Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 021
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Ами то е видно - витамин Д е много нисък, Б9 също клони към нисък, Б12 е долу горе добре, но може още малко да се вдигне. Предполагам преди изследванията не са били приемани добавки поне 3 седмици.

# 556
  • Замък сред облаците
Б12 е ок, на мен хематоложката искаше да е между 300-400, фолатът е ок, но метилфолат трябва да се взима и преди забременяване - отварям скоба че не е желателно да е над 40 единици ниеото в организма; вит Д трябва да се взима от порядъка 2000-3000 единици дневно целия зимен сезон - дози над 3000 единици се пият с вит К2.

# 557
  • Sofia
Доза от 2000 IU е поддържаща, ако няма дефицит. Аз бях с дефицит на витамин Д (12!) и ми изписаха 5000 единици докато се вдигне нивото.
При тези нива на Д-то си трябва консултация с лекар.

# 558
  • На изток от Ада
Мнение  HLA-DR(+) T-Lymph.           18.0  % (TL)     реф. Стойности     1 - 8     FC
     HLA-DR(+) T-Lymph.           272.0      cell/ul    реф. Стойности  20 - 200

# 559
  • Замък сред облаците
Брин, ти си била с остър дефицит, затова са ти изписали такива дози. Принципно човешкото тяло на ден изразходва 1200 единици, като част от тях набавяме с храната си (напр яйца, гъби, зеленолистни). Затова 2000 не е поддържаща, а при някои препарати си е съвсем достатъчна (аз също бях тръгнала от 22). Вигантол примерно категорично не помага при дефицити в болшинството случаи, спрейовете на Бетър ю или капсулите на Нейчърал факторс са в пъти по-ефективни.

# 560
Каква е ползата от Вигантол тогава? На мен точно той ми беше изписан... Sad

# 561
  • Замък сред облаците
При някои хора си действа добре, но според мен приемай един месец, след това 10 дни пауза и се изследвай и ще видиш има ли ефект. При мен за 6 месеца вигантол едвам се вдигна от 22 на 27, а взимах между 20 и 40 капки седмично в този период. И много други негативни отзиви срещнах във форума, но има момичета които са доволни. Така че пробвай и ще разбереш.

# 562
  • Sofia
При мен капсулите на Natural Factors помогнаха да го вдигна бързо (за около 3 месеца). С Вигантол изобщо не съм пробвала.

# 563
  • София
При мен Вигантол подейства като почнах да пия по 10 капки (аз също тръгнах от 17). Но това е висока доза (4000IU) и трябва стриктно проследяване на 3 седмици.

# 564
Здравейте, момичета, включвам се след като за 5 дни изчетох доста от предните теми. Ообощението на 1-ва страница и вашите коментари за витамините са много полезни. За мен: Преди 5 дни направих спонтанен аборт, след 4 дневно прокървяване. Живеем в Германия и тук лекарите не изписват никакви лекарства за задържане, освен магнезий, дори и в случаи като моя, в които е ясно, че съществува проблем с нисък прогестерон. Сестра ми ми изпрати утрогестан от България, но за съжаление, късно.
Още го преживявам, не съм излизала от къщата от както стана, но поне тук препоръките са, че може да се започва бебеправене "щом се почувстваш готов", стига кървенето да е спряло. Та, на 29ти съм на преглед да видим дали всичко се е изчистило и почваме да следим за овулация и с новите опити.
Обнадежди ме гинеколожката, която за да ме успокои, каза, че при нея има 10 жени, които са забременели буквално веднага след ранен спонтанен аборт, още преди следващата менструация. Та и ние се надяваме на чудо.
Иначе съм на 40, мъжа 42, стана от първия опит с една джаджа, която продават в амазон FertiLily, та сега пак ще пробваме с нея. Пия фолиева, магнезий, витамини Б6, Б12, цинк, желязо, вит. Ц, вигантол.

# 565
Гледах ревюто на тази джаджа, но не ми става ясно какъв ѝ е смисъла. Може ли малко повече инфо?
Здравейте, момичета, включвам се след като за 5 дни изчетох доста от предните теми. Ообощението на 1-ва страница и вашите коментари за витамините са много полезни. За мен: Преди 5 дни направих спонтанен аборт, след 4 дневно прокървяване. Живеем в Германия и тук лекарите не изписват никакви лекарства за задържане, освен магнезий, дори и в случаи като моя, в които е ясно, че съществува проблем с нисък прогестерон. Сестра ми ми изпрати утрогестан от България, но за съжаление, късно.
Още го преживявам, не съм излизала от къщата от както стана, но поне тук препоръките са, че може да се започва бебеправене "щом се почувстваш готов", стига кървенето да е спряло. Та, на 29ти съм на преглед да видим дали всичко се е изчистило и почваме да следим за овулация и с новите опити.
Обнадежди ме гинеколожката, която за да ме успокои, каза, че при нея има 10 жени, които са забременели буквално веднага след ранен спонтанен аборт, още преди следващата менструация. Та и ние се надяваме на чудо.
Иначе съм на 40, мъжа 42, стана от първия опит с една джаджа, която продават в амазон FertiLily, та сега пак ще пробваме с нея. Пия фолиева, магнезий, витамини Б6, Б12, цинк, желязо, вит. Ц, вигантол.

# 566
Mira92, предвид възрастта ви, аз лично бих (и така и направихме), пуснахме спермограма и всчики мои изледвания. Оказа се, че с тази спермогарама вероятността ни от аборти беше огромна според андролога и репродуктивния. Никога не бях предполагала, докато не ми се случи 2 пъти...
Относно въпросната джаджа - не видях никакви клинични данни в сайта, може и да помага, но аз лично бих задържала преди да се направи минимум спермограма - не боли, не е скъпо и не отнема много време, а може да донесе ценна информация. Не искам да ви обезкуражавам, но над 40 и качеството на яйцеклетките силно намалява (дори след 35), така че пуснете си хормони. вкл. антимюлеров хормон, за да видите къде се намирате в момента. В никакъв слуачай не искам да ви демотивирам, просто трябва да сме обективни, а тези изследвания ще ви спестят доста време. Успех!

# 567
  • Варна
Аз мога да препоръчам една книга, която тъкмо чета "Естествено зачеване и здравословна бременност след 30". Аз 90% от нещата ги знам и ги прилагам отдавна, но за много хора може да е супер полезна.

# 568
Celeste_10, да, сега на 29ти ще поискаме всички изследвания. Иначе спермограма му пускахме и има намален брой на сперматозоидите (мъжа е бивш спортист и от разни добавки и препарати). Сега ще пуснем всички мои и съвместимост по съвет на лекарката. Записах си ги тук от темата какво да искам да се направи.
Didi_Bidi, намерих я в Хеликон, ще кажа на сестра ми да я купи.
Yvka, това нещо е разработено от професор акушер гинеколог. Правите с мъжа каквото правите и после се слага лили-то. То избутва спермата на горе и пасва точно на входа на матката. Много е полезно при проблем качество или количество на спермата или при някои жени имало "враждебна среда", тоест някаква свръх защита от инфекции в женската вагина. При малко жени го имало това последното. Просто помага на сперматозоидите да стигнат до заветната цел, ако не са много добри плувци.

# 569
  • Замък сред облаците
Ако не са добри плувци (значи са с дефекти на опашките и фрагментации), има шанс да завърши зле бременността. Затова се прави инвитро със селекция.
Иначе е елементарен маркетинг това. При еякулация навлизат под голямо налягане сперматозоидите и каквото навлезе мигновено в цервикса то има шанс. Виренето на крака и слагане на тапи нямат медицински обосновки.
А за враждебната среда се провеждат 1) лечения, 2) имунологични терапии.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 15:32 от АА

Общи условия

Активация на акаунт