Качествена дограма - 3

• 48 093
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Не. Ако е поставено правилно, покритието трябва да е обърнато към другото стъкло.

# 151
Чи Лу е права- нали все пак се очаква да се мият тези стъкла.

# 152
Здравейте, колебая се с какви стъкла да затворим терасата - бяло и бяло или Ка и бяло (някъде по-назад писах,че затварянего е само с цел затваряне, но профилно). Имам 2 въпроса:
- има ли възможност за избор от коя страна да се сложи Ка стъклото и ако да от какво се определя?
- дали ще има осезаема разлика в температурата на терасата зимно време ако има или няма Ка стъкло?
Мерси

# 153
Основна функция на К-стъклото е "да не позволява" толината в помещението да излиза навън. Терасата е място, което не се отоплява. Не бих сложила К-стъкло, освен на северна тераса - както стана ясно, К-стъклото има и недостатъци за огрявани стъкла.

Ако научите нещо повече специално за тераси, моля, споделете го - приемам, че може да има и други фактори за поставяне на К-стъкла на тераси.

# 154
  • гр. София
Чи Лу е права- нали все пак се очаква да се мият тези стъкла.
Аз не питам за обикновено миене, а третиране с разредител, което е различно.

# 155
  • Пловдив
К стъклото е стъкло със специално покритие само от едната страна .Вече написаха ,че тази страна гледа към другото стъкло .Тоест вие нито може да я докоснете ,нито да я нараните .Може да си го миете и търкате с всичко  ,което може да използвате върху обикновено стъкло .

аmbro, трудно е да се каже дали ще има осезаема разлика в температурата .Зависи какви термомостове има и колко са термозагубите .Ако има вероятност от конденз ,бих сложила К стъкло от вътрешната страна .

# 156
  • София
Момичета, попаднах на мошеник за дограмата и стъклопакета, и вече три седмици нямам прозорци на апартамента. Вероятно няма и да имам, ако продължавам да чакам същия елемент да ги монтира.

В тая връзка- дали може да препоръчате някой човек или фирма в София, които имат възможност да реагират бързо и да се заемат с моите прозорци?

# 157
  • София
Здравейте,
Относно ще досаждам аз, моля за извинение;-)
Четох, четох, пък и посъбирам няколко оферти. Засега вариантите са: Вивапласт, Кьомерлинг (мисля да е 50-камерна, а не 7-камерна) и Века (последните две една фирма ги предлага - МДПласт).

Скоро ще получа и точните цени, но вие какви бихте препоръчали? Кьомерлинг (още ли се води мерцедеса на дограмите?) и Векa идват с Мако обков (австрийски) и армировка 2 мм. Чакам да науча обкова на Вивапласт.... Тройни стъклопакети навсякъде.

Допълвам – днес майстор ми предложи обков Сигения, немски. Според него нямало разлика с други австрийски обкови, някакви мнения за Сигения?

Армировка - 1,2 мм. Като че ли е малко?

Също така според майстора – задължително двоен, а не троен стъклопакет, и то за всички прозорци - К-4Сезона (като К е вътре).

Според него въздухът в двоен стъклопакет е повече от въздуха в троен стъклопакет, и ако правилно съм го разбрал – това (въздухът) било най-добрия топлоизолатор. Тройният стъклопакет било търговски трик, в повечето от случаите. И задължително К+4 сезона, не само на югозападните, а и на североизточните прозорци, тъй като в голяма степен щяло да реши и въпроса с топлината лятото. Поне според него няма никакъв смисъл от к-стъкло-бяло-к-стъкло….дори и на север.

Ако някой нещо коментира - ще съм благодарен.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 16:12 от Ronald

# 158
Имахме дограма с противовзломен обков Сигения и дръжки на дограмата Hope и не можаха да го разбият, само изкривиха ПВЦ-то на места. Нямахме забележки към него, така че съм с положително мнение за марката.

Коментарите  на майстора се отказвам да анализирам... Тук вече писахме, обяснявахме, изчисления математически/физически поствахме от калкулатори, които не са рекламен трик, а научно обосновани.
Този майстор дали го питахте какво е завършил, някаква квалификация минал ли е професионална свързана с това му поприще?

Вместо да си пишем тук, защо не звъннете на Кьомерлинг БГ и не се консултирате с тях за профилите и не пишете на Сейнт Гобен да речем относно стъклата, да Ви ориентират те, защото на тукашните съвети явно не разчитате, а на майсторите бисерите само главоболия ще Ви докарат.... Тези хора поне са КВАЛИФИЦИРАНИ, ако не с тях не знам на кого да се доверите!

# 159
Само да кажа, че стъклото, което се предлага на БГ пазар няма нищо общо със стъклото на Сейнт Гобен и е толкова Ка колкото аз съм трамвай- има само две фирми, но няма да им правя реклама, който работят със истинско стъкло.
Да не говорим, че Кьомерлинг вече не е това, което е било.
А за противозломния обков- съжалявам, че ще те разочаровам, но всички дограмаджий могат да влязат и то само със шпакла - знаят къде са пъпките и ги откачат или ги налучкват. Това също е търговски трик .

# 160
Само да кажа, че стъклото, което се предлага на БГ пазар няма нищо общо със стъклото на Сейнт Гобен и е толкова Ка колкото аз съм трамвай- има само две фирми, но няма да им правя реклама, който работят със истинско стъкло.
Да не говорим, че Кьомерлинг вече не е това, което е било.
А за противозломния обков- съжалявам, че ще те разочаровам, но всички дограмаджий могат да влязат и то само със шпакла - знаят къде са пъпките и ги откачат или ги налучкват. Това също е търговски трик .
Няма какво да ме РАЗОЧАРОВАШ (щом минаваме на ТИ), защото точно там, където са пъпките беше напъвана дограмата и не бяха успели да отворят, НО бяха отворили алуминия на балкона и после ПАК не бяха успели да отворят вратата на стаята, предполагам благодарение на дръжките Секустик на Хопе, с които бе комбиниран обкова...  А то питането беше дали обковът е добър, аз споменах, че съм доволна и какъв сме имали... Важното е, че не влязоха Wink

Относно стъклото, моите стъкла са истински не се притеснявай Wink.

Само дето от хапливия коментар нищо полезно като инфо и по същество не видях Wink

# 161
  • Пловдив
Толкова често ММ ме кара да обяснявам на негови клиенти ,научно с цифри ,видовете изолация. И като дойде някой ,който държи на нещо ,защото Петкан му казал така ,се отказвам .
Ronald ,правяте каквото ви казва майстора ,след като му вярвате  .Ние тук изписахме 2 страници и най -важното условие  бе ,че не може в двоен стъклопакет да има две специални покрития -били те К или 4С ,а  той точно това ви предлага.Само после да ни информирате коя фирма ще го изпълни ,за да я зачеркнем от списъка .
 JustMila,знам ,че се занимавате с дограма .Бихте ли оповестени фирмите с истински Сейнт Гобейн ? Защото нашата е един от големите вносители, но да не се окаже ,че не е Simple Smile

# 162
  • София
Напротив, не се доверявам на никой майстор, затова питам тук. Но, честно, без да се засягате, темата може да е малко по-полезна, отколкото към момента е.

Сега, четох (не тук), че при тройният стъклопакет доста натежават прозорците, и могат да увиснат един ден, в недалечно бъдеще. Рових в английски сайтове, и там пък се твърди, че ако не си в планината, няма кой знае каква разлика между двоен и троен пакет, стига да не си с бяло-бяло.

И мен ме учуди предложението му за комбинация к-4с, но не съм си бил вкъщи, преразказаха ми….

# 163
С троен стъклопакет, според мен, е по-добре отколкото с двоен. Но при мен на 8-ми етаж е трудно качването - без асансьор ще трябва да е поради размерите им и малкия ни асансьор. Прозорците са ми зад остъклени тераси, и това е друга причина да не мисля варианти за троен стъклопакет. Ако имаше голям асаснсьор в сградата сигурно щях да сложа троен стъклопакет, но сега се притеснявам как и двойния ще го качат.

За 4 сезона - не бих ги сложила, защото ще "възпрепятстват" затоплянето на помещенията. Като беше позахладняло преди няколко дни, си мислех отново, че ето дори и през август не е толкова топло, а какво говорим за другите месеци. (Освен това гледам климатиците харчат по-малко за охлаждане, отколкото за отопление, ако много закъсам с толината.)

Според мен фирмите имат финансова изгода да слагат 4 сезона, защото са по-скъпи от К-стъклата: поне на мен ми казаха, че са 20 лв. по-скъпи спрямо белите, а К-стъклата са 8 лв. по-скъпи спрямо белите. Поправете ме, ако бъркам цените...

JustMila, наистина ще е добре, ако напишете кои, според Вас, са качествените фирми за стъкла.

# 164
  • Пловдив
Ronald , би ли споделил как да направим темата по-полезна?Може би да започна работа във фирма за дограма и да давам оферти ?
 50% от отоплението на моята къща идва от прозорците  . ОВК проектант е изчислил какъв стъклопакет трябва да сложим и въпреки това не съм седнала  тук  ,да задам 100 въпроса  коя от офертите да избера  .Шест месеца съм търсила информацията ,която синтезирах в няколко поста .
Отваряемите ни части са с размер 110×250 см ,едното от стъклата е триплекс ,тоест тройния пакет става още по-тежък и не са увиснали за 2г. експлоатация .Ти  можеш да си решиш  какъв профил да избереш  и дали да си сложиш
Двоен или троен стъклопакет и каква комбинация от стъкла  .Писала съм аз какво съм избрала .Точка .
zizini ,права си за цената на стъклата .

Общи условия

Активация на акаунт