Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 028
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Дали има полза или не все тая, щом Мира чувства, че веднъж е станало благодарение на него, нека си го ползва. Няма да навреди.
А коя седмица беше загубата? Нищо конкретно не пишеш за нея. Как реши, че имаш дефицит на прогестерон?

# 571
Възможно е и просто да си е станало от първия път, кой знае, може лили-то да няма роля. Когато правихме изследвания в Щерев нямахме никакви установени проблеми, освен леко занижени показатели в спермограмата. Аз имах частично запушване на дясната тръба, отпушиха я... Иначе всичко си беше в ритъм, та не мога да кажа дали е от уреда или не. Под него, обаче, има 1500 коментара, от които над половината са за успешни опити, аз затова го и купих...

НямаСмисъл, благодаря за окуражаването.. В 6-та седмица и 6 дни Sad Не ми правиха кюретаж, всичко си приключи само и вече няма кървене. Забравих да впиша, че пия и някакъв черен кохош за по-бързо възстановяване, уж. А за прогестерона - предположение на лекарката. Нямах аб-со-лютно никакви симптоми през цялото време, нито гадене, болки в гърдите, нищо. Тестовете ми до края на 5тата седмица бяха с едва видима чертичка, такава че се чудиш дали я има. Тънка лигавица каза докторката... Ще видим сега на изследванията.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 15:39 от mira92

# 572
  • Замък сред облаците
Предположение на лекарката? Евала ….

# 573
В Германия може да се каже, че е възможно да не ти обърнат абсолютно никакво внимание. Когато почна кървенето 4 дни преди спонтанния аборт, нито взеха кръв, нито нищо. Ултразвук, на ултразвука всичко беше уж наред, не се виждаше сърдечен ритъм, но било рано. Предписа ми само магнезий и ме изпрати в къщи... Кървенето се усили, обадих се да искам преглед и евентуално утрогестан (четох по форумите и се консултирах по телефона с БГ лекар), отказа ми рецепта, да видим какво ще стане.... Е. Стана. То беше неизбежно Sad На последния преглед установи, че няма вече бременност... Отдели време да ме утешава, понеже аз очевидно щях да се срина точно там в кабинета, но пак - оставихме всичко да си мине без лекарства. В България гледам, че дават поне някакви хапчета за изчистване. Не знам кое е по-добре, със или без кюретаж и хапчета, но факт, че тук просто оставят всичко на природата...

Ще видим изследванията по-нататък...

Предположение на лекарката? Евала ….

# 574
  • Sofia
Оф, настръхвам като чета. А Германия е уж една от най-добрите здравни системи в Европа.
Ако е имало дефект в ембриончето, наистина е по-добре да не се задържа насила бременността. Но ако е било проблем с прогестерона (доказано с изследване, а не просто гадаене), защо да не се подпомогне бременността? Не го разбирам това мислене.
Може би логиката е, че ако има дефект, то тогава автоматично прогестерон пада. Знам ли 🤔.
И въпреки всичко - на 40г не можем да си играем на проба-грешка. Редно е да се даде шанс на бременността, пък ако има проблем с ембриончето, то ще си проличи достатъчно рано.

Мира, там няма ли практикуващи български АГ-та?

# 575
Гаденето е признак за нисък прогестерон, така ли? И при успешната ми бременност, и при двете неуспешни ми се гадеше много.

# 576
  • Варна
На мене пък никога не ми се е гадило - нито при успешната, нито при неуспешната бременност. Лигавицата и в двата случая беше доста дебела.
Съвсем елементарно е да се провери ок ли е прогестеронът. Дано не е била това причината за аборта, защото би било много жалко.

# 577
На мен при успешните бременности ми се гадеше много. Даже с едното дете лежах в болница заради неудържимо повръщане.
При неуспешните бременности нямах никакво гадене. Не казвам, че е някакво правило, само споделям как беше при мен.
И аз се надявам, че при Вас причината не е била нисък прогестерон, защото наистина ще е много нелепо да погубят бебето по този начин.

# 578
Аз с успешната ми бременност нямах никакво гадене, нито ме дразнеха миризми. Сега с неуспешната ми беше леко некомфортно, гадеше ми се и стомаха ми беше разбъркан, но си беше поносимо.

# 579
  • Варна
Тя каза гадаене, а не гадене Simple Smile

# 580
Явно не винаги гаденето е показател, ето има си и успешни бременности без гадене, да не изпадамне в паника следващия път като няма гадене. Нямам търпение вече да дойде време за прегледа - на 29ти е, та да се разбере. Иначе тук си е правило - никога не дават прогестерон при нормална бременност, което за мен лично е лудост. Иначе ето отговора от докторката на мейл, преди да се случи спонтанния аборт: "прилагането на прогестерон не е полезно при кървене в ранна бременност. Според проучвания е показан само след изкуствено осеменяване, което вие нямате." Колко странно, че лекарите в различните държави имат коренно различни протоколи за лечение.

Brin de muguet, ние живеем в село на около 70 км от Дрезден. Ходя в регионалния град до нас на 20 км на лекар. Няма нито един българин в района, за съжаление. Поне гинеколога на сестра ми дава указания по телефона от София.

А вие пиете ли нещо за изчистване? Лекарства, билки? Аз си взех черен кохош, бял равнец и селен.

# 581
Явно считат,че не е полезно, защото в ранна бременност,ако плодът има проблем ще тръгне да се отхвърля от организма..и прогестетона само ще удължи иначе неизбежното. Аз мисля, че при мен точно това е станало .. имах кървене още преди да се види ембрион с пулс и почнах ударни дози утрогестан. (При съвсем нормален прогестерон-тестван) Кървенето спря, но избутах до 10гс и природата си каза своето. Явно е имало дефект ,но сме го задържали малко насила ,та накрая не издържа плода все пак и се наложи кюртаж. Никога не знаеш кое е по-добре и кой е прав,в общи линии природата си знае работата.

# 582
Аз също бях на 3х2 утрогестан до 12-13 седмица... и в 16 вече се отвори шийката и отиде... Явно като е писано да се обесиш, няма да се удавиш.

# 583
  • София
А има и толкова задържани бебета благодарение на допълнителен прогестерон. По принцип съм на мантрата че здрав плод нищо не го мори, обаче това не пречи да не им разбирам тезите че може да се даде шанс на проблемни бременности. То и тук разни доктори почнаха да го отричат допълнителния прогестерон де...

# 584
  • Замък сред облаците
Зависи и от причината за назначаване. При тромбофилия и образуващи се хематоми при всяка бременност допълнителният прогестерон се прилагаше за спиране на кървенето, паралелно с кръворазреждаща терапия за тромбофилията. Износих напълно здраво дете при втората бременност, след първата неуспешна и неглижиране на прокървяването. А прогестеронът ми беше на горна граница преди започване на прогестерона. Така че смисъл има, въпросът е да се отсее медицински, а не да стискаме палци до 12-та седмица както правят в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт