Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 392
  • 785
  •   1
Отговори
# 390
  • Замък сред облаците
При първа Б обикновено няма опасност, но при раждането кръвта често се смесва и майчиния организъм започва производство на анти тела, затова и бият анти Д. Анти Д е медикамент възпрепятстващ образуването на анти-Д-протеин снтитела най-общо казано, които са антителата, които ще действат против второ бебе с положителен фактор. Тоест анти Д инжекцията се слага за да няма антитела майката при втора Б. Куумбс е само тест за резус фактор и кръвна група.
Иначе ти нямаш определен белтък/протеин (-), бебето го има (+), твоето тяло атакува чуждия протеин, защото не е част от твоя организъм. Това е резус конфликта.

Ето тук е обяснено подробно: http://m.moetodete.bg/problemna-bremennost/rezus-konflikt-i-bremennost.html

“Резус факторът е протеин, намиращ се върху клетъчната мембрана на червените кръвни клетки. Когато майката е с отрицателен, а бебето - с положителен резус фактор, може да възникне конфликт.

Най-често peзyc(Rh) конфликтът възниква при комбинация „резус-отрицателна мама и резус-положително бебе“.
Проблемът идва от там, че ако в кръвта на резус-отрицателен човек попаднат резус-положителни еритроцита, организмът ги възприема като нещо чуждо и започва да изработва антитела, разрушаващи „нашествениците“. А в тази ситуация бъдещето дете го грози сериозна опасност.”

# 391
Честит 8ми март мили дами!!! Дано всичко мине леко и гушкаме здрави бебчета!!!

Вчера звънях на АГ за да му кажа, че имам течение и се притеснявам да не са ОВ. Той каза, че трябва да ме види и му казах че имам час за след седмица и той каза добре и не пожела да запиша допълнителен час или да изместим този за по-рано. Нормално ли е да се чака 1 седмица ако са ОВ, течението е в малки количества? Друга имала ли е такива съмнения и какво е предприел АГ?

# 392
  • Замък сред облаците
В аптеките продават тестове за ОВ, иначе винаги може да идеш в спешното да те тестват. Цяла седмица ми се вижда несериозно.

# 393
Честит празник!

# 394
  • София
Миналия път бях със съмнение за изтичане на ОВ по едно време и отидох да си купя някакъв тест за ОВ от аптеката и го дадох на АГ да го направи. Като цяло и мм можеше да го направи Simple Smile) В болниците имат някакви реактиви, ако идеш може и те да помогнат. Редактирам се - амнишуър е теста, помня че беше скъп. Сега май има и други.

# 395

Значи,аз като пълен идиот.... Това не е или е готов резултат? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

# 396
  • София
Не е готов, там където пише до 5 дни ще излезе твоята стойност.

# 397

Значи,аз като пълен идиот.... Това не е или е готов резултат? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ей там дето пише резултат ще имаш резултат до 5 дни. От другата страна пише какво трябва да е, а не какво е.

За ОВ, както са писали има тестове, но колкото и странно да ти прозвучи най-вероятно е просто урина. И аз съм с такова течение на моменти. Просто мокри бельото без да се виждат секрети. И при предишната бременност бях така, даже веднъж се напиках без да разбера как изобщо стана.

# 398
Извинявам се за неукия въпрос, ама какво е ОВ

# 399
  • София
Да, съгласна съм с fillme и аз мисля, че е просто притеснение. Наистина по това време течението се усилва доста и става по-течно някак, аз също съм в джаза сега до вторник, докато не пуснем и другите изследвания.
- околоплодни води /амниотична течност

# 400
  • Замък сред облаците
Освен урина, може и пот да е, може и воднисто вагинално течение да е. НО ако има и най-малкото съмнение за ОВ, според мен е необходимо да се направи тест (аптечен или в болницата, въпрос на лично предпочитание и възможности).

# 401
Околоплодни води

# 402
Честит 8-ми Март, момичета! Грейте като цветя в домовете си и бъдете много обичани 💐💐💐

При мен методът DAT отговоря на директен тест на Coombs.
Обаче дали IAT  е ензимният тест?

# 403
  • Замък сред облаците
Нямаш антитела към бебето, което е супер Simple Smile

# 404
Да, и вторият ми резултат е без антитела 🥳
Просто се чудих методът IAT  какво е.
Дано така си остане, че се следи заради аборта, след който нямах АнтиД инжекция.
Докато пиша коментара, малкият звяр пак нещо ме рови и побутва 🤭 Май ни честити празника 🤣
Нямаш антитела към бебето, което е супер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт