Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 872
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Да! Наясно съм и с това, че може да не се плащат входните такси от наша страна.. По онова време такива са били възможностите, такова е купено.. Определено сега не ми пречи да ремонтирам покрива, но нито живея в града, нито искам да живея с такива .. съседи..Апартамента седи празен и е в центъра.. ясно е че ще взема добри пари../ малко преувеличих с това че е протекъл покрива, но го чакаме всеки момент/..Но новия собственик се надявам да е серт и да им разкаже играта.. Колкото и гадно да звучи, когато бяхме по- млади ми се искаше да имаме време и през седмица да организираме купони там..така и нито веднъж не се случи:)

# 526
който сам е платил ремонт, може да откаже да плаща каквото и да е докато не си избие парите.
И като плати 3хил лв за покрива след колко време ще си ги избие от 3лв месечно неплащане такса вход?

# 527
който сам е платил ремонт, може да откаже да плаща каквото и да е докато не си избие парите.
И като плати 3хил лв за покрива след колко време ще си ги избие от 3лв месечно неплащане такса вход?

Че само по 3 лева ли се събират в този вход???

# 528
Ясно ни е, че нито е 3хил лева покрива.. нито таксата е 3 лв.. но продължих темата за съседите и за това, че уж млади, но нищо не искат да направят за сградата.. и другия пример с бабата, която едвам ходи се движи, но намери майстори, за да оправят проблема и да не притеснява съседите си

# 529
  • София
Въпросът с неплащането е голям проблем. Днес ще е покрива, утре фасадата, а после щрангът. Не може все един да плаща, защото ще има да си прихваща до другия век. А и да не забравяме, че ще прихваща, ако изобщо се събират някакви пари. Ако не се събират... просто ще поема всичко.

Не знам какво може да се направи, когато си малцинство.

# 530
А да ви кажа ли в нашия вход какви са първите заселници, отпреди 30-40 години? Първо, с огромни претенции и самочувствие, че живеят в блока от построяването му, а новодошлите сме навлеци и нямаме право на глас. Заради тях се прие да освободим фирмата-домоуправител. Държаха се безобразно с момчето, което отговаряше за входа. Не знам как запази самообладание и до последно се държа възпитано. Те му говорят на ти и го обвиняват в какво ли не, той отговаря аргументирано и им говори на вие. Сега набутаха съсед да касиерства срещу НУЛА лева, но никой от мрънкащите не се нагърби с това, разбира се. Да не говорим, че имаше немалко подмятания от сорта на " На който не му харесва, да си ходи там, откъдето е дошъл...". Просто стоиш и слушаш и знаеш, че няма смисъл да си отваряш устата, за да спориш с прости хора. Разбира се, ковид е измислица, маските излишни, Русия не е нападнала Украйна. Ей такъв един симпатичен профил имат по-голямата част от първозаселниците във входа ни Wink Ааа, и всички пушат, дават по 5 лв на ден за цигари, но по 5 лв на МЕСЕЦ за фирма домоуправител ще ги събори Laughing

# 531
На последен етаж жилище има гледка и тишина откъм тавана. Един покрив ако струва 3000 лева си заслужава понякога.

# 532
Не знам какво може да се направи, когато си малцинство.
Винаги може да се преместиш, излишно е това вкореняване на едно място.

# 533
А да ви кажа ли в нашия вход какви са първите заселници, отпреди 30-40 години? Първо, с огромни претенции и самочувствие, че живеят в блока от построяването му, а новодошлите сме навлеци и нямаме право на глас. Заради тях се прие да освободим фирмата-домоуправител. Държаха се безобразно с момчето, което отговаряше за входа. Не знам как запази самообладание и до последно се държа възпитано. Те му говорят на ти и го обвиняват в какво ли не, той отговаря аргументирано и им говори на вие. Сега набутаха съсед да касиерства срещу НУЛА лева, но никой от мрънкащите не се нагърби с това, разбира се. Да не говорим, че имаше немалко подмятания от сорта на " На който не му харесва, да си ходи там, откъдето е дошъл...". Просто стоиш и слушаш и знаеш, че няма смисъл да си отваряш устата, за да спориш с прости хора. Разбира се, ковид е измислица, маските излишни, Русия не е нападнала Украйна. Ей такъв един симпатичен профил имат по-голямата част от първозаселниците във входа ни Wink Ааа, и всички пушат, дават по 5 лв на ден за цигари, но по 5 лв на МЕСЕЦ за фирма домоуправител ще ги събори Laughing

Благодаря ти, че описа всеки вход на "стара" Софийска кооперация в един пост 😀

# 534
На последен етаж жилище има гледка и тишина откъм тавана. Един покрив ако струва 3000 лева си заслужава понякога.
Аз също харесвам последен етаж.
За нашата кооперация за ремонт на покрива ни дадоха оферта за 35 хил. лв.... По три апартамента на етаж сме, общо 15 апартамента. От миналата година ги събираме, половината още не са дали пари.

# 535
Аз също харесвам последен етаж.
За нашата кооперация за ремонт на покрива ни дадоха оферта за 35 хил. лв.... По три апартамента на етаж сме, общо 15 апартамента. От миналата година ги събираме, половината още не са дали пари.

Ами съдете ги, запорирайте им доходите.

# 536
Или не съм прочела правилно, че ремонта е 3 хиляди и съм изпуснала сума, или 35 хиляди е височка цена. Аз лично мисля, че няма как ремонт на покрив да е “само” 3 хиляди освен ако не е съпер малка кооперацията, нещо като къща, ама и за там ми се струват малко, в което няма нищо лошо де, но нали коментираме, че понякога се налага последните етажи да поемат “залъка” с покрива.

# 537
Зависи какво се ремонтира - ако е изцяло покрива 35 000 е възможно, ние наскоро ремонтирахме някаква част само и беше към 5000. Иначе по принцип не е толкова лесно да се преместиш, ако например си намерил перфектното жилище, на перфектното място. Моята тактика е максимално да игнорирам съседите и драмите им, иначе и при нас има супер заядливи и нахални. Ходя на събрания, гласувам, плащам си таксите и оттам нататък да се оправят щом някои толкова ги влече все да са отгоре и все да са на въпреки.

# 538
35 хиляди за цял покрив е нормална цена, дори ниска вече. За 3 хиляди нещо може и да може да се закърпи тук там, за известно време.

Колкото до съседите, всякакви случаи има. И няма правило. Който не иска да се разправя с тях, къща в гората е решение, защото в къща в урбанизирана територия пак ще има съседи и не е ясно какви.

# 539
Звъня днес на Артекс за един апартамент в Авигея сградата в Дружба като питам за цена и оттам се започва едно увъртане, изтъкване на сградата и техните невероятни строителни качества, но цена така и не пожелаха да ми кажат. Трябвало да отида на място да ми покажели колко били страхотни материалите и т. н. Много се ядосах, толкова ли е трудно да кажеш цена по дяволите?! Преди две години са продавали на 900-1000 евро, а сега искат да го пробутат на 1800-1900. Дано им останат празни.

Общи условия

Активация на акаунт