Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 85

• 67 510
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета, на 14ти април правих хистероскопия махнаха полип от цервикалния канал. От тогава до сега имам кървене,което на моменти е по силно но не като цикъл. Това според вас нормално ли е? По принцип ми обясниха, че има вероятност да има кървене до началото на следващия ми цикъл . Днес обаче почувствах напрежение в яйчниците като пред цикъл,а имам още 5 дни до тогава . Както и кръв ,която много прилича на началото на менструация.  Някой има ли подобен случай ,че вече незнам какво да си мисля?

# 421
Пили ли сте противозачатъчи? По принцип от тънката лигавица може да има кървене. При предишното ми хистеро, в друга клиника, кървях 3м, уж голяма корекция. Сега правих в края на Март, все ощекървя. Но бях нна противозачатъчни и съм с блокираща инжекция. Силно се надявам те да са причината.  Изчакайте да ви дойде и вижте как ще се развият нещата след това и нна контролен преглед.

# 422
Здравейте момичета. В четвъртък живот и здраве ще постъпвам за планово секцио. В стаите има ли телевизори?  Макар, че след това няма да ми е до тях,  но все пак дали има?

# 423
Здравейте понеже съм с нисък хемоглобин а ми предстои трансфер бихте ли ми препоръчали добър хематолог. Благодаря!

# 424
Здравейте момичета. В четвъртък живот и здраве ще постъпвам за планово секцио. В стаите има ли телевизори?  Макар, че след това няма да ми е до тях,  но все пак дали има?

Да, има телевизорчета на всяко легло. Пише, че се заплащат, но реално са безплатни. Аз не стигнах дотам да науча как работят Grinning

За хематолог съм ходила при др Милчева в Парадайс. Не знам дали е от най-добрите, но останах с положителни впечатления. Разчете ми резултатите от тромбофилия плюс изследванията, която имах докато бях бременна и назначи допълнителни.

# 425
Здравейте дами😊
От трасфера до днес 12г.с приемах емграст М и прегнил през ден. Отделно и програф и преднизолон кортико.
Днес след феталната ми казаха да спирам всичко и съм притеснена да няма последствия при положение че спирам всички имуноподтискащи.
Имам завишени НК клетки, на които вливах киовиг 5г. Сега чакам повторни резултати та да видим как са повлияли.
Има ли опасност според вас и организма вече може ли да се справя сам?

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 10:27 от жълтурчо

# 426
Здравейте момичета, имам въпрос относно честотата на инвитро процедурите. Възможно ли е да опитаме един след друг месец. Живея в чужбина и се надявах да си дойда за около два месеца в България и да направя два опита (ако първият е неуспешен). Благодаря ви.

# 427
  • София
Няма да има проблем да се направят 2 поредни опита стига да са на спонтанен цикъл без Стимулация само със съвсем лека с Фемара или Кломифен. Ако има по силна Стимулация желателно е да се прескочи 1 цикъл и на следващия да се действа.

# 428
Само да допълня Пепи, че дори 3 месеца е добре да се изчака за нова стимулация, ако е ЗЕТ може и на следващия месец. Успех!

# 429
Само за стимулация,в която се събират ембриони и се замразяват, и няма трансфер не е необходимо да се прескачат месеци. Американските протоколи са именно такива и аз сега бях по такъв в Надежда(3 месеца, един след друг,като 1вия беше на ЕЦ). Същото се практикува и в Турция(д-р Тургут).
Ноооо,ако има вече ФЕТ и теста е отрицателен поне 1 месец ще трябва да почакате.

# 430
Здравейте, момичета. Едно въпросче към тези, които пият Еутирокс.В деня на пункцията когато е с упойка пиете ли, че аз забравих да попитам вчера а утре ми предстои.

# 431
Да, пиеш си го

# 432
Момичета, тези които са на ЖК в клиниката биха ли ми казали как стои въпроса един лекар ли ви следи, някакви препоръки, ходите ли отделно и по здравна каса, като цяло всяка информация би ми дошла добре.

# 433
На ЖК съм при един лекар - Данаил Илиев. На ФМ ходя при д-р Михова. Много съм доволна. Ако нещо не Ви хареса първия преглед може да смените следящия ЖК.
Аз не ходя по здравна каса. Не виждам смисъл. Ако двамата АГ са на различно мнение, кой бихте послушали? За това е добре да имате доверие на следващия Ви.
Момичета, тези които са на ЖК в клиниката биха ли ми казали как стои въпроса един лекар ли ви следи, някакви препоръки, ходите ли отделно и по здравна каса, като цяло всяка информация би ми дошла добре.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 16:30 от M_lady

# 434
Здравейте момичета, за първи път пиша тук и не знаех къде бих могла да задам въпроса си. Става дума за неуспешен първи ин витро опит при Д-р Персенска и смяна на болницата поради лошо отношение. Сега кандидатствам за втори опит и новата докторка е напълно убедена, че започване на стимулация при ТСХ 0,00 е причината за неуспеха. На 39 съм, започнах Еуторокс по схема, за да падне преди ин витро, но смених двама доктори, защото схемата беше грешна и то падна прекалено много. Бях разтревожена, че ще започвам ин витро, а ТСХ е нула, но Персенска каза, че няма проблем. След това бях при Д-р Начев, който беше категоричен, че неуспехът не е свързан с нулевото ТСХ. Някой правил ли е стимулация с такова ТСХ? Как протече всичко? Имах огромно доверие на докторите, но времето си тече, бебе няма и става все по- трудно. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт