Войната в Украйна 1

• 1 800 062
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 245
Т.е. Русия е мутрата на света, така ли да разбирам, и всяка държава трябва да се съобразява във вътрешната си суверенна политика с това какво ще каже мутрата на света, защо, защото има големи бухалки, и лесно се пали. Е къде го има това.

# 1 246
  • Paris, France
Всъщност още когато избраха Байдън , се говореше, че той има икономически интереси в Украйна и ще измести центъра на вниманието на американската външна политика и натиска натам. Синът му дори беше разследван за  злоупотреби в бизнеса с украински фирми. Случайно ли е , че познаха? Кой за какво се бори и за чий интереси , ще разберем простосмъртните вероятно след време. Но факт е , че нагнетиха напрежението там, дадоха прекомерни очаквания на властта в Киев и сега по американски ще се бият чужди народи, там далеч, за техни интереси. А някой ще ручи жабетата.
  Путин е наричан психопат за добро утро, но толкова пъти показа безкрайно търпение и сдържаност, че всички сме изненадани, че се стигна дотук. Американците отдавна да са решили подобен проблем , както те си знаят.

Байдън има икономически интереси в Украйна, но руски войски я нападнаха, не американски.

НАТО отдавна е в държави с граница с Русия и никога не са я заплашили или нападнали. Защо тогава Украйна да е заплаха?

Украйна нямаше да бъде приета в ЕС и НАТО докато не си пооправи бакиите, така че да няма изтичане на информация и да не става заплаха за съседите си, а и за самото НАТО.

Срамота! Братски народи, преживели заедно толкова много. Образовани, с развити високи технологии и да се нападат и тепат по улиците.

Т.е. Русия е мутрата на света, така ли да разбирам, и всяка държава трябва да се съобразява във вътрешната си суверенна политика с това какво ще каже мутрата на света, защо, защото има големи бухалки, и лесно се пали. Е къде го има това.

В Украйна.

# 1 247
Все едно ги подстрекават украинците да дадат повече жертви, отвратително.
Отвратително е да не се осъди агресора  ... а няма по-сладка смърт от тази за родината, това е достойно за уважение.
Да,нека всички агресори бъдат осъдени ,а жертвите получат възмездие.https://www.dnes-24.com/?p=17671&fbclid=IwAR18r-jSyD8xGm3mxG … frOux8MSahVUgKpW4
Клишетата за сладката смърт за родината ги кажете на майките,които загубват децата си в тази братоубийствена война.

# 1 248
Всъщност още когато избраха Байдън , се говореше, че той има икономически интереси в Украйна и ще измести центъра на вниманието на американската външна политика и натиска натам. Синът му дори беше разследван за  злоупотреби в бизнеса с украински фирми. Случайно ли е , че познаха? Кой за какво се бори и за чий интереси , ще разберем простосмъртните вероятно след време. Но факт е , че нагнетиха напрежението там, дадоха прекомерни очаквания на властта в Киев и сега по американски ще се бият чужди народи, там далеч, за техни интереси. А някой ще ручи жабетата.
  Путин е наричан психопат за добро утро, но толкова пъти показа безкрайно търпение и сдържаност, че всички сме изненадани, че се стигна дотук. Американците отдавна да са решили подобен проблем , както те си знаят.

Първо американците аз не съм видял да определят кой къде да бъде, дали да е в НАТО или не, че и с война да го плашат ако не слушка че и накрая и да го нападнат понеже не слуша.
Точно американците решиха Косово къде да бъде. Ти, че не си го видял, Тесла, не означава, че не е така. Да те поканят на върховна среща ли? Ако не американците, кой друг използва държави като нас с назначаване на правителства, финанси и влияние?

НАТО от кой се отбранява?

# 1 249
 Всички гранични с Русия държави станаха членове на НАТО по времето на Елцин. Тесла, доколкото съм те чела си бил дете по това време. Почети история. Без нея е трудно да си осветлиш съвременните противоречия. За предпочитане е да ползваш различни източници. Аз самата за много неща мислех различно, докато ми се наложи да поживея в Украйна и Русия.

# 1 250
Плоското извинение е, че си защитават гражданите. По темата са милитарно докачливи от много години, и това се написа хиляда пъти, повтарям, Грузия.

На мен лично Путин не ми изглежда изцяло неуравновесен, или поне не все още, и аз разбирам логиката му. Не подкрепям война, нито в Европа, нито където и да е. Но дори и да беше, да, честно казано разумно би било да не се прекалява срещу него. Путин е на 70 години, да не мислите, че ще е още 30 години на власт?

И да, ако цената на мира е да не се дразни Русия, тогава така трябваше да е. Да ви напомня, че в Украйна имаше лидери, които успяваха да балансират ситуацията, което очевидно дразнеше Путин, но не толкова, че да започне военни действия.

А ако смятате, че е неуравновесен, и с това трябва да се справи НАТО, ООН, САЩ, или който ще да е, при положение, че Путин не беше тръгнал преди това да завладява и Европа, значи смятате, че открито дразнение за нещо, което им е било казано хиляда пъти е оправдано? Още повече, когато е до болка ясно, че те няма да се включат във военните действия (и да се молим да си остане така)?

А от някои двойни стандарти ми се повръща. Защо е окей за САЩ и ред други големи западни държави да признават независимостта на Косово на територията на сувереннната държава Сърбия и по този начин за тях си едностранно да променят границите й?

ПП: тъкмо постнах и видях, че още някой най-накрая спомена Косово, за всички защитници на американската външна политика.

# 1 251
„Отново се обръщам към военнослужещите от въоръжените сили на Украйна: не позволявайте на неонацисти и на бандеровци да използват вашите деца, вашите жени и възрастни хора като жив щит, вземете властта в свои ръце“, каза руският държавен глава по време на съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност, цитиран от ТАСС."
Как украинците да вземат властта в свои ръце като тя в момента си е в техни ръце?

# 1 252
„Отново се обръщам към военнослужещите от въоръжените сили на Украйна: не позволявайте на неонацисти и на бандеровци да използват вашите деца, вашите жени и възрастни хора като жив щит, вземете властта в свои ръце“, каза руският държавен глава по време на съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност, цитиран от ТАСС."
Как украинците да вземат властта в свои ръце като тя в момента си е в техни ръце?

Означава да свалят правителството. Доброволно.

# 1 253
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Манол Пейков във фейса....

"Тази вечер по Al Jazeera English, в рубриката "Кои са съюзниците на Русия?":

• Башар Асад подкрепи Русия за навлизането в Украйна;

• Венецуела и Куба заявиха, че вината е на НАТО;

• Бразилският президент Болсонаро отказа да заклейми Русия за агресията в Украйна;

• Китай отказа да подкрепи санкциите срещу Русия с аргумента, че са неефективни.

Това е всичко.".....

Мда

# 1 254
Преди години четох и гледах много тежки и тъжни снимки, истории и т.н. за бесарабските българи, за хората в Донбас ...не ги намирам сега, но и не търся, отдавна беше.
Роузи, не са с техника и автомати от Путин дарени, а други са им ги доставили. Просто хората не се интересуваха от ставащото там, не се и коментираше медийно, не беше ...благоразумно. Но не може да се отрече нещо, което е ставало, защото не ни изнася, не ни харесва или просто трябва да отричаме. За Азов и хората му имаше далеч по-страшни снимки и това се знаеше от др. страни, но мълчаха.
Изскочи ми сега нещо случайно, докато търсех информация, една статия за децата в Донбас, не е много, но пак има снимки. И не ми казвайте, че е монтаж, защото...няма смисъл и от нас тук нищо не зависи. Ние сме обикновени хора и дано, дано...ни се размине. Все повече си мисля, че май няма да спре това унищожение. Войната всички ще засегне, не само Украйна и Русия.

https://na-kafe.com/%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%be%d0%be-%d0%bc%d0%b8% … OK5MxL27_Vh_eYa3I

# 1 255
  • Paris, France
Все едно ги подстрекават украинците да дадат повече жертви, отвратително.
Отвратително е да не се осъди агресора  ... а няма по-сладка смърт от тази за родината, това е достойно за уважение.

Не знам, дано на нас никога не ни се налага да го разбираме, но тук проблемът е и че подозират, че неонацистите могат да използват жени и деца като жив щит. Ако го направят, това би излязло извън всякакви каузи за мен.
https://www.vesti.bg/sviat/putin-prizova-za-voenen-prevrat-v-ukrajna-6138681

Срещу кого ги използват жените и децата тези неонацисти и бандеровци? Срещу НАТО?

Манол Пейков във фейса....

"Тази вечер по Al Jazeera English, в рубриката "Кои са съюзниците на Русия?":

• Башар Асад подкрепи Русия за навлизането в Украйна; - нормално. Нали пък те го подкрепят в Сирия и благодарение на тях седи на власт

• Венецуела и Куба заявиха, че вината е на НАТО; имат зъб на САЩ и има защо

• Бразилският президент Болсонаро отказа да заклейми Русия за агресията в Украйна; business is business. Основният им търговски партньор е Китай, 3 пъти по-голям обем в евро, отколкото със САЩ.

• Китай отказа да подкрепи санкциите срещу Русия с аргумента, че са неефективни.и са прави 😇

Това е всичко.".....

Мда

Отговорите ми са в удебеленото.

# 1 256
.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 02:40 от Анонимен

# 1 257
BadKarma, къде защитавам американската външна политика? 😆 Моля да се четем с разбиране. Писах, че по конкретния казус с Украйна, не смятам, че вината лежи във Вашингтон. Както и че каквото и да прави Америка, винаги ще бъде обвинявана за действия или бездействия, защото има несравнимо повече военно/икономическо влияние от следващите. До днес това все още е факт.

Това изобщо не значи, че подкрепям ан блок всякаквите ѝ външнополитически маневри. Смятам Ирак и Виетнам за тотални издънки/грешки. Афганистан също беше/е провал.

При Косово се връщаме обратно на особените отговорности, които САЩ носят в настоящето. Ако не се намесят - после ще се обясняват защо са знаели за етнически прочиствания (баш си геноцид) и не са си мръднали пръста. Ако се намесят - лоши са, защото са бомбдардирали Югославия. Обратното на Косово е Руанда, където САЩ има инфорация за избиването между Тутци и Хутуси, но не прави нищо и им се напомня до днес.

Та това, че отчитам външнополитическите им дилеми, не значи, че изразявам мнение дали последващите им действия ми/не ми харесват. Невсички ми харесват. Както в момента не ми харесва нападението на Украйна от страна на Русия. Разликата е, че не намирам САЩ за виновен в конкретния случай.

# 1 258
Индия и Иран са също с Русия. Излезе официална информация, че Индия ще въвежда руската алтернатива на SWIFT-а.

Колкото до Иран, преди някой да направи някой умопомрачително тъп, неуместен, неадекватен, неинформиран коментар тип “На кого му пука?”, да напомня, че Иран има ядрено оръжие.

Китай също е с Русия заради Тайван, ама това беше ясно. Нали ви направи впечатление как стоплиха отношенията наскоро и как всичко започна точно след олимпиадата? Та и преди да почнат китайците да говорят за дипломация беше ясно.

Хоуп, за косово натъртих, че става дума за признаването на границите и територия, която принадлежи на Сърбия. Баш
Както Байдън каза оня ден - кой си мисли, че в Путин, че да признава независими държави в рамките на суверенна Украйна? Много беше иронично. Смешно ми стана.

# 1 259
  • Paris, France
Tzve Ty, аз не искам Русия и руснаците да гризят дървото. Достатъчно дървета гризаха. За мене идеалният вариант е всеки народ да избере сам пътя си. Украинците искат ЕС и НАТО, най-вече за по-високи заплати и възможности. Русия е ОГРОМНА на площ, супер богата на природни ресурси, населена с образовани хора. На Русия не и достига работна ръка, та внася от Средна Азия, Балканите и откъдето може. И двата народа са способни, трудолюбиви хора, които могат лесно да повишат качеството си на живот до западното, че и да го задминат. В момента продължителността на живота им е по-ниска от тази в арабските страни, Турция и даже България, особено на мъжете. И в двете държави имат проблеми с алкохолизъм, наркозависимост, СПИН, смъртно затлъстяване, самота на старци, инфраструктура в селата. Вместо да си сътрудничат, тръгнали да се избиват.

Общи условия

Активация на акаунт