Как спестявате в ежедневието?

• 66 527
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 215
Винаги избирам най-хубавото във всичко. Абсурд да правя супи и храна от остатъци.
И за това има теми . Но може би не е тази Simple Smile

# 1 216
  • Варна
Аз започнах да готвя с каквото имам налично, забавно ми е да търся рецепти и винаги намирам. Искам да кажа, че спрях първо да измисля менюто и после да ида да купя всичко, при както се оказа наличен потенциал за вксуна вечеря с налични продукти.
Не е всеки път, но винаги си замислям и ако знам с какво разполагам, не пазаря допълнително.

# 1 217
Винаги избирам най-хубавото във всичко. Абсурд да правя супи и храна от остатъци.
И за това има теми . Но може би не е тази Simple Smile
  С храната компромиси не правя.Има достатъчно тактики и техники кога кое да се купи. Изобретателна съм и не ми е трудно да подбирам сезонна храна. Тук е важно да имаме  умения, а не лишения. Повечето хора разбират спестяването като покупка на най-евтиното.

# 1 218
mari eta72 аз имах в предвид съвсем друго. Но темата е за минимализма. Може и минимализъм в разбирането. ОК“

# 1 219
  • Между гори и планини
В най- скъпите ресторанти по света нищо не се хвърля. Точно така се прави бульон от изрезки от зеленчуци. Като се прецеди много знаете от какво е. Хубаво е да може човек максимално да използва продуктите,  не е срамно. То си е цяло изкуство да може да сготвиш от нищо нещо и да е вкусно. Аз напоследък гледам много видеа как са живели хората по времето на втората световна война, когато са имали порциони, по време на голямата депресия, когато са нямали нищо. Сега сме разглезени, то е лесно да се сготви с най- хубавите продукти. Но баба ми готвеше простички неща, с малко продукти, а си облизвах и ушите, толкова вкусно беше. Ето, това майсторство искам да науча. Пък и за съжаление, животът е колело и днес имаш, утре може да нямаш. Чета, че Европа влиза в рецесия. Ние които гледаме храната си ще имаме, но хората в градовете?

# 1 220
Абе, повечето изобщо не бихме ги хапнали някои от бабините вкусотии. На мен например трахана, някакви брашнени каши, качамак и икономични манджи въобще не ми харесват.

# 1 221
Аз си се разхождам и си събирам киселец, коприва, лапад и ме питат едни немци какво събирам и за какво го позлвам. Показвам ,обяснявам. Те ми казаха, че не ядат такива неща защото през войната само такова са яли и сега за тях е нещо свързано с нищета и недостиг.
А аз ако не сготвя агнешкото на Верликден със зелении ... не правя агнешко просто.

# 1 222
  • Между гори и планини
Качамак не може, но полента може. А са едно и също. Аз твърдя, че моята баба каши брашняни не е готвила. Трахана разбрах какво е, преди няколко години - и моето не е 😊
Ще умрете от смях, но американската ми рода мисли, че копривата е отровна! Налагаше се да ги образовам и да им показвам и картинки с шампоани с коприва 😂

# 1 223
Немците коприва не берат, ама гъби масово ходят да събират. Спестовни са хората.

# 1 224
Да. Гъби и кестени. Но за гъби съм срещала повече поляци, руснаци, украинци. Даже едни руснаци така се бяха набълбукали, че предлагаха да подаряват.
А турците ги виждам на лозовите листа и орехите.

# 1 225
И аз бера много билки. Смятам ,че чаят трябва да е истински. Коприва и всички зелении ги намирам за супер храна. Гъбите не ги познавам, но купувам много. Не виждам проблем да си направя зеленчукови супи от истински цели зеленчуци.

# 1 226
Киселец и корен лапад си отгледаме в двора, в покрайнините на селото ходим пролетно време за коприва. Бера два или три пъти. Готвя и останалото замразявам, имам за цялата зима. Преди няколко години имах и един корен в двора само докато се е разходя и събирах материал за една супа. Пробвах със спанак, ами хранихме кокошките с него не ни хареса. Качамак обичам, за първи път ядох на 23-24 години, в моето семейство това не се е готвило. Беше любов от пръв поглед.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 14:08 от J_M_M

# 1 227
Нито качамак, нито полета, нито мамалига харесвам. Ама дядото на мъжа ми разправяше, че качамак са яли и даже при такова евтино ядене не е било в количества колкото им се яде, а като дете, от страх да не остане гладен, си е крил топчета качамак, залепяйки ги отдолу под масата. За по-луксозни яденето да не говорим.

# 1 228
Аз никак не съм фен на зелениите. От зелените храни ям само зелен лук, праз, копък, краставица и киви.

# 1 229
  • София /Абсурдистан
Аз гъби не познавам и няма как да ги бера. Само от магазина. Виждала съм отравяне от гъби и много е страшно.

Общи условия

Активация на акаунт