Как спестявате в ежедневието?

• 66 546
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Варна
Аз цял живот се опитвам да ги наредя така,че да не разтичат, особена пълнените с яйце и сирене... Много благодаря за тази хитрина Simple Smile

# 1 156
Natt много добре изгледат, а и количество цена е супер.
Моите днес бяха с яйце и сирене, там с брашното не се получава. Пресните напълнени в кошницата на фраера прави стават, но печените не, та течни си ги хапваме.

# 1 157
  • Между гори и планини
Много обичам пълнени чушки. Като няма вече цели чушки, правя с нарязани на парчета, наричам ги мързеливи. Както има мързеливи сарми 😊

# 1 158
Много обичам пълнени чушки. Като няма вече цели чушки, правя с нарязани на парчета, наричам ги мързеливи. Както има мързеливи сарми 😊

Като ми намалеят суровите чушки във фризера, ги разполовявам на две и стават като две пълнени чушки, с плънката нагоре. Това съм го видяла от турските готвачи.

# 1 159
Като ми намалеят суровите чушки във фризера, ги разполовявам на две и стават като две пълнени чушки, с плънката нагоре. Това съм го видяла от турските готвачи.
Да, и гърците така ги правят. Супер лесно е.

# 1 160
  • София
Не обичам чушки и въпреки това ястията ви ми се виждат страхотни и много вкусни.

Аз днес съм много пестелива. Защото съм сама и най- вече защото няма месо в менюто. Това доста спестява.
С 2 яйца - около левче, 300 гр извара, лъжица две брашно и 100гр маслинова паста излиза целият ми ден 5-6 лв. Сирники нагъвах, ако някой се пита.

# 1 161
Аз да се изкажа по темата - как спестявам в ежедневието ли? Ами просто давам парите на жената тя да се оправя. Засега съм доволен, става добър финансов консултант от нея 😁😁😁

# 1 162
Това, ако го кажа на мъжа ми, ще се гръмне. 😆
От нас двамата той е по-спестовен, а аз уж покрай него се научих също малко от малко да не харча за ненужни неща.

# 1 163
Минавам да вметна, че 80-100 грама паста е нормална порция за възрастен. Тоест пакет от 500 грама са 5-6 порции. В зависимост от соса, пастата може да е доста калорична храна.

А хлябът става най-вкусен (според мен) и най-евтин като е с квас. Реално за около 750 гр хляб трябва 500 гр брашно, 350 мл вода и 10 гр сол.

Готвенето вкъщи може да спести пари на много нива:
- сготвеното вкъщи обикновено по-евтино от аналогично ястие в ресторант
- готвенето може да е хоби. Повечето хобита струват пари, за да се практикуват - екипировка, такси и т.н.  Готвенето е “безплатно”
- и не на последно място - домашната храна е по-здравословна. По-доброто здраве има голям положителен дългосрочен ефект върху финансите.

# 1 164
По принцип е 80 грама, да. На практика е въпрос на... хранителни навици Simple Smile

За момента със здравословната домашна храна съм на особено мнение. От това, което виждам като идеи, рецепти и снимки в социални мрежи, готварски групи и пр., по-скоро е рядкост да бъде здравословна.

# 1 165
  • София
Не знаех, че толкова е официалната порция. Аз на мен си слагам 50-60. Но съм щедра с плънката, макар да знам, че не е така класическата рецепта.

На 120-30 гр спагети слагам 200 гр бекон и една малка течна сметана или 350-400 гр кайма и една опаковка пасирани домати.

# 1 166
За момента със здравословната домашна храна съм на особено мнение. От това, което виждам като идеи, рецепти и снимки в социални мрежи, готварски групи и пр., по-скоро е рядкост да бъде здравословна.
Сигурно защото се цели да е вкусно, а не здравословно.
Но с малко четене и практически опит човек бързо се научава да готви вкусно и здравословно.

# 1 167
Традиционната българска кухня е ориентирана към питателни и засищащи храни. Повечето хора още си готвят така, евентуално заместват скъпи продукти с по-евтини - напр. скъпото днес масло с някакъв друг вид по-евтина мазнина. Което не е лошо, все пак това е и идеята на темата, но не е задължително да бъде здравословно.

Моето лично мнение - на човек, в чието домакинство се готви всеки ден, - е, че здравословното, разнообразно и качествено не е евтино (понеже четох за евтино и за безплатно хоби). За съжаление.

# 1 168
Моето лично мнение - на човек, в чието домакинство се готви всеки ден, - е, че здравословното, разнообразно и качествено не е евтино (понеже четох за евтино и за безплатно хоби). За съжаление.
Зависи с какво хоби го сравняваш. С готвенето за един час практикуване и 50 лева за продукти, създаваш храна, която в ресторант ще е 100 лева.
Други популярни хобита, за които се сещам - на пример спортове (особено зимните), изкуства - могат да са значителен разход.

# 1 169
Не го сравнявам с друго хоби, защото не ми се струва разумно да сравнявам ски и салата Simple Smile Но и не ми изглежда като да е безплатно. Или поне аз още не съм успяла да го превърна в безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт