Как спестявате в ежедневието?

• 66 546
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 170
Не го сравнявам с друго хоби, защото не ми се струва разумно да сравнявам ски и салата Simple Smile Но и не ми изглежда като да е безплатно. Или поне аз още не съм успяла да го превърна в безплатно.
Най-вероятно готвенето не е хоби за теб.

# 1 171
Не го сравнявам с друго хоби, защото не ми се струва разумно да сравнявам ски и салата Simple Smile Но и не ми изглежда като да е безплатно. Или поне аз още не съм успяла да го превърна в безплатно.
Най-вероятно готвенето не е хоби за теб.

Защо реши така?

# 1 172
Не може и не може да умре тоя мит от соца,че разните му там манджи и чорби били здравословни и питателни!

# 1 173
foty,
за мен готвенето също не е хоби. Готвя добре, имам усет за вкусове, но ми е досадно. Особено ме изморява идейната част - всеки ден да се измисли и напазарува за меню.
По-скоро ми е хоби да ходя по заведения. Но не ходя чак толкова често, защото предпочитаме вкусна и качествена храна, а - в българските поне - най-често едното или и двете са компромис. Цената отделно.
Така че готвя. Като бонус идва и разходът, допреди пандемията ресторантите си бяха достъпно удоволствие. Не и сега.

Що се отнася до здравословното - пържа 2 пъти в годината, не запържвам, не ядем мазни меса, употребяваме много плодове, салати (но само в сезон), студенопресован зехтин и млечни продукти, така че вероятно е и здравословно.

# 1 174
По въпроса с хобитата и пестенето Simple Smile

Чудя се дали извън стоенето с вперен в стената поглед има наистина безплатно хоби Simple Smile
Ако човек обича музиката, няма да се задоволява да слуша радио на телефона си, ще иска да посети концерт, да чуе гостуващ оркестър или изпълнител, ако му е широко около врата - и в чужбина ще пътува, за да види как са поставили Вагнер еди къде си.
Ако е наистина увлечен по литературата, абсурд е да му стигнат книгите в читанка и аналозите ѝ - ще иска да прочете новата книга от любимия си автор, а не безплатната на незнаен испански поет.

С готвенето е нещо подобно - дори да махнем екзотични разходи като готварски курсове, то дори само продуктите, особено въвеждането на нови продукти и рецепти, струват пари. Ако човек, който е почитател на испанската или италианската кухня, реши един път в живота да опита на място съответната храна с местни продукти, техники и рецепти - хептен ще излезе от безплатното.

Та ми е интересно дали някой се сеща за наистина безплатно хоби.

# 1 175
Аз имам 2-3 хобита, които са ми професионални занимания също, даже ми и плащат да ги практикувам Simple Smile

Извън шегата и моята лична биография. Има както високобюджетни (ски, споменати), така и евтини и дори до голяма степен безплатни хобита. Въпрос на желания и възможности.

# 1 176
Да се разхождам в гората. Това само се сещам да е безплатно. И то при условие, че живея до гората.

# 1 177
И вече имаш поне подходящи обувки според терен, сезон и т.н. Тук доскоро в гората бяха ледове, сега е гъста кал, а предстоят пролетните дъждове Grinning

# 1 178
  • София
Мен планинското ми хоби е в графа скъпо Laughing
Няма безплатно хоби, има само по-бюджетни.

Качествената храна е скъпа, няма какво да го говорим.

# 1 179
Айде моля ви се. Пиратството на интелектуално съдържание е в разцвета си. Годишният абонамент за Столична библиотека е 5-10 лева. Има и доста безплатни културни събития. В провинцията читалищната самодейност (занимания с народни танци, пеене и т.н. каквото там се предлага) е безплатна също. Тичане в парка е безплатно, ако не държиш да си с маратонки за 500 лева (много хора носят спортни обувки и в ежедневието си).

Просто сте заможни, затова така говорите.

# 1 180
На мен и горското ми хоби не е чак безплатно, какво да кажа за планинското.
Та и моите разсъждения оформиха една такава картина, в която безплатно няма, има по-евтино, по-скъпо и нагоре.

Не са безплатни тези неща в познатата ми провинция. Читалищата поемат до някаква степен, но не всичко.

# 1 181
  • София
Няма безплатно в София. Заниманията започват от 10лв, не всеки има Мултиспорт, че и тя чукна 100лв.

Лъжа, има периодични инициативи и там е вскичко друго, но не и приятно изживяване. Мар-ма-лад.

# 1 182
  • София
Няма безплатно, но има такова, ресурсите за което се припокриват с ежедневието ти.
Ако си имаш свестни маратонки, да обикаляш горите ще ти е безплатно, ако говорим за екипировка.
Ако следваш нещо в чуждестранен университет, ще имаш безплатни лицензи плюс абонаменти към много съдържание, вестници, книги и т.н. И ще ти е безплатно хобито четене.

# 1 183
Не виждам противоречие, Gorgeous. Мултиспорт ползват богатите.
Другите ритат мачле в училищния двор например, или ползват фитнес уредите на площадката пред блока.

Цитат
Няма безплатно, но има такова, ресурсите за което се припокриват с ежедневието ти.
И това е вярно.

# 1 184
  • София
Миналата седмица ме стегна шапката и се качих сама на Витоша. Струваше ми 4 лв за градски транспорт - два автобуса до Железница и два обратно към София. Имам обувки за летни преходи от Декатлон, стари са, не помня колко струват (около 50 лева най-вероятно), но съм ги ползвала безброй много пъти и "cost per use" им е не повече от 50 стотинки. Това, че са за летни преходи, изобщо не ми пречи да ги ползвам през зимата (грайферът е добър, а от зимни обувки за преходи ми става много топло). Щеки не се сетих да си взема и си намерих една удобна пръчка, с която да си помагам. Облеклото ми беше дънки и яке, които нося в ежедневието, вода си налях у нас. Направих си разкошен няколкочасов преход за по-малко от 5 лева и съм сигурна, че всеки може да си организира нещо подобно, дори да не е в планина, а в парк, горичка до населеното място и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт