В момента съм 12 клас, и имам няколко въпроса относно предстоящото ми кандидатстване.
Решил съм, че ще кандидатствам "Индология" в СУ, и в тази връзка са и въпросите ми:
1. Освен на ДЗИ по БЕЛ (с който няма да кандидатствам), ще се явя и на ДЗИ по руски език (като втори задължителен ДЗИ). В сайта на СУ пише, че за специалност Индология може да се кандидатства с ДЗИ по руски език, но когато е на ниво B1, е с коефициент 2, докато ДЗИ по руски на ниво В2, е с коефициент 3. И въпросът ми е как точно се формира бала? Оценката от ДЗИ по руски (В1) се умножава 2 пъти, докато оценката от ДЗИ по руски (В2) се умножава 3 пъти ли?
2. Тъй като в моята гимназия руският е втори чужд език, според заповедта на директора, задължителният втори ДЗИ (по руски език) трябва да бъде на ниво В1. Това значи, че балът би ми паднал доста, затова бих искал да попитам дали имам право да запиша като трети ДЗИ (избираем), отново руски език, но този път на ниво В2? И съответно дали може да се кандидатства с резултата от третия ДЗИ?
3. Като цяло това ме интересува, но също така, ако имате информация за броя места за прием в специалностите от ФКНФ на СУ, съответно квота момчета/момичета, ще ми бъде също полезно, тъй като в сайта на СУ няма особено подробна информация за броя места и квотите...
Благодаря предварително!