Как спестявате в ежедневието?

• 66 536
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 200
За моето семейство най-големите разходи са също пътуванията, но за тези разходи изобщо не си правим сметката и тримата обожаваме да пътуваме.

# 1 201
У нас се яде каквото сложа на масата, или стоят гладни. Аз да не съм ресторант! Научила съм си децата и детето на свекървата ( което не е българче) да ядат каквото сготвя. Аз обичам да гледам рецепти от цял свят и да си ги пригодявам към моя вкус. Не обичам да ям едно ястие повече от два пъти ( например сготвено за вечеря и останало и за обяд на другият ден), както и в един месец, дори два, рядко повтарям ястие. Не обичам да готвя, но обичам да ям качествена храна и няма нещо което да ми се опре. И както казват приятели и роднини : представяме си, ако обичаше да готвиш

Доня, браво на теб! Как успяваш да измислиш толкова ястия, че да не повтаряш? Дай малко идеи.
Момичета, чушките с кайма и ориз, или със сирене и яйце, може да затворите с колелца от домат. Така няма да се разтичат.

# 1 202
  • Между гори и планини
Видеото което сложих за хляба, води към канала ми. Зимата слагам доста рецепти ( когато не ме мързи(, като гледам да са по - различни от мусака, кюфтета и леща. Може да ги прегледаш. Това, че гледам градина лятото и правя буркани с различни сосове много ми помага, освен това имам фризер пълен със зеленчуци, хладилник с яйца и ми е много лесно. Рядко готвя нещо което отнема повече от 40 минути.

# 1 203
Днес спестих 170 лева от цигари.

# 1 204
Браво! Да не ги отказа?

# 1 205
Ами, купих 10 стека безмитни, ако ги откажем, ще забогатеем, 5 пушача сме.

# 1 206
  • Между гори и планини
У нас само аз имам този лош порок. Но пуша много малко, средно 3-5 цигари на ден, зимата и по- малко, че ми е студено да излизам на двора. Вътре никога не паля. В момента съм спряла напълно захарта и всички видове изкушения в шумолящи опаковки. Аз спра ли, такова нещо не влиза у дома. А мъжът ми като типичен американец, пълни торбите с глупости. Напълно съм ги забранила.

# 1 207
Ние пушим по кутия всеки, не само, че са пари на вятъра, а е и вредно.

# 1 208
Имам достоверна информация за това какво се купува за ресторантите и пицариите. Не съм очарована. Не мисля,че има пицария, в която да слагат качествен кашкавал. Имам хоби да си избирам и откривам най-добрите рецепти, пиша ги в един тефтер и ги ползвам. Знам, че Доня преди време беше споделила, че готви по меню. И аз така планирам за седмица-десет дни и това ме спасява да посягам към боклуци. Дядо ми беше свещенник и в нашия дом винаги в сряда и петък се ядеше постна храна. Запазих традицията и когато мога я спазвам.

# 1 209
На мен безплтано хоби ми е ходенето на плаж, защото живея на морето и мога да стигна пеш до плажа. Друг е въпроса колко ми се върви в жегата, де. Иначе аз пестя, за да мога да пътувам.

# 1 210
  • София
В качествените пицарии не ползват кашкавал.

# 1 211
Пък и то хубавият кашкавал вече е по-скъп от моцарелата, защо да се ползва Simple Smile

# 1 212
Вчера гледах по тв едно готварско шоу, състезание . Веднага се сетих за темата. Направиха булюон с “Flädle” https://en.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%A4dle и веднага се сетих на Дафина за нуделите . Тези ги правят от солена палачинка.
И също се сетих за темата, защото бульона го направиха от остатъци от зеленчуци . Остатъците идваха от гарнитурата за едно ядене - обелки и крайчета от морков, някои листа от праз , дръжки от гъбите и други такива.
Така че г.н. https://www.nelson-mueller.de/ се може би nни чете в темата Simple Smile

# 1 213
Някъде в предложените видеа ми излезе видео на Брайън Джонсън как държи някаква салата, микс от зеленчуци, и заглавието беше нещо от сорта да не ядем това, ако искаме да сме здрави. Някой сеща ли се? Нямах възможност тогава да го гледам.

# 1 214
Винаги избирам най-хубавото във всичко. Абсурд да правя супи и храна от остатъци.

Общи условия

Активация на акаунт