Как спестявате в ежедневието?

  • 66 583
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Мнения: 7 485
Пресните домати в момента нямат никакъв вкус. Миналата седмица взех по килограм от два вида, не се харесаха и още ги подвъртам, за цяла седмица изобщо не са омекнали, твърди са като камък.

# 1 036
  • Мнения: 52 552
Макар да е скъпо, готвенето е пъти по-евтино от готовата храна. Че то за три зелеви сарми ми взеха 12 лева...

# 1 037
  • Мнения: 2 345
Зависи от ястието. Но вкъщи приготвено винаги е по-вкусно и по-полезно.
Купувайки храна от вън, не се знае кога е приготвена, как  и т.н.
16 лв спагети за трима души, но пък това е изчислено без тока, без водата за измиване после и без да е остойностен труда .
Едва ли излиза по-евтино от три порции спагети.
Вкъщи за трима ползвам половин пакет спагети, но всеки различно.
Някой ден разходите за храна са повече, но в други дни са по-малко - ако опържиш по 2-3 яйца или пък на омлет  със салата ще е по-евтино. И много по-лесно.
Който не обича да готви да търси лесни рецепти.

# 1 038
  • Мнения: 9 315
Дори не мога да си представя как от тези домати може да се направи сос. Ние купуваме рядко, за салата, и само с подправки и добро откусяване се получа долу- горе.

# 1 039
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 860
ъъъъ, такова, кг спагети за трима човека за колко хранения?! Аз явно от това пестя, кг спагети у нас се готвят на три пъти за едно ядене за трима ни. Ако сготвя кг наведнъж, ще го ядем три дни поне.
Колкото и да е скъпо, готвенето вкъщи е в пъти по- евтино от купуването на готова храна или пък хранене по заведения. Порция спагети колко е в ресторант, сигурно минава 10 лв. При нас е 12-15 евро.

# 1 040
  • Мнения: 13 491
Какъв килограм спагети?!
Една опаковка е 400 грама. (От по-бутиковите италиански марки има и по-малки.)

Иначе 12-25 лв. е порция паста в ресторант, зависи от нивото му.

# 1 041
  • Мнения: 14 478
Само да вметна,не спагетите са скъпи,а плънката към тях. Зависи каква е... Ако сложите и чесън например,ще ви е скъпо... Yum

# 1 042
  • Между гори и планини
  • Мнения: 12 211
По мои сметки готвеното у дома е и по евтино и по вкусно. И аз не обичам да готвя, но пък държа на качеството.
Абсурд сега да купя плодове и зеленчуци които не им е сезон, все едно да ям сено. Но аз съм разглезена понеже сама си отглеждам невероятни зеленчуци, узрели на слънце и после си правя буркани със сосове. За да не ви киселят доматите, или сложете малко захар, или моркови. Така правят и италианците.
Скоро правих хляб, за да видя колко ще ми излезе - 650 гр. бял хляб, с материали купени на дребно, ток и всичко ми излиза 1.50. Ние не ядем много, правя по веднъж или два пъти седмично по 2 хляба, толкова ми е рецептата за тестото. И вкуса е друг и не изсъхва, не мухлясва. Абсурд е сега да дам 2+ лв за хляб. Докато сготвя супата и хляба е готов.

# 1 043
  • Мнения: 7 485
Дори не мога да си представя как от тези домати може да се направи сос. Ние купуваме рядко, за салата, и само с подправки и добро откусяване се получа долу- горе.
Овкусяваме и половин дрън сирене им сложих и пак нямаха никакъв вкус. И за готвене не стават, дано на някой му се приядат като са им пред очите.

# 1 044
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 860
Моя грешка, то било кг домати.
Доматен сос от пресни домати съм склонна да правя само лятото. Послед зима нито е вкусно, нито икономично.

# 1 045
  • Мнения: 13 491
В интерес на истината, най-хубав сос през зимата се прави от консервираните цели италиански домати. Не съм сигурна и че ще излезе по-скъпо, отколкото да купиш сурови ГМО домати от супермаркета Simple Smile

# 1 046
  • Мнения: 14 478
Пресните домата през зимата имат малко "дървен" вкус,но са пресни.

Доня,сеното е нещо като туршия за добитъка. Тоест,да твърдиш че пресните домати са с вкус на сено,но да хвалиш доматения сос в буркан,(туршия),е взаимно изключващо се... Yum

# 1 047
  • Мнения: 4 983
Аз взимам от чери доматите за салати, те поне имат вкус.
У нас непрекъснато се ядат салати. Дали с червено зеле, цвекло, моркови или айсберг, но и домати и краставици винаги купуваме.

# 1 048
  • Между гори и планини
  • Мнения: 12 211
Е, аз не съм добитък. И сравних пластмасови домати без вкус със сено. Доматен сос за спагети не туршия. Вътре има само зехтин, чесън, домати и песто. Всичко направено от домашни продукти. Без консерванти. Така, че да хваля се

# 1 049
  • Мнения: 11 012
пакет спагетите в България са поне 2 пъти по-скъпи от пакета в Германия. Същото за консервите. За каймата не мога да кажа .
Т.е. не знам как спестявате.
Aз лично с мързел. Т.е. не се хващам на много скъяи неща и амбициозни проекти.

Общи условия

Активация на акаунт