Ревматоиден артрит - тема 6

• 57 481
  • 561
  •   2
Отговори
# 405
  • София
Аз не разбирам въпроса.

# 406
  • Варна.
Моля, препоръчайте ми добър ревматолог за Варна за възрастен човек. Прочетох мнения за д-р Шивачева и д-р Христова, къде да се насочим?
Благодаря!

# 407
Здравейте отново.
Може ли мнение за ревматологията на Каспела Пловдив?
Предстои ми прием за прегледи, изследвания и надявам се диагноза.

# 408
Здравейте,
Имам изкривяване на пръстите на едната ръка, диагнозата ми е Хеберденова артроза. Известно врвме пиех моривид, но няма никакво подобрение. Има ли някакво алтернативно лечение, което бихте ми препоръчали, хомеопария, масажи, боуен терапия, нещо което има ефект и стопира 😏

# 409
На мен ми помага roll-on-а на Puressentiel Articulations&Muscles. Може да се поръча по интернет от немския амазон, иначе се произвежда във Франция. Ако искате опитайте.

# 410
  • София
Толкова добавки и какво ли не. Шкаф съм освободила да ги събера, шкафът на тихата надежда, че ще мине.

Взех ролона, благодаря, Stryper!

Не знам какво да те посъветвам, Зарчо! Не намирам облекчение, какво ли не съм ползвала и продължавам да ползвам.

Само кортикостероидите ме облекчаваха, но пък си докарах преддиабет. Предписани ми бяха големи дози и в продължение на 7-8 месеца ги взимах.

За Ибупрофен и за нестероидните дума няма да отварям какво количество съм изпила (и пия) уж да намали болката и да облекчи движенията ми.

Последващото лечение с Метотрексат и Сулфасалазин изобщо не ми помогна, нито за адските болки, нито за подутите колене.

Мечтая си поне една нощ да легна, да не боли и да спя поне няколко часа, поне 3-4 часа ей така да поспя без болки.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 06:59 от hrupka

# 411
hrupka, пробвала ли си минерални басейни или водна терапия? На някои хора помагат.

# 412
  • София
hrupka, пробвала ли си минерални басейни или водна терапия? На някои хора помагат.
Не съм засега. Коленете ми са топли и подути и едвам ходя, по-скоро се влача. Сърцето го усещам в гърлото си от стрес и мислене какво изпускам и греша, защо не мога да си помогна и изобщо как да си помогна.

Връщат ме пак на лечение с метотрексат. Въртя се в кръг, докато не изпадна.

# 413
  • София
Бихте могли да прочетете за автоимунния протокол. Храненето и някои промени в стила на живот могат чувствително да повлияят на болките. Имайте предвид обаче, не не е твърде лесно в началото и че отнема време. Ето добро начало, сайтът е пълен с информация на английски: https://www.thepaleomom.com/start-here/the-autoimmune-protocol/
Книга на български: https://www.ozone.bg/product/avtoimunen-paleo-protokol-ovladejte … si-tv-rdi-korici/
Повече за автора на сайта и на книгата - от българското издателство: https://vdahnovenia.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%BA%D0%BE%D1% … 0%B0%D0%B9%D0%BD/

Ако прецените, може да потърсите и второ мнение. Аз съм много доволна от моя лекар, д-р Добромир Танев, който навремето установи грешна диагноза и лечение и постепенно ме отби от ненужните лекарства, като ме остави на плакенил и ми постави вярна диагноза. За съжаление вече не приема по здравна каса, нито по фондове, само платено. Но издават фактури и би могло да се предяви претенция към застраховател, ако има здравна застраховка.

https://superdoc.bg/lekar/d-r-dobromir-tanev-dm-8425

# 414
Здравейте!Със сакроилитет съм и съмнение за ревматоиден артрит или бехтерев ,чакам резултат от изследванията. Ревматолог ми назначи все пак още преди изследванията да започна 6 месечно лечение със Сулфасалазин по схема постепенно. Това лекарство подтискащо имунната система ли е ?Има ли хора ,които са го пили 6 месеца и забелязали ли са негативни последици или пък напротив -облекчение ?

# 415
Здравейте!
Има ли някой в темата с остеоартрит?
Откриха ми го от скоро и ми изписаха лекарства ,които изобщо не ми понесоха.
В момента пия куркума форте.
Ще започна и колаген от утре.
Някой ако има с подобен проблем ,може ли да сподели дали пие някакви добавки и какви?
Търся варианти с мазила и добавки.
Знам ,че всяка такава открита болест не се лекува ,а се лекуват симптомите или се забавя процеса.
Интересува ме дали на някой е помогнала дадена добавка или мазило ,че в къщи се обърна на аптека.
Мажа се с мазила с арника и черен оман.
Купих си ето този колаген да пия.
https://remedium.bg/kolagen-sol-12-000mg-500ml-swedish-nutra-068731/p
Намерих дори клипчета с упражнения.
Съвети?

# 416
Какви ви бяха симптомите и какви изследвания ви правиха, за да разберат какво е?

# 417
Правиха ми Рентген. Ходих и на Ревматолог. Изписаха ми Бруфен Ретард с удължено освобождаване и МориВид.
Нито едното ,нито другото ми понесоха.
Лекува се като Ревматоиден артрит ,така ми обясни Ревматолога.

# 418
  • Пловдив
Може ли препоръка за лекар ревматолог от Иван Рилски, София?

# 419
Може ли препоръка за лекар ревматолог от Иван Рилски, София?

д-р Жени Нейкова Simple Smile Аз съм изключително доволна от нея!

Общи условия

Активация на акаунт