На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 799
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Някой от Русе ще пътува ли тази събота към Одрин ?

# 571
  • София
Здравейте в момента сме в Турция по точно в Истанбул, това ми е подаръка за рождения ден, поисках си го 😁😁😁.
Няма да пазаруваме, защото имаме всичко, скоро бяхме в Одрин. Но обърнах внимание на цените, определено има повишение, но в сравнение с БГ пак е по евтино. Ако успеем на връщане ще обърна внимание на цените на мебелите, почти сме готови с новите апартаменти.

# 572
  • Бургас / UK
Лекарствата вече са увеличени(поне тези, които проверих) с около 37%. Satisfied

Момичета, късно открих темата ви. Sad
Четох, четох и на всяка страница се изумявах от цените и разликите с "богата" България. Лекарството, за което доплащам по каса около 45 лева, дори след това увеличение, пак излиза около 28 лева!

Как могат да се купуват лекарства, които са с рецепта? Ттарябва ли бг рецеп, която да е преведена, или може да се купят свободно?

И още един въпрос. Харесала съм си прежда на турски производител в Истанбул, но има голяма разлика в цената в евро и ТЛ. Разбрах, че трябва да бъде закупена в Турция, за да е с лири и да се достави до България. Мисля си за около 10 кг, различни цветове и се чудя дали това се приема за лична употреба или не.   Всеки съвет какво да правя,   ще ми е полезен.
Търсих в нета подобни услуги, попаднах на този сайт https://www.ottrza.bg/ . Видях в темата, че някой го е ползвал за нещо дребно, но друг беше написал, че не отговарят. Дали може да се разчита на такива сайтове?

До колкото помня не приемат Бг рецепти,но пак зависи от аптекаря. Също така има и различия в наименованията на лекарствата и не се знае дали Вашето ще го имат със същото име.Освен да търсите по активните съставки турски аналог.
Относно преждата си е на късмет.Мен ,до сега, не са ме тарашили.Само отварям багажника ,те поглеждат и до там.Да не говорим,че задната седалка е затрупана с покупки ,но никога не са  отваряли да гледат там,но пак казвам,че всичко е въпрос на късмет...От Мигрос купувам едни мокри кърпички ,винаги по 25-30 броя , разхвърлям ги в няколко торби и нямам проблем.

# 573
Привет, този уикенд искаме да отидем до Одрин с преспиване. Ще може ли да ми кажете хубав хотел с паркинг и съответно от къде запазвате стаи.
[/quot

хотел cavit duvan prestige, резервация през booking, oгромен паркинг, до мол Ераста

# 574
  • Mostly in my mind
Пулмикорт (Кортейр) е с рецепта принципно, ама дават.

# 575
Добро утро, някой посещавал ли е магазин Ердоган? С какво работно време е и в кои дни работи? Предварително благодаря!

# 576
  • Mostly in my mind
Добро утро, някой посещавал ли е магазин Ердоган? С какво работно време е и в кои дни работи? Предварително благодаря!
Супермаркета, който Денислав рекламира ли?

# 577
Да, същия!

# 578
Здравейте искам да попитам знаете ли дали на Синият пазар и Али паша приемат да се плаща с български пари?

# 579
Здравейте искам да попитам знаете ли дали на Синият пазар и Али паша приемат да се плаща с български пари?

Някой приемат - други не. Например на петъчния когато падаше стремглаво лирата през декември търговците, които по принцип друг път приемат левове, не искаха да го правят. На пазарите най-добре с лири да бъдете.

# 580
Благодаря за отговорите!
Прежда и лекарство, мисля да поръчам през доставчик, не мога да ходя до Турция, пътуването ми е трудно, поне за сега.
Лекарството е  антикоагулант, а те са само с рецепта. Tам е под същото име, проверих в търсачката от първия пост,  ориентировъчна цена 234.83 ТЛ.  Преди ковид,  у нас са ми правили проблем да го закупя без рецептурна книжка, не ми достигаше за 3-4 дни, бях закъсняла с купуването.
Пулмикорт и у нас може да се купи без рецепта, за антикоагулантите нещата са по-различни, с тях внимават. Не зная как е в Турция, не съм ходила.
Може ли да помоля някой, който ходи , да провери в някоя аптека дали мога да се закупи от там и какво изискват?

Didolinaaa,  ЧРД, да си здрава и да си прекараш прекрасно рождения ден!
Донеси малко преждичка, фабриката е в точно в Истанбул, ще се реванширам с нещо изплетено. Simple Smile

ПС В момента плета с нея и направо съм се олигавила от цената и разцветките при производителя. У нас вече не я зареждат.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 09:02 от Diorela

# 581
  • Mostly in my mind
Да, същия!
ходихме в четвъртък. не е много голям, но има всичко необходимо. идея по-евтин беше от Тугра. поне нещата, които сверих де. нямам представа за всичко. Simple Smile на лесно място е.

# 582
  • София
Тук определено има повече неща за пазар, харесах си яке и едно пончо уникално е, за такива пухкави 😁😁😁.
Исках Ксералто да взема ма ми отказаха, нищо де април в Одрин ще ходим ще си взема.
С автобус сме, иначе не ми е проблем да взема прежда.
Благодаря за пожеланията, забавляваме се много.

# 583

До колкото помня не приемат Бг рецепти,но пак зависи от аптекаря. Също така има и различия в наименованията на лекарствата и не се знае дали Вашето ще го имат със същото име.Освен да търсите по активните съставки турски аналог.

Няма никакъв проблем с българските рецепти. Редовно аз и приятели купуваме медикаменти с рецепта.

# 584
Цитат
Исках Ксералто да взема ма ми отказаха,
Аз точно за ксарелто  20 мг се интересувах, че ми е доживотно пиенето. Не го дават без рецепта, или въобще не го дават?  А цената в аптеката каква беше, успя ли да разбереш?

ПС, Шегувам се за преждата. Simple Smile Търся начин с доставчици, с турски адрес, от който да бъде купена. Неудобно ми е да  ангажирам хора да търчат из Инстанбул за моите прежди.

Общи условия

Активация на акаунт