбия утре другаде"

# 138
  • София
Ние имаме един тедан  на къщата от 3години(не знам точно модела, стои на земята) ...за сега добре се справя пу-пу...
Иначе в апартамента все теси си купуваме, за софийска мека вода се справя чудесно, за 18години все още сме на втори. 🤷‍♀️

# 139
Здравейте!
 Имаме проблем с бойлера, запушва клапана  от котлен камък и налягането на топлата вода се губи. След няколко отваряния при спирателния кран се виждат отлагания , като го почистим има за кратко вода и после отново същото. Сменихме няколко крана вече , но отново се получава същия проблем. Бойлерът е на много неудобно място в тоалетната хоризонтален и най-лошото без сифон на пода, затова и не сме го  почиствали от котлен камък. Идеята ако трябва да се сваля е направо да вземем нов, тъй като е на 5-6 години. На Теси е серия билайт.
Може ли съвет какъв е подходящ отново хоризонтален 80 л . Водата ни е много варовита. Виждам , че се препоръчват със сух нагревател, но няма почти никъде по магазините от този вид може би не са толкова използвани.

# 140
Здравейте, днес се загледах в бойлера и видях, че тече и има малко ръжда хваната около термоизмервателя и връзките. Естествено ми намириса, че може да е спукал и го потвърдих като звъннах на сервиз. Не помня кога този бойлер е взиман, но мисля че има поне 6-8 години. За някакво средностатистическо теси ми се струва че горе долу си е избил. Но сега остава въпроса с какво да го сменям.

Преди време един познат препоръча горещо Шишков бойлери, били неръждавейка, рядко се прецаквали и т.н. Елдом гледам също има неръждавейки, тези Тедан горе долу добри отзиви чета (като за 20 минути рисърч :>)

Гледам да се насоча набързо и да поръчам нещо до края на деня. Може ли някакви насоки за марки и доколко е ретабилно да инвестирам в неръждавейката?
Търси се 80л хоризонтален бойлер, с дясно захранване. Поставен е извън самата баня и ако реално беше гръмнал щеше да създаде големи неприятности, така че съм ок да купя нещо което да намали риска от такова събитие максимално

Едит: Ще бъде Шишков или Тедан. Тедан не предлагат монтаж, имат кофти коментари по отношение на изолацията на корпуса и качеството на копчета и подобни части, но имат 10-12 години гаранция.
Шишков предлагат монтаж 120лв, който включва и махането на стария бойлер. Има коментари, че нагревателите им и малките компоненти са с по-ниско качество, но сякаш тези коментари са по-малко от тези за Тедан. Гаранцията им в общия случай е 5 години и трябва да се купи кеш на място.
И за двете може да се уреди доставка за същия или следващия ден (за Тедан делници само).

Та да - май клоня малко повече към Шишков заради коментарите за изолацията на корпуса. И двете имат среден живот над 15 години, така че не мисля че гаранцията е чак толкова решаваща в случая

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 13:47 от rhin33

# 141
  • София
За Шишков мисля съм писала в темата. Бойлерът ни е от ~ 2004 г. ("наследихме" го към апартамента), преди 2-4 г. сменихме нагревател и живее 2ри живот.
В София, без Топлофикация сме. Хоризонтален, с дясно водоподаване 100 л, доволни сме и от бойлера, и от ремонта.

# 142
Момичета, тази година ще ни правят планов ремонт и се налага да купим бойлер.
Пропуснаха ни за 2 години, тази ни е ред. Вярно, че е за 1 седмица, но кухня и баня си искат своето.
Аз се бях спряла на един мъничък за 10- ина литра/не е проточен/, но синът ми вдигна олелия и отсече- 30 литров на Теси.
Още не сме ги купили, но си търся монтаж на бойлери. Препоръчайте фирма, която прави цялостен монтаж.
Има изводи за кабели и тръби, Ориетировъчно каква е цената и има ли гаранция?
Благодаря предварително!

# 143
  • София
Момичета, тази година ще ни правят планов ремонт и се налага да купим бойлер.
Пропуснаха ни за 2 години, тази ни е ред. Вярно, че е за 1 седмица, но кухня и баня си искат своето.
Аз се бях спряла на един мъничък за 10- ина литра/не е проточен/, но синът ми вдигна олелия и отсече- 30 литров на Теси.
Още не сме ги купили, но си търся монтаж на бойлери. Препоръчайте фирма, която прави цялостен монтаж.
Има изводи за кабели и тръби, Ориетировъчно каква е цената и има ли гаранция?
Благодаря предварително!

Елдом предлагат бойлери с монтаж, ако добре помня монтажа е 80 лв, но дали имат 30 л ? Със сигурност обаче имат 50 л.

# 144
Ако този бойлер ще се ползва за къпане - 30 л. ми се струва много малък, освен ако не се къпете с почти студена вода. Аз имам бойлер 7 - 8 л. в кухнята. Топлата вода свършва за минути. Ако знаех, че ще е така, щях да си взема проточен. Така, че за банята се замислете за бойлер, поне 50 л.

# 145
Благодаря!
За 1 седмица ще минем на режим оцеляване, по- добре ще е от бързовар или кана за гореща вода.
А, бойлерът ще си отвиси на стената до следващата профилактика, която може да е след като му изтече гаранцията. Възприемам го като да залепиш едни около 300 лв на стената в банята и да ги забравиш, 
като ги виждаш всеки ден  :Simple Smile

# 146
  • София
Нищо не разбрах, кой ще ви прави ремонт и защо, това не е ли вашата баня, кой решава?
Този бойлер за какво е, като спрат за профилактика водата да има нещо ли? Така или иначе 30л, хем да се каже, че има някакъв там бойлер, хем реално за нищо да не ти свърши работа наистина.

# 147
За времето на профилактика си взехме този проточен, който ни захранва кухнята и банята (с един щранг сме). Изключително доволна съм. Не се усеща липсата на ТЕЦ, нямаш ограничения. Не е скъп.

Общи условия

Активация на акаунт