Как спестявате в ежедневието?

• 66 583
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 050
Само да вметна,не спагетите са скъпи,а плънката към тях. Зависи каква е... Ако сложите и чесън например,ще ви е скъпо... Yum
Защо? Каква е цената му?

# 1 051
  • Mediterraneo
Не го питай, моля те, че и без това само троли.

# 1 052
  • Между гори и планини
Аз правя сама пастата у дома, дори без машинка. Тестото за 1 човек е -100 гр брашно+ 1 яйце. И по вкусно от сухите спагети, пробвайте, никак не е трудно. Правя тесто, оставям го да си почине 30 минути, разточвам тънък лист, навивам на руло и режа. Ако леко залепне, набрашнявам. Така готовата паста се вари 3 минути. Можете да я замразите и след работа само я пускате във вряща и подсолена вода. С това тесто и макарони правя. Ако сте ценители на качествена и вкусна храна, като мен, това е начинът. Освен, че е и по - евтино. Толкова е вкусно, че и сос не е необходим, само задушен чесън в зехтин и накрая пармезан и си облизвате пръстите.

# 1 053
  • София
Значи не че не е евтино, а нелюбимо готвенето разбирам от написаното. Трудно бих убедила човек, който не обича да готви в обратното.
Пропускате времето, което е доста скъп ресурс в днешно време. От където и да го погледнеш, наистина вече и домашното готвене не е много евтино.

Аз преди готвех почти изцяло, напоследък имам същите наблюдения като потребителката и поръчваме по- често. Много поскъпнаха продуктите.

# 1 054
При нас излиза по-евтино да си готвим със сигурност, въпреки че са поскъпнали всички продукти.
На мъжа ми, а и за мен, приготвям обяд, който ако си купуваме от местата до работите ни, то това ще е по около 15-20лв на ден и примерно са 23 работните дни и става към 300-400лв. месечно. Вярно е и че за един пазар в Кауфланд вече даваме близо 280-300лв. за тричленно (скоро четиричленно семейство), но пък имаш разнообразие да си сготвиш каквото поискаш.
Поне имаме месо, което е домашно и не купуваме, а иначе ще качи доста сметката.

# 1 055
пакет спагетите в България са поне 2 пъти по-скъпи от пакета в Германия. Същото за консервите. За каймата не мога да кажа .
Т.е. не знам как спестявате.
Aз лично с мързел. Т.е. не се хващам на много скъяи неща и амбициозни проекти.

А колко струва 1 пакет спагети в Германия? Аз лично не мисля, че е по-скъпо в България. Не съм купувала скоро, но пакет спагети 500 гр и то италиански спагети ми излезе около 1,50 лева. Къде по-евтино от това?

# 1 056
В един криминален роман на Джеймз Хадли Чейс,бабичка всяка седмица обикаляше всички магазини и записваше в дебел тефтер къде и колко има промоции,за да купува най-най-евтино. После тя помогна на частния детектив да разкрие убийство. Романът го четох през 90-те години и ми беше странно и смешно,но днес – не. Yum

# 1 057
По мои сметки готвеното у дома е и по евтино и по вкусно. И аз не обичам да готвя, но пък държа на качеството.
Абсурд сега да купя плодове и зеленчуци които не им е сезон, все едно да ям сено. Но аз съм разглезена понеже сама си отглеждам невероятни зеленчуци, узрели на слънце и после си правя буркани със сосове. За да не ви киселят доматите, или сложете малко захар, или моркови. Така правят и италианците.
Скоро правих хляб, за да видя колко ще ми излезе - 650 гр. бял хляб, с материали купени на дребно, ток и всичко ми излиза 1.50. Ние не ядем много, правя по веднъж или два пъти седмично по 2 хляба, толкова ми е рецептата за тестото. И вкуса е друг и не изсъхва, не мухлясва. Абсурд е сега да дам 2+ лв за хляб. Докато сготвя супата и хляба е готов.

Доня, Хлябът ти е чуден! Може ли да споделиш рецепта?

# 1 058
  • Между гори и планини
Ще ти пиша на лични

# 1 059
Искам и аз рецепта, изглежда доста вкусен, обаче нямам хлебопекарна, в случай, че в нея го правиш, дали има вариант за фурна?

# 1 060
  • Между гори и планини
Искам и аз рецепта, изглежда доста вкусен, обаче нямам хлебопекарна, в случай, че в нея го правиш, дали има вариант за фурна?
Аз също нямам хлебопекарна, пека го на фурна. Ще ти пиша на лични.

# 1 061
  • София
Направо я пусни тук рецептата в скрит текст, има много желаещи Blush

# 1 062
  • Между гори и планини
Няма как със скрит текст от телефона. Плясвам я тук, във формата на видео. Пък дано не се смята за спам https://youtu.be/yA8CFGcXpKo
Хайде, да ме споменавате с добро, ако получа банан 😂

# 1 063
  • София
Мерси Flowers Hibiscus

То цялата тема се върти около яденето и консумативите, което е нормално предвид уточнението е "ежедневието".

# 1 064
  • Между гори и планини
После да ми пишете, дали ви е харесал хляба, че доста си играх докато налучкам точни пропорции за мекота, вкус, аромат...

Общи условия

Активация на акаунт