Качествена дограма - 3

• 48 082
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Привет. Някой може ли да препоръча фирма за дограма в София, която работи със Schüco или Reynaers?

# 646
Трябва да се смени дограмата на терасата и на прозореца между терасата и стаята на хол в столичен панелен блок.
Пазарът преизобилства от фирми, но нямам опит и поглед как да отсея, търся бюджетен вариант между качество и цена.
Ще съм благодарна на конкретни предложения.

Пробвайте при Лукспласт. Предлагат само дограма на Кьомерлинг, но мисля, че цена-качество е най-доброто съотношение за момента. Аз си монтирах при тях преди 2 месеца и бих казал, че и консултантите в магазина както и монтажниците на място бяха на ниво. Дори при мен имаше сгрешен размер, който го видяхме в деня на монтажа, което беше пропуснато както от човека, който взима размерите така и от мен и ми го замениха в рамките на деня иначе трябваше да стоя без прозорец няколко дни/седмици, а дори можеше да се наложи и да го доплащам.

# 647
Привет. Някой може ли да препоръча фирма за дограма в София, която работи със Schüco или Reynaers?

Алуминиева дограма ли търсите или ПВЦ?

Нашата е ПВЦ Schüco, като фирмата ни беше препоръчана от Аlukoenigstahl, но въобще не съм доволна.
Ако имате препоръка към някоя фирма по-добре се свържете с нея и вижте те с какви профили работят.

# 648
А какво има да не си доволна от профила? Стъклопакетите и обковът правят разликата, а профилът ако не си променя цвета какво му е?

# 649
Фирмата не е софийска (от Добрич са), но гледам, че са правили къща във Войнеговци, така че явно монтират и в София ако се наложи. Лично не съм ги тествал, но от снимките ми правят добро впечатление (RAL с изнесен монтаж): https://www.facebook.com/KalinKatina/

# 650
  • Пловдив
Предстои ни поръчка на дограма, спряхме се на Века SOFTLINE 82 антрацит, но се колебая  кой вариант на фолиране да избера, повечето които виждам по сгради са тип дървесно фолио, втория прилича на алуминий и мисля, че няма да задържа прах, моля да споделите мнение, относно почистването кой е по-удачен и практичен?

# 651
Аз също следя работата на Катина. Поне на снимки изглежда доста добре техния монтаж. Впечатляват ме, че постоянно показват как са направили RAL монтажа.

# 652
ПВЦ дограмата имитация на дърво не задържа прах. От там нататък избери си която ти харесва.

# 653
И двете полепват с прах и мръсотия, но на фладера му влиза и в релефа, НО лесно се почиства, освен от строителни материали и латекс, където трябва да се ползва препарат. Ежедневното почистване ми се вижда еднакво лесно, не е имало нужда да търкам специално фладерните профили.

# 654
На този цвят на мен повече ми харесва гладкото фолио.

А какво е RAL монтаж? RAL е скала за цветове, но явно в случая е нещо друго?

# 655
  • Пловдив
Да ,RAL е цветовата скала ,но когато се отнася за монтаж на дограма включва мерки за постигане на по-висока енергоефективност ,съответно и въздухоплътност .В това число различна равнина на монтаж (изнесена пред стената дограма ),монтаж с котви ,използване на мембрани за уплътняване на фугите ,самораздувна лента вместо пяна .

# 656
Тази година ни предстои и на нас строеж на къща и се колебая още каква дограма да избера. Чуденката е между Schüco AWS 90.SI+ или Reynaers Masterline 10. Schüco-то е енергийно по-ефективно и ползва техен си обков. На Reynaers слагат предимно Siegenia.

Някой има ли наблюдения от едната или другата?

# 657
  • София
Тази година ни предстои и на нас строеж на къща и се колебая още каква дограма да избера. Чуденката е между Schüco AWS 90.SI+ или Reynaers Masterline 10. Schüco-то е енергийно по-ефективно и ползва техен си обков. На Reynaers слагат предимно Siegenia.

Някой има ли наблюдения от едната или другата?

Преди 1 година офератата, коята ми дадоха за Schüco AWS 90.SI+ за моята къща ( включително едно Хебе Шибе с размери 5м/2,5м) беше над 100 000 лв. Стори ми се ужасно скъпо. Спрях се на Salamander bluEvolution 92 - излезе ми 50 000 лв, но не е алуминиева. Само споделям.

# 658
Преди 1 година офератата, коята ми дадоха за Schüco AWS 90.SI+ за моята къща ( включително едно Хебе Шибе с размери 5м/2,5м) беше над 100 000 лв. Стори ми се ужасно скъпо. Спрях се на Salamander bluEvolution 92 - излезе ми 50 000 лв, но не е алуминиева. Само споделям.
Благодаря за инфото! Да, знам, че AWS 90.SI+ е много скъпа дограма, но и идеята да сложа PVC никак не ми харесва. Някой ми беше казал, че Reynaers са по-евтини от Schüco, но като му дойде времето ще видим. В момента по-скоро ме интересуват техническите характеристики и разликите. За Schüco намирам много информация, за Reynaers не толкова.

# 659
Дървото мисля, че е най-добре като енергоефективни качества.

Пред време търсихме оферти за плъзгащ прозорец/врата (не помня дали хебешибе се водеше) и офертата за Schüco и дървена с алуминиеви капаци беше идентична като пари. Мисля, че на дървената параметрите бяха по-добри.

Общи условия

Активация на акаунт