Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 85

• 67 501
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Абсурдно е .
Категорично опитът е обречен с такова тсх
Здравейте момичета, за първи път пиша тук и не знаех къде бих могла да задам въпроса си. Става дума за неуспешен първи ин витро опит при Д-р Персенска и смяна на болницата поради лошо отношение. Сега кандидатствам за втори опит и новата докторка е напълно убедена, че започване на стимулация при ТСХ 0,00 е причината за неуспеха. На 39 съм, започнах Еуторокс по схема, за да падне преди ин витро, но смених двама доктори, защото схемата беше грешна и то падна прекалено много. Бях разтревожена, че ще започвам ин витро, а ТСХ е нула, но Персенска каза, че няма проблем. След това бях при Д-р Начев, който беше категоричен, че неуспехът не е свързан с нулевото ТСХ. Някой правил ли е стимулация с такова ТСХ? Как протече всичко? Имах огромно доверие на докторите, но времето си тече, бебе няма и става все по- трудно. Благодаря!

# 436
  • София
Много ми е интересно когато даваш такива компетентни изказвания, значи ендокринолог /и то не кой да е/ казва, че не е проблем, обаче ти винаги си категорична.
По твоята логика жените с премахната ЩЖ заради карцином, на които им се налага да поддържат много нисък ТСХ са обречени да нямат деца.

# 437
Когато започнах бях с 0.1
Тогава всички ендокринолози казаха че трябва да се качи с лекарства ако искам нещо да постигна.
Сестра ми е с остранена щитовидна заради карцином. По същия начин я подържа. Както високото така и това под 0.5 не е добре . Губи се качество.
Има мтого информация по темата.
Много ми е интересно когато даваш такива компетентни изказвания, значи ендокринолог /и то не кой да е/ казва, че не е проблем, обаче ти винаги си категорична.
По твоята логика жените с премахната ЩЖ заради карцином, на които им се налага да поддържат много нисък ТСХ са обречени да нямат деца.

# 438
  • София
Моята сестра също е с премахната ЩЖ заради карцином, премина и радиойодтерапия заради която се наложи да прекъсне опитите почти година, през цялото време поддържаше ТСХ около 0.1 включително и когато получи зелена светлина за забременяване, ако има значение, живее в чужбина.
В случая, не е належащо да се поддържа толкова ниско ТСХ, като намалите Еутирокса, ще се вдигне, но не мисля, че може да се твърди на 100% , че точно това е причината за неуспеха.

# 439
Да ви е здрава сестричката.
След премахване да. На 0.3 и забременя . Освен белега всчико друго е наред.
Моята е в Германия Simple Smile
Моята сестра също е с премахната ЩЖ заради карцином, премина и радиойодтерапия заради която се наложи да прекъсне опитите почти година, през цялото време поддържаше ТСХ около 0.1 включително и когато получи зелена светлина за забременяване, ако има значение, живее в чужбина.
В случая, не е належащо да се поддържа толкова ниско ТСХ, като намалите Еутирокса, ще се вдигне, но не мисля, че може да се твърди на 100% , че точно това е причината за неуспеха.

# 440
  • София
Благодаря, успех и на твоята.
Pamela Pan, моето мнение е да не се фокусирате, че заради тази стойност опита е бил обречен, има толкова други фактори оказващи влияние, според наблюдението ми е голям късмет да се получи от първото инвитро. 
Някои се борят с години, включително и аз.
Добре е, че сте сменили доктора щом не сте доволна.
Успех Flowers Four Leaf Clover

# 441
След пункцията (20я) док каза да пия Достинекс, но не разбрах колко време. Ако някой е приемал да каже в шишенцето са 8 таблетки

# 442
Здравейте. Подготвям се за ЗЕТ и съм доста притеснена, затова реших да пиша тук.
Бях на преглед, на 10 ден. Назначиха ми изледване на хормони, дадоха ми хориомон 5000 и рецепта за циклогест и ми казаха, че ще ми звъннат да ми кажат кога да бия инжекцията и да почвам циклогеста. До тук добре, но като ми звъннаха разбрах, че това ми е терапията преди ЗЕТ и следващото ходене е направо за трансфера и предния ден за лепило.
Днес ми се обадиха и ми предложиха двоен трансфер на 3 и на 5 ден. Бях шокирана за първи път чувам за такъв,  като избора ми трябваше да стане за 1час. Др. Стаменов не е коментирал с мен този вариант, казал е на ембриолога който ми се обади да ми го предложи. Питах и за терапията, след трансфера ще ми се назначават други медикаменти.
Това са много нови неща за мен, при всички ли е така? Четох че преди трансфер казвали да пиеш дуфастон и естрофем, вечерта и сутринта но при мен и това няма да го има, били стари неща. Само цитлогест и хормони на 10 ден, притеснена съм, трансфера ще ми е последен, ембрионите са ми последни, замразени са от 10 години.

# 443
Цитат на: gvenag
Това са много нови неща за мен, при всички ли е така? Четох че преди трансфер казвали да пиеш дуфастон и естрофем, вечерта и сутринта но при мен и това няма да го има, били стари неща. Само цитлогест и хормони на 10 ден, притеснена съм, трансфера ще ми е последен, ембрионите са ми последни, замразени са от 10 години.

Естрофем се пие само ако се налага, явно при вас не се налага. Пък дуфастона е прогестерон, също като циклогеста, но циклогеста е много по-добър медикамент. Не се притеснявайте. Успех!!!

# 444
Много благодаря! Имах нужда някой да ми каже, че всичко е наред и да не се притеснявам.

# 445
Аз никога не съм слагала циклогест. Всичко е много индивидуално и трябва да имате доверие на лекаря си. На мен ми върнаха 4 ембриона - различни, но пък опита беше успешен и вече съм 24та седмица и чакам 2  здрави момиченца.
Така че пак казвам, вярвайте на доктора и успех ❤️

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 15:45 от M_lady

# 446
Дано всичко да е наред. Не съм имала такава подготовка за ЗЕТ на ЕЦ, това е мисля от което прочетох, защото никой не ми обясни, явно отдавна се прави, не знам.Преди бяха с проследяване на овулацията с прегледи и с повече лекарства. Явно всичко зависи от дебелината на лигавицата и нивото на хормоните, мисля, че ми пуснаха ЛХ и Естрадиол.
А каква беше вашата подготовка за трансфер? До колкото разбирам ембрионите са ви ги върнали наведнъж.

# 447
След пункцията (20я) док каза да пия Достинекс, но не разбрах колко време. Ако някой е приемал да каже в шишенцето са 8 таблетки

Аз приемах до + тест, но имах лека хиперстимулация. При всеки индивидуално. Бих пила до тарснфера(ако има свеж) и после да изкоментирате с лекаря дали да го продължавате. Но най-добре се свържете с лекаря за насоки.

# 448
Здравейте, момичета. Колко време се чака за резултати от имунологична и имплатационна биопсия?

# 449

Аз приемах до + тест, но имах лека хиперстимулация. При всеки индивидуално. Бих пила до тарснфера(ако има свеж) и после да изкоментирате с лекаря дали да го продължавате. Но най-добре се свържете с лекаря за насоки.
Нямам свеж трансфер заради болките

Общи условия

Активация на акаунт