Войната в Украйна 1

• 1 799 676
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Линкът с децата на Донбас е потресаващ. Въпросните групировки са отговорни за тези кланета и убийства на мъже, жени, деца, като под турско. Само че говорим за 21 век.

Nevena, все още няма данни да са използвани жени и деца като щит срещу руски сухопътни части, но Путин в това изявление се опасява, че могат да го направят. Те са главорези, както виждаме.

Допълвам от горното изявление:
"Той посочи, че бандеровците разполагат тежко въоръжение в центровете на големите градове, за да предизвикат ответен удар по жилищни квартали. „Те действат така, както биха действали и терористите по целия свят. Прикриват се зад хората с надеждата след това Русия да бъде обвинена за жертвите сред мирното население“, обясни Путин.

„Всичко това става по препоръки на чуждестранни консултанти, преди всичко – на американски съветници“, допълни руският държавен глава."

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 02:47 от Maidenly

# 1 261
е съм русофил Но Да вметна: 1. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност... 2 Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014... 3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014... 4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент... 5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София" ... 6. Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 май 2017... 7. Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език. 8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.... 9. "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи...

Не мога да повярвам,че всичко това се  случва на българи,а ние нищо не сме направили,за да им помогнем.Измили сме си ръцете с една декларация на НС и сме приключили въпроса.Жалки сме и ще си платим цената за безхаберието.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 02:38 от dochy

# 1 262
Включвам се към горното мнение на Невена. Според мен е тъжно и голям провал на западния свят, че Русия се чувства от години толкова далеч от тях. Трябваше да се направят дипломатически опити да я обвържат повече с Европа. Според мен от думите на Путин в първата му реч преди няколко дена лъхаше обида, разочарование и недоверие.

# 1 263
Ох, сълза пуснах

# 1 264
При Косово се връщаме обратно на особените отговорности, които САЩ носят в настоящето. Ако не се намесят - после ще се обясняват защо са знаели за етнически прочиствания (баш си геноцид) и не са си мръднали пръста. Ако се намесят - лоши са, защото са бомбдардирали Югославия.

На кой ще се обясняват САЩ, че не се месят?
 Т.е, те трябва са се намесват в целия свят, като миротворци ли?
Да допълня, Хоуп. И да питам кой определя тези неща?
Не бомбадираха “името” Югославия, а хората на Югославия, включително и деца. Кой ги защити?

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 02:47 от CasaDelSol

# 1 265
Има нещо странно в тази история и то е защо Путин не спира след като Зеленски клекна, че са съгласни да са неутрални, защото не са получили очакваната подкрепа. Путин започна управлението си по времето на войната в Чечня, имало е и други военни конфликти после и му е ясно колко струват войните.

# 1 266
Абе хора, до вчера беше напрактика невъзможно света да пламне в ядрена война, сега тази вероятност вече не е толкова близо до 0 колкото беше преди Путин да почне да връща историческото величие на Русия от Съветските времена с военни действия. Ние до вчера живяхме в един много по сигурен и безопасен свят, отколкото живеем днес. И ми се вади от сто кладенеца вода как вината за това е в САЩ, ЕС, Украйна, извънземните, не и в тоя дето я прави агресията. Той горкият бил провокиран, многократно при това. А я да си спомним кой започна с провокациите, не беше ли Путин като откъсна парче от суверенна Украйна, в началото на 2014 г. Кой го започна това. Украйна ли беше или Русия. И противопоставянето на руснаци и украинци от което произтичат всички проблеми. Впрочем Украйна нямаше да иска да влиза в НАТО, ако Русия не беше почнала да и къса териториите. Да, като почнеш да разкъсваш една дъжава, естествено че ще се появят настроения срещу теб, дето сега Путин иска да го бори докато връща историческото величие на Русия. Ми естествено че в Украйна ще има антируски настроения, ми я Турция да откъсне парче от България, да речем Кърджали, дали няма да се появят анти-турски настроения в България. Навити ли сте Турция да анексира Кърджали защото то там населението е турско, исторически са били в Турция, както и цяла България. Пък ние докато отсъпваме земи на Турция да нападнем Македония, да поправим исторически грешки и да връщаме величието на България от което част е била Македония в най славните ни моменти. Ми я да видим какво направи Путин с кримските татари след откъсването на Крим. И защо те се бият на страната на Украйна. Така работи света, злото ражда зло. За това не прави зло, за да не създаваш зло срещу тебе. Ако почнеме да се връщаме назад в историята, за грешките на САЩ да речем, прочете ли Каса Дел Сол, обръщението на чешкият президент русофил което постнах по назад в темата, слушайки речта на Путин, какво казва по адрес на агресията на Русия. Русия извършва в момента престъпление срещу света и не може да се оправдава с бомбардировките в Югославия, или нахлуването на САЩ в Ирак. Злото е зло и една злина, не оправдава друга злина. В момента това го казва Земан, русофил, обичащ от сърце Русия, руската култура и т.н., в момента Русия извършва зло (престъпление), и няма оправдание за това. Ако Русия през цялото време беше нормална държава, не пипа чужди територии, нищо от това нямаше да се случи. Ако беше демокрация която се интересува как гражданите и да живеят по добре, а не къде каква територия да вземат, понеже исторически била тяхна, нищо от това нямаше да се случи.

# 1 267
Ако наистина си мислиш, че това е започнало 2014 година, значи не знам защо изобщо имаш самочувствието, че на нас не ни е ясно, а на теб ти е. Украйна подаде МАР към НАТО през 2008, това е първата официална стъпка за заявяване на намерение за влизане в съюза.

Кой набор си?

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 02:58 от Анонимен

# 1 268
  • София
Абе хора, до вчера беше напрактика невъзможно света да пламне в ядрена война, сега тази вероятност вече не е толкова близо до 0 колкото беше преди Путин да почне да връща историческото величие на Русия от Съветските времена с военни действия. Ние до вчера живяхме в един много по сигурен и безопасен свят, отколкото живеем днес. И ми се вади от сто кладенеца вода как вината за това е в САЩ, ЕС, Украйна, извънземните, не и в тоя дето я прави агресията. Той горкият бил провокиран, многократно при това. А я да си спомним кой започна с провокациите, не беше ли Путин като откъсна парче от суверенна Украйна, в началото на 2014 г. Кой го започна това. Украйна ли беше или Русия. И противопоставянето на руснаци и украинци от което произтичат всички проблеми. Впрочем Украйна нямаше да иска да влиза в НАТО, ако Русия не беше почнала да и къса териториите. Да, като почнеш да разкъсваш една дъжава, естествено че ще се появят настроения срещу теб, дето сега Путин иска да го бори докато връща историческото величие на Русия. Ми естествено че в Украйна ще има антируски настроения, ми я Турция да откъсне парче от България, да речем Кърджали, дали няма да се появят анти-турски настроения в България. Навити ли сте Турция да анексира Кърджали защото то там населението е турско, исторически са били в Турция, както и цяла България. Пък ние докато отсъпваме земи на Турция да нападнем Македония, да поправим исторически грешки и да връщаме величието на България от което част е била Македония в най славните ни моменти. Ми я да видим какво направи Путин с кримските татари след откъсването на Крим. И защо те се бият на страната на Украйна. Така работи света, злото ражда зло. За това не прави зло, за да не създаваш зло срещу тебе. Ако почнеме да се връщаме назад в историята, за грешките на САЩ да речем, прочете ли Каса Дел Сол, обръщението на чешкият президент русофил което постнах по назад в темата, слушайки речта на Путин, какво казва по адрес на агресията на Русия. Русия извършва в момента престъпление срещу света и не може да се оправдава с бомбардировките в Югославия, или нахлуването на САЩ в Ирак. Злото е зло и една злина, не оправдава друга злина. В момента това го казва Земан, русофил, обичащ от сърце Русия, руската култура и т.н., в момента Русия извършва зло (престъпление), и няма оправдание за това. Ако Русия през цялото време беше нормална държава, не пипа чужди територии, нищо от това нямаше да се случи. Ако беше демокрация която се интересува как гражданите и да живеят по добре, а не къде каква територия да вземат, понеже исторически била тяхна, нищо от това нямаше да се случи.

Няма смисъл, днес нападаха собствената си култура и родина, за да оправдават Путин.
Тежко ни на нас.

# 1 269
Тесла, сравненията ти са несравними, ама чел недочел и с някакви идеализми за ЕС и НАТО, пишеш “ абе хора” и някакви твои размисли и страсти. И, ако гледаш толкова едностранчиво на всичко, много хора виждат рисковете за нас и не са запалени от величието ма САЩ и НАТО.
Правителството ни е неадекватно и дано Русия и Украйна намерят решение, иначе не ми се мисли.

# 1 270
Кой каквото и да говори, накрая винаги става дума за пари:

"Dow добави над 800 пункта в най-добрия си ден от края на 2020 г."
https://www.investor.bg/sasht/337/a/dow-dobavi-nad-800-punkta-v-nai-dobriia-si-den-ot-kraia-na-2020-g-346818/

Дано всичко да приключи преди някой наистина да откачи и да гръмне всички ни.

# 1 271
Цитат
И, ако гледаш толкова едностранчиво на всичко
А как трябва да гледам. Колко страни има една ситуация в която една държава иска да влиза в НАТО, друга я напада за да не и позволи. Колко страни има тоя казус в който си нападнат защото искаш да имаш избор и ти да избираш бъдещето си, а не някой друг да го избира вместо теб. Е колко страни може да има този казус според теб. Аз пак те питам чете ли обръщението на чешкият президент русофил към народа си по адрес на Русия, което постнах днес. Нещата са ясни в случая имаме нападател и нападнат, колко страни има това. Ако аз те нападна на улицата, и съм нападател, а ти си нападната, това престъпление ли е или не е.

# 1 272
Има нещо странно в тази история и то е защо Путин не спира след като Зеленски клекна, че са съгласни да са неутрални, защото не са получили очакваната подкрепа. Путин започна управлението си по времето на войната в Чечня, имало е и други военни конфликти после и му е ясно колко струват войните.

Аз имам няколко теории:

- дава урок на всички да не го закачат, продължава с агресията, за да се запомни в следващите десетилетия и слабата Европа да внимава повече какво прави
- разрушавайки военни бази и възлова инфраструктура ще върне Украйна десетилетия назад, те и сега не са цъфнали и вързали, но преди да ги лапне ги прави още по-зависими и бедни и още по-сполучлива буферна зона, лесна за контролиране
- иска да вземе и Молдова
- откачен нарцисист и си е решил да влезе с нещо особено в книгите по история (или тенденции към такова поведение)
- няма доверие на Запада, че има достатъчно дипломатическа воля да колаборира с Русия; допълвано от нагнетяването на отношенията в продължение на десетилетия и все по-голямото откъсване на Русия от Западния свят. Чухте го - каза, че имат наложени санкции, и че това не го плаши, защото се е наслушал на лъжи от Запада (заявявал го е многократно и преди)

Или някаква комбинация, кое повече, кое по-малко.

Тесла, видях, че си постнал и да допълня. Съгласна съм с теб, че няма право Русия да определя дали Украйна ще е член на НАТО или на каквото си ще или не. Както и НАТО има право да взима когото и да било, и си е тяхна работа. За съжаление обаче, това е твърде идеалистична картинка и нещата не става така в истинския живот. И умното нещо щеше да е да си флиртуват със Запада и да се целуват с Путин, което както казах до не чак толкова отдавна е било така. Иначе разбирам западните им стремежи и не ги осъждам. Но безопасността на държавата и на народа е над всичко това. Ако са си мислели, че ще напреднат като влязат в НАТО или ЕС - е, струваше ли си рискът като сега ще се върнат примерно 30 години назад?

България според теб има ли суверенитет в пълния, истински смисъл на думата? Защото ако си на това мнение ще се подсмихна искрено. Звучиш ми млад и идеалист. Не работят така нещата.

А, да, и за невъзможността до вчера за ядрена война. Или си млад или верно нищо не следиш, защото имаше много обтегнати отношения и заплахи преди няколко години. Не се стигна до военен конфликт, но рискът беше реален. Между другото пак САЩ започнаха.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 03:29 от Анонимен

# 1 273
Нямам никакво съмнение, че американците с подчинението на ЕС дадоха кураж на украинците да дразнят руснаците, така както американците публично биха тъпана, какви химически оръжия имал Саддам, пък после грешка станало, създадоха талибаните в Афганистан, подпалиха и Либия, и Сирия.
Казано е, ако искаш да разбереш какви са мотивите на някого, виж какъв е резултатът от действията му.
Украйна е суверенна държава и сама избира съдбата си. Не е провинция на Русия и времето на СССР отдавна мина. Никой не е обещавал на Украйна да праща войски там, защото тя не е член на НАТО. Но при постоянната заплаха от Русия много ясно че ще иска в НАТО. Не се опитвайте да оправдавате тоя геноцид с това че една  държава “дразнела” друга. Това е просто несериозно.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 15:56 от Aminka

# 1 274
Дразнене и заплаха за сигурността са две съвсем различни неща. Суверенна е Украйна. Ми да, колкото България горе долу 😂😂😂 Това е общо взето на принципа всички сме равни, ама някои са по-равни от други.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 03:43 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт