Работа, CV-та, HR-и, съвети - 77

• 56 084
  • 1 571
  •   1
Отговори
# 165
Чета, чета...Желание, изисквания, амбиции са хубави думи, но всеки ден трябва и да се яде. Аз бих търсила да се закача за нещо, близко до желаното. Тоест офис. И в течение на времето бих се оглеждала за друго, в същата или друга фирма.
Освен това, може искрено да вярваме, че сме много добри в нещо, но реалността да се окаже друга.

+100
И не само за да се яде. Просто ако си безработна ставаш парий в очите на всички HR-и. Съвсем друго е ако в момента работиш и търсиш нещо друго. Затова първо трябва да се качи на някой влак, кой да е, пък после ще мисли да се прекачва.

# 166
  • Wonderland
Точно затова се зачудих защо се коментира вариантът.
Иначе за КПМГ у нас съм чувала, че някакво дете от топ чужбински университет (забравих кой) отива на интервю и му предлагат заплата 1000 лв, годишна индексация и след 1-2 години може да я вдигнат с 20%. Това е по времето, когато аз взимах 900, преди 3 години. Та и в топ университет да си учил, и към топ работодател да се насочиш, пак не е сигурен добрият професионален старт.
нещо подобно предложиха на племенницата, която се върна с диплома от Англия. Малка заплата, но иначе големи изисквания Simple Smile

# 167
+100
И не само за да се яде. Просто ако си безработна ставаш парий в очите на всички HR-и. Съвсем друго е ако в момента работиш и търсиш нещо друго. Затова първо трябва да се качи на някой влак, кой да е, пък после ще мисли да се прекачва.

Винаги съм си мислила, че е обратното, понеже, когато не работиш в момента, можеш да започнеш работа веднага. Пък и, ако работя в момента, не съм склонна на отстъпки, които бих направила, ако съм безработна.

# 168
Цитат на: Iseis
София мизерен град няма да коментирам, може би прескачайки спалните чували на бездомниците в Париж или вдъхвайки свежия аромат на конски фъшкии в центъра на Виена е несравнимо, като усещане, но все пак.

Да, “мизерията” на лъскавите файтони, разкарващи и платежоспособни възрастни туристи за 200 евро на час в излъскания център на Виена е къде къде по-впечатляваща от софйските цигански каручки, каращи поредната доза гуми и боклук, за да бъдат изгорени в гетото 😂😂😂

ПП Съвсем сериозно, България е изключително бедна държава на фона на ЕС. Напълно естествено е да е мизерно почти навсякъде, т.е. изключително бедно и евтино за неразбралите. Разходете се в квартали като Орландовци, Христо Ботев и т.н. Сигурна съм, че там може да се наеме квартира за същата цена, колкото и в Русе.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 16:44 от GerKa99

# 169
Не бъркайте туризма с емиграцията... Виена, София, Париж, Венеция са страхотни градове, когато ги посетиш на екскурзия, обиколиш забележителностите, хапнеш в типични за тях заведения.
Когато живееш някъде, вече се виждат и неприятните страни.

# 170
Винаги съм си мислила, че е обратното, понеже, когато не работиш в момента, можеш да започнеш работа веднага. Пък и, ако работя в момента, не съм склонна на отстъпки, които бих направила, ако съм безработна.

Уви, опитът ми сочи обратното. А второто ти изречение просто показва, че си в неизгодна позиция, ако все пак те поканят. Но като цяло презумпцията е, че щом в момента не работиш, значи не ставаш нещо. Е, ако излизаш от майчинство, или идваш от чужбина е ясно, че не е това случаят, но говоря най-общо - ако човек е безработен не го гледат с добро око и ако го поканят не му предлагат същото, което предлагат на работещ .

# 171
Като не работиш показваш отношението си към работата въобще, а на повечето места предпочитат хора дето имат желание за работа, а не такива дето ще гледат отвисоко че си им дал задача която им изглежда под тяхното ниво. Едни такива предразсъдъци възникват.

Виена, София, Париж, Венеция са страхотни градове, когато ги посетиш на екскурзия, обиколиш забележителностите, хапнеш в типични за тях заведения. Когато живееш някъде, вече се виждат и неприятните страни.
И къде препоръчваш да се живее на по-хубаво? Thinking

# 172
В центъра на София няма каруци. Сигурна съм, че в парижкия вариант на Овча купел си е баш...овчекупелско.

# 173
И къде препоръчваш да се живее на по-хубаво? Thinking

Навсякъде е хубаво, само пари да имаш.

# 174
  • София
То пък като ви чете човек всичките, сте цъфнали и вързали меринджийни в баси корпорациите велики, без черния труд в кол центъра ъф корс, пък видите ли violet щото е от Разград, София щяла да и дойде ту мъч. 😆Много сте големи и велики, па тая "огромна" София и фирмичките, в които работите 95% от пишещите тук, все едно са най-важните в България, ква България - направо в света!
Не се мислите за  толкова велики моля ви...нито София е България, нито София е толкова голяма и невъзможна, нито пазара на труда е недостъпен за човек с 4 год дупка в СВ-то. Щом аз инвалид без ултра мега редките познания с някоя нишова специалност изкарам много прилични пари и си живея в София.
П.С. Peace ✌️!

# 175
Абе, тя може да се премести навсякъде, ама разходът за квартира в София си е цифра. Дори и споделена да е, поне едно 300 лв/мес. плюс поне 100 лв. режийни, храна - 250-300 лв., градски транспорт 50 лв. И това само за месец без никакви други допълнителни разходи. Ако ги няма събрани, за да изкара поне 3 месеца, не виждам как ще стане да се премести. Колкото и лесно да се намира работа в София, не е баш така. Първоначално може да погледне позициите за София и да реши къде може да кандидатства. Някъде има и онлайн интервюта на първи етап. Ако случайно има приятели/роднини в София, да отседне за седмица, месец, ще е повече от чудесно. Ще може да си уреди и квартира. Иначе не виждам как ще намери жилище дистанционно от Разград.
По морето ще ѝ е по-лесно, понеже се осигурява квартира, а някъде и храна. Работата там обаче е сервитьорка, готвачка, продавачка, камериерка и е временна. Ако успее за позиция в хотел на рецепция, значи ще е късметлийка.
Ние тук независимо какво си мислим за "дупката" от 4 години, за подбиращите това е много време. Доколкото разбрах Виолет е решила как да я запълни.

ПС: В София винаги може да започне в някоя от веригите. Поне за начало. Стига да иска.

# 176
  • София
Някои от големите BPO фирми предлагаха бонус за релокейшън преди ковид, също така имаха жилища, където хората, идващи от други места в София, ползваха за 1-2-3 месеца безплатно.

# 177
Аз бих я посъветвала да пуска връзки и познати да и кажат като се търсят хора и да я препоръчат евентуално.

# 178
Какво значи ВРО?

# 179
  • Fairbanks, Alaska
Business Process Outsourcing

Общи условия

Активация на акаунт