Войната в Украйна 1

• 1 799 527
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 385
  • СИ
Тези, които нападат офанзивно суверенна държава, отстояват мира?
Това е някаква паралелна Вселена.

Казва му се посткомунистическа шизофрения!
Пожелавам успех на Путин, когато войнишките майки започнат да питат за синовете си, хуманно изгорени в мобилните крематориуми...! На тях да обяснява, колко е миролюбив и как синовете им ги няма заради лошия Запад и САЩ!
Баси... Ако някой ми беше казал, че руски танкове ще закъсат за гориво, щях да го помисля за луд. Ама на...! И това се случва.

# 2 386
Официалните български медии. По БНР съобщиха, че има мародери в изоставените жилища.
SeaHorse, как се мотивират необучени хора да воюват, с рестрикции ли?

Срещу кого да воюват ако не се лъжа ти вчера писа, че не се страхуват от руснаците и ги чакат спокойно и с желание. Сега твърдиш, че бягат, защото няма украинска армия да ги пази, от кого?

# 2 387
Мирелче, управляващата шайка както я наричаш е в суверенна държава и не танковете са начина да се спрат безчинствата там ако ги има. Има си норми на международното право, които да се спазват. А за рисковете за България по отношение на Турция хайде по-полека и в друга тема, тази е за Украйна. Видяхме какво стана като се нахлу в Крим, сега виждаме че претенциите се разширяват. Докога ще търпи светът да бъде насилствено "умиротворяван". Днес идиотите от Первый канал обявиха, че се обсъждала "гуманитарная" помощ за Украйна. Повръща ми се.
Това и за другият умиротворител ли се отнася или само за Русия. Защото и САЩ умиротвориха не малко държави.
За всички се отнася. Само че сега говорим за агресора Русия. Който е такъв, колкото и са се пънете да убеждавате друго. И може.да бъде спрян само от друг подобен, с достатъчно много и мощни оръжия.
Как не ви омръзна все на " вие защо биете чернокожите" да ви избива. Цитираният пост от Фейсбук добре формулира това.
Не знам.
Това, което знам е от белоруската и руска страна, че Гомел е бил предварително съгласуван.
За втори път те питам, ти сериозно ли смяташ, че.някой в света вярва на Кремъл и и пудел му в Минск? След като само  дни преди агресията в хор пееха как нямат ама хич такива намерения. Не, не им вярват, и скоро няма да им повярват. Зеленски е достатъчно с ума си, за да знае това. Той е мишената, много е наивно да смятат от Кремъл, а и поддръжниците им, че ще се набута сам.в Ръцете им. Трябва повечко да се постараят.

# 2 388
  • СИ
Никога не съм писала подобни групости, Iris!
Ограничените, двуполюсни разсъждения станаха досадни.
Не одобрявам  агресора Путин, провокатора Байдън и апатията на европейските бюрократи. Обикновените хора са потърпевши във всяка война.

Да си дойдем на думата. Путин е агресор и това изчерпва всичко. Ако някой се мъчи да оправдава агресор, негова си работа.

# 2 389
Защо руснаците не коментират предложените независими места за "преговори"? Ако наистина искаш да преговаряш, обсъждаш възможности, а не действаш безалтернативно
Ако отидат в Турция на преговори, как ще му се случи случка на Зеленски? При Ердоган няма да им минат номерата.

# 2 390
Аз съм пацифист. Интересуват ме националните ни интереси.
И ще ти повторя, че българската армия е демотивирана да участва в тази война. Зная го от висши военни, не от fb публикации.

Стига с тази опорка - “армията ни е демотивирана”. Това е аргумент да си обновим/прочистим/реформираме армията, а не да претендираме, че нищо не се случва в Украйна/другаде. Армията ни е професионална. Като не им изнася - да протестират, да искат още оръжие/пари/за каквото там се борят или да си търсят друга работа.

Ако ни нападне някой нас (не говоря за Русия конкретно), какво ще правим? Ще кажем г-н Нападащ Нас, моля изчакайте няколко месеца, защото армията ни днес е демотивирана.

Да, добре.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 14:49 от Hope4C

# 2 391
Поредния кръг - Лукашенко е разговарял със Зеленски.
Беларус съобщава, че украинската делегация за Гомел.
Чакам потвърждение. Беларус не е достоверен източник.

# 2 392
  • Там,където се събуждам щастлива.
И макетата затварят въздушното си пространство за ръшките.
https://www.bta.bg/bg/news?tag=43

Цитат
Вселенският патриарх Вартоломей, духовен водач на около 300 милиона православни християни по света, базиран в Истанбул, призова днес за прекратяване на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Ние отправяме още един апел за прекратяване на войната сега. Незабавно да бъдат прекратени всички актове на насилие, всичко, което носи болка и смърт, заяви Вартоломей в декларация.

Патриархът нарече войната "гнусна" и изрази солидарност и подкрепа за украинската църква, която получи независимост от Москва, и за сериозно страдащия украински народ.

Връщам се към Руската ни църква в Нидерландия, за да дам за пример как дори нидерландски свещеник може да бъде на страната на агресор, увъртайки с думите “да се молим за мир и само пътят към Христос е важен. Другото не. Тук не е място за политика” Само дето от векове църквата и политиката са ръка за ръка в Украйна. Тези, които искат независима църква са обявени за разколници, а Москва много усърдно държи Руската църква в Украйна да е силна и оказваща влияние. Много от про-руските идеи се развиват и разпространят там (както и на духовните места в България ,където свещениците са про-русофили). Вартоломей е един от малкото, който дръзва да каже нещо, но той е от години в конфликт с Москва (Патриарх Кирил на Руската църква е агент на КГБ, както и лично станах свидетелка как работи с доноси и отстраняване на неудобни хора. В Интернет са публични Синодалните заседания. Дори Руският Владика в Нидерландия е бил неудобен в Лондон и е преместен тук, където стана много послушен). Румънският също изказа позиция. Нашият...”да се молим за мир”. Страх голям.

А знаете ли как Москва се обяви за официалната Православна църква в Африка преди месец, два и руски мисионери почнаха със същата агресия да влизат в цървките им и да обявяват, че вече ще се служи по Руски начин?

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 14:48 от Kalinka

# 2 393
  • София
Само не разбрах защо беше изтрито обяснението защо няма руски телевизии. Да опитаме пак. Не е, защото има цензура. Напълно официално Anonymous са поели отговорност като се извиняват на руснаците. Има клипче с руски субтитри 🙂

Звънче, не е точно така.
Anonimous са блокирали руските тв за западна Европа и САЩ. Това поне знам.
В България сайтовете работят за всички, които желаят да ги гледат.
В България Булсатком е спрял руските тв, другите оператори - не.

Александър Лукашенко заяви, че ще поиска от Русия да инсталира ядрено оръжие на територията на републиката, ако НАТО извърши същите действия в Полша или Литва.

За Батька нямаме и съмнение. Този, който лекуваше вируса с водка и парна баня, пък после се набоде със Спутник.

⚡️ „Ние отстояваме мира – ако те откажат преговори, отговорността ще бъде изцяло на украинската страна“ – ръководител на руската делегация в Беларус

Делегацията на Москва очаква отговор от Украйна – крайният срок на Русия за потенциални преговори изтича след един час (15:00 MSK).

Какъв мир, бе, като руснаците са в Украйна, с ултиматуми. Що не го поканиха Зеленски направо в Москва да преговаря?

В допълнение на това, че Елон Мъск е осигурил интернет чрез Старлинк в Украйна, днес се ангажира и с поддръжката на МКС чрез SpaceEx, след като руснаците са заплашили, че спират и станцията може да падне на територията на САЩ.

# 2 394
Пост на китайското посолство в Москва:

В Китай явно учат някаква странна история. Да бях добавили и ВСВ, щото като гледам са изброили всички войни в които са участвали САЩ в последните десетилетия.

# 2 395
А вие какво предлагате да направят "апатичните европейски бюрократи" след като не одобрявате и какво по-точно не одобрявате?
Китай по някое време ще смени плочата, те нямат никакъв интерес Русия да клати световната стабилност. В крайна сметка полуделият фашистки диктатор ще изпадне в тотална изолация.

# 2 396
  • София
Китай забравиха, че Русия нападна Грузия, Армения, Сирия, Казахстан, Чечня Grinning Какво излиза? Американците ще ги нападаме, че имат нос във всеки конфликт, а руснаците и китайците инкогнито ще минават?

# 2 397
Скрит текст:
Не е като да декламират под строй.
Това е проблемът на "погнилия капитализъм", всеки е свободен да има мнение и да защитава своя собствена позиция

имаш право да изразяваш мнение стига да не е срещу нечии бизнес интереси
тогава те заглушават, трият, цензурират, дискредитират и ти замразяват банковите активи

Да, защото свободните пазари са над всичко,
освен човешкия живот
Това е либерализъм на пазарите

това е в някоя друга Вселена
в нашата - с корпорации монополисти - реалностите са други
примерно, "свободен пазар" е пране на пари от западни банки на руски, украински, китайски и др. олигарси

Олигарси, наркотрафиканти, производители на оръжия, измамници, създали криптовалути и финансови операции по схемата на Понци, бивши министри и кандидат-президенти. Над 20 души, които са обект на международни санкции, а част от тях дори се издирват с бюлетина от ФБР, са прали милиардите си през няколко световни банки в продължение на дълги години. Всичко това стана ясно благодарение на Международния консорциум на разследващите журналисти, който се сдоби с над 2000 доклада. В тях са отразени подозрителни трансакции за повече от 2 трлн. щатски долара.

Сигнали до звеното за финансови престъпления на американското финансово министерство всъщност подават самите банки, в които богаташите, чиито финансови средства са със съмнителен произход, са прали парите си.

Най-предпочитани от тях били Джей Пи Морган Чейс, Ейч Ес Би Си, Стандар Шетърд, Дойче Банк и Банк ъв Ню Йорк Мелън. В докладите представители на точно тези институции са описали, че трансферите на големите суми, които са се случили в продължение на 18 години, от 1999 г. до 2017 г., са "съмнителни", а произходът им неясен.

Част от банките например са подчертали, че бизнесмени, които са получили пари за подпомагане на бедни, най-вероятно са присвоили сумите лично за себе си.

Сред "най-оползотворените" банки от олигарсите и престъпниците били "Джей Пи Морган Чейс" и Дойче Банк. През първата минали 514 милиарда долара, а през втората - 1,3 трилиона долара.

https://www.168chasa.bg/article/9069151

темата е неизчерпаема и не променя с нищо настоящата ситуация

исках да кажа, че на Китай е трудно да прави бизнес с нация, която не може да вземе решение каква външна и вътрешна политика да следва

# 2 398
  • На земята, която е всъщност звезда.
Единият бежанец каза, че не е видял украински военни, нито реална защита.
Помисли защо го казва. Мъж е и е избягал от родината си, която в момента воюва. Какво да каже? "Само мен ме е страх, другите мъже ще се бият."

Може да е от някое малко населено място и да е избягал още в началото на конфликта, така че реално да няма представа как е сега в големите градове.

Лицата на защитниците на Киев: https://www.instagram.com/p/Caeb0KoN7Bm/

https://www.abc.net.au/news/2022-01-31/ordinary-ukraine-citizens … nvasion/100791590

Един познат на мъжа ми във фейса показваше на свои сънародници как съседи са се събрали и правят коктейли Молотов в мазето или убежището (вече имам и рецептата, дано не ми потрябва). Някакъв инжинер е.

# 2 399
Ердоган е всякакъв, но е 100 пъти по- голям пич от Путин
Така е, но лошото е, че и от нашите е по-голям пич май.
Може да съм объркан реалист, но поне търся логика, а вие лежите на емоции.
Нищо не е това, което е, всичко си има причина и следствие.
Да анализираш и предвиждаш не е обърканост за мен. Поне се стараеш да си обясниш, а не...ама ние не знаехме, не сме чули, ама сега да се гледа, онова минало, това настояще, а бъдещето...каквото дойде. Сори, ама мен ме бърка, поне съм честна.

Като се стараеш да си обясниш и не си следила досега, прочети за Афганистан, за Чечня и Грузия. Всички се притесняваме, всички имаме опасения. Ние сме си определили принадлежността и съюзите, избрали сме да сме в ЕС и НАТО.
Стегни се малко, хората седят по мазетата и в метрото и отгоре им вие сирена.

ОО чела съм за всички, а за Афганистан беше съвсем скоро, та вече няма ..ама не съм чул и не знаех.
Войната няма лице (не го казвам аз) Страдат невинни, заради нечии интереси. Сирените вият и деца са в мазета, раждат се там, има и убито дете на 6 г. жертва вече украинче. Деца ще останат без бащи. Да...ама сирени вият, вярно е, страда един цял народ. Но страдаха и бесарабски българи и никой не чу виковете им и не видя сълзите им. Нали? Това години наред. Та..нека гледаме всичко. Имаше и друго, ама не ми се търси сега.. украйна никога не е била с нас по принцип, те са по-по.. от нас. И пак казвам не съм за войната, но явно трудно стига тук до нечие съзнание. Просто искам да знаете (защото не сте чули, разбрали и т.н.) колко бесарабски български деца са убити от азовци и бандеровци и то със знанието или поне с мълчанието на правителството там. Деца и жени. Малки деца. Ясно, това на хора с българско самосъзнание, по-бедни и от нас, по-окъсани и от нас, но с дух и гордост на българи, честващи празниците ни, говорещи езика ни ...да продължавам ли, че ме ядоса наистина.
Що не се трогнахте тогава за тях толкова. Къде бяхте. Аааа не знаехте, добре, удобно.

За мен Русия губи и не печели с времето за преговори. Няма значение зареждането, те си имат ракети с далечен обсег , но не ги ползват. В случая тактически за мен Украйна печели с размотаването. Чака помощ военна и човешка. Не знам обаче откъде ще влезнат, май пристанищата са блокирани или...трябва някакъв начин да има .

Общи условия

Активация на акаунт