Войната в Украйна 1

• 1 800 982
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 180
  • София
За Крим казвахте нещо, но и по границите към Молдова и Полша падат руски снаряди.

# 181
  • пустинята Гоби
България е била под османско робство. Крим е бил руска територия, кой знае защо метната към Украйна в едни недалечни времена. Разликата е от небето до земята. Тази територия с това даряване е станала предпоставка за бъдещи конфликти. Барем с Македония да бяхте направили паралела, ама да пишем и всяваме драма е по-важно.

# 182
  • София
Мисля ще спадне напрежението /обстрела/, но конфликта трайно ще се задълбочи и ще се превърне в новата действителност.
Преговорите и политиките да видим.

# 183
  • София
България е била под османско робство. Крим е бил руска територия, кой знае защо метната към Украйна в едни недалечни времена. Разликата е от небето до земята. Тази територия с това даряване е станала предпоставка за бъдещи конфликти. Барем с Македония да бяхте направили паралела, ама да пишем и всяваме драма е по-важно.

Украйна също е под руско (съветско) робство. През 1918-1920 (Брест-Литовския договор) си имат независима държава и Крим е част от териториите ѝ, доста преди Хрушчов да подарява каквото и да е. Дори Ленин, вероятно идол на Путин, е признал Украйна в границите ѝ каквито са били преди 2014г.
По времето на руската империя украинците също населяват Крим - Запорожци, кримски казаци и т.н.

# 184
  • софия
Някой нещо за Кримско ханство да е чувал? Каква руска територия, каква Македония, какви 5 лв.?

# 185
  • пустинята Гоби
Всички големи историци се извъдиха тук.

За Украйна нищо не съм казала. Украинците никога не са имали късмет, от векове плащат висока цена за местоположението си.

# 186
Lunna_sonata прегледах линковете във Фейсбук , които си дала и не видях поражения и мъртви цивилни граждани. Всички видеа са по 10-11 секунди. Чудя се как се придобива представа за реалната ситуация от тях. Аз поне не видях нищо конкретно, този блок със счупените прозорци какъв е граждански или на военните. Ти знаеш ли с точност.
И аз като Боряна се замислих над световната конспирация - първо вирус който всява паника и страх в глобален аспект , после изведнъж се замлъква и като пред буря абсолютна тишина и покой, а после бурята започва изведнъж.
Та вся се страх, започна вече обезценяване на парите в световен мащаб и хоп Украйна започва да стреля по руски бази.
Сигурно руснаците просто трябва да си седат и да гледат "сеир".

# 187
Защо ще ни напада Русия, бе хора? Що ще чини тук, не са ни подарявали нищо, нито сме били тяхна територия? Паралела е безумен.
Неговото изискване НАТО да се върне от границите преди Източна Европа е директна заплаха за нас като държава и намек какви са намеренията му към нас (ясно е, че иска Варшавския договор да се върне - т.е сателитните източноевропейски държави да слугуват на Русия).

# 188
  • София
От Украйна потвърдиха за убити, изчезнали и ранени.
Да не говорим сухо, като да е Dota2.

# 189
  • пустинята Гоби
Падат бомби в Украйна, няма как да няма невинни жертви.

# 190
Сега какво следва- налагане на санкции на Русия. После Путин спира кранчето на газта към Европа. След това инфлацията става бомбастична , като през 1997г. С 600 лв. можеш да си купиш килограм ориз и 5 хляба.
Вие какво мислите , какво ще се случи  със световната икономика ?

# 191
Боже, Боже,
Еми, какво да кажа, нямам думи просто ! Да те избият, само защото не искаш да си с Русия. Ми, насила хубост не става. Русия се държи, като ревнив любовник и не ще да ги пусне. А Украйна пък са решени на всичко,  да платят и най-високата цена, за да избягат от тях.

# 192
Защо ще ни напада Русия, бе хора? Що ще чини тук, не са ни подарявали нищо, нито сме били тяхна територия? Паралела е безумен.
Неговото изискване НАТО да се върне от границите преди Източна Европа е директна заплаха за нас като държава и намек какви са намеренията му към нас (ясно е, че иска Варшавския договор да се върне - т.е сателитните източноевропейски държави да слугуват на Русия).
По-лошото е, че в 1939 иска да ни върне май.

# 193
  • София
Lunna_sonata прегледах линковете във Фейсбук , които си дала и не видях поражения и мъртви цивилни граждани. Всички видеа са по 10-11 секунди. Чудя се как се придобива представа за реалната ситуация от тях. Аз поне не видях нищо конкретно, този блок със счупените прозорци какъв е граждански или на военните. Ти знаеш ли с точност.
И аз като Боряна се замислих над световната конспирация - първо вирус който всява паника и страх в глобален аспект , после изведнъж се замлъква и като пред буря абсолютна тишина и покой, а после бурята започва изведнъж.
Та вся се страх, започна вече обезценяване на парите в световен мащаб и хоп Украйна започва да стреля по руски бази.
Сигурно руснаците просто трябва да си седат и да гледат "сеир".

Какви атаки срещу руски бази? Вероятно руските бази на украинска територия, защото имат правото да са там, така ли?
Напишете в twitter за Украйна и гледайте. Аз се нагледах, но не мога да пусна линк за това как колоездач бива удрян от снаряд в този форум.

https://www.1news.co.nz/2022/02/24/reports-of-civilian-casualtie … -invades-ukraine/

# 194
  • пустинята Гоби
Зеленски за да се задържи на власт няма особен избор, освен да се прави на мъж. Путин не може да се остави да го излагат пред света. Да се надяваме, че след като видяхме колко са луди и двамата, ще се успокоят нещата и конфликта ще приключи.

Общи условия

Активация на акаунт