Как спестявате в ежедневието?

• 66 537
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 185
Аз да се изкажа по темата - как спестявам в ежедневието ли? Ами просто давам парите на жената тя да се оправя. Засега съм доволен, става добър финансов консултант от нея 😁😁😁
Така прави и мъжа ми, ами умен човек сте!

# 1 186
Според мен след като така или иначе се готви в къщи е много хубаво за човек да харесва готвенето. Тогава готви с удоволствие и се радва на резултата и не счита времто за загубено в  досадности.  Най-тъпо е когато след това се втурне домочадитео и зареже по половин купичка или започне с това обичам и онова не и да бутат насам-натам. Защото тогава излиза скъпичко да изхвърлиш и труд и продукти и другите ползвани ресутси.
Затова и според мен най-голямо пестене постигам, когато правя нещо малко за деня само и знам, че населението ще го яде . Тогава не изхвърлям/

# 1 187
Моето дребно не яде всичко. Ами съобразявам да има за всеки вкус. Ето вчера чушки с яйца и сирене не яде опекох наденица. За нас до нея днес направих прясно зеле с домати. Утре ще е супа, защото на супи не отказва. Обичам да готвя но с годините избирам все по-прости неща.

# 1 188
Аз готвя само тоя, което се яде. Без значение колко е полезна лещата или традиционен зеления фасул, няма кой да ми яде такива неща...

# 1 189
  • София /Абсурдистан
Аз готвя само тоя, което се яде. Без значение колко е полезна лещата или традиционен зеления фасул, няма кой да ми яде такива неща...
И при нас е същото.

# 1 190
  • Между гори и планини
У нас се яде каквото сложа на масата, или стоят гладни. Аз да не съм ресторант! Научила съм си децата и детето на свекървата ( което не е българче) да ядат каквото сготвя. Аз обичам да гледам рецепти от цял свят и да си ги пригодявам към моя вкус. Не обичам да ям едно ястие повече от два пъти ( например сготвено за вечеря и останало и за обяд на другият ден), както и в един месец, дори два, рядко повтарям ястие. Не обичам да готвя, но обичам да ям качествена храна и няма нещо което да ми се опре. И както казват приятели и роднини : представяме си, ако обичаше да готвиш

# 1 191
Моите също ядат и боб и зеле и каквото та, Само да не остава. Затова гледам да съобразявам количествата, но понякога не може. Понякога просто супата става повече ... е тогава следващите дни се правят елементарни дребни неща за който не иска да доизяжда и на д=останалите се налага да не се цупят толкова. Аз обичам да гледам картинки и снимки на ястия .

# 1 192
Супа не съм готвила откак малката беше 1 клас. Никой, абсурд .. такива чорби, после заминават в тоалетната...
Щерката вече готви сама, така че няма много кой да ми мрънка кой какво не харесвал...

# 1 193
Много обичам да готвя, но с течение на годините готвя по-прости неща, по-бързи и лесни.
У нас всичко се яде. ММ даже като се храни навън не му харесва и иска всеки ден да си носи домашна храна, което си е натоварващо.
В момента правя голяма тенджера супа от пуешко, че съм болна и ми се яде течна храна. Иначе залагам на печена риба 2-3 пъти седмично, домашно телешко 3-4 пъти, печено пуешко, телешки кюфтета. И салата/гарнитура. Задължително боб веднъж седмично и през седмица леща. Яйца варени, домашна луканка, домашен хляб.
Рядко ми остава време за по времеемки неща, за съжаление.

# 1 194
Занимавка си е, та дори и да не е чак да обича човек тая дейност... доста помага ако поне не я мрази Grinning Но то си е така с всяка домакинска дейност, нищо ново.
Имах колежка която беше много любопитна и все надничаше като си отворех кутията с обяда, да види какво си нося. Редовният лаф - Аа, ама ти много обичаш да готвиш!
Абе аз не че толкова обичам, ама пък обичам да ям! Grinning

# 1 195
У дома се яде всичко. Сега сме двама и е лесно, но и дъщерята беше научена на уважение към труда на мама, всичко ядеше.  Никога през живота си не съм готвила различни ястия по желание на моите хора.

# 1 196
Аз едно време много мразих така да ми надничат в кутията...
Иначе аз вкъщи готвя всеки ден, има дни в които го правя с голямо желание и такива, в които не. Всяка сутрин правя закуска за всички, даже две различни (аз ям все неща, които ММ и синът ми не), след това приготвя  обяди ( пак два различни), но са неща на бързо. Пекани меса, печена риба, черита, моркови, нарязани зеленчуци, задушени, сурови, яйца, ядки...
За вечеря пак готвя две неща за мен и за момчетата, рядко ядем едно и също. Вечеряме навън петък и събота, през останалото време се готви. От храна не пестим, гледам да купувам по-качествена храна, доколкото мога от магазина де, но все пак се старая.
Иначе от дрехи, обувки и козметика няма начин да се спра..., ако не купя тази седмица нещо, то следващата съм се оляла задължително.

# 1 197
  • Между гори и планини
Значи хич не си по темата с това, че не можеш да се спреш с шопинга 🤪

# 1 198
  • София
Готвя редовно, но рядко съм в амина̀, дет се вика. После храня махалата.

Аз живея във Витоша, но това е най- малко посещаваната от мен планина, най- мразя съботно- неделните туристи. Мърлячи.
За разходка в планината не ходя, ходя на преходи и за целта ми трябва екипировка спрямо сезона. Не може с всесезонна, а това е скъпо. Проба- грешка ми коства пари, да си дойда на потребностите - много пари.
С другата ми страст пътувам, това пък съвсем е извън бюджета.
Играя шах, ма не е моето…

Може да пестим в ежедневието, но не от всичко.

# 1 199
В къщи най големият разход е за храна, обичам да готвя и крайният резултат е супер( скромна съм Simple Smile)! Слава Богу нямаме ипотеки и кредити, но хубавите продукти са скъпи.
От месеци не сме ходили на заведение и няма да стъпя Simple Smile

една салата в къщи не ми струва повече от 4-5лв, а в ресторант като количество на половина, а цената 17-19-20лв ! Купуваме само розови домати, ММ не яде други!
Поставих си за цел да не купувам излишни неща, нещо, което ми е харесало импулсивно, но нямам нужда вече не харча за него пари !

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 21:18 от Natt***

Общи условия

Активация на акаунт