Войната в Украйна 1

• 1 799 810
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 615
Скрит текст:

от 30 години България скъса със СССР и стандарта на живот, здравеопазването и образованието удрят небесата
британците защо бягат от хубавото?
защо не се отказаха от паунда за сметка на невероятното евро?
норвежците и те къде спят?
американците си разбиват индустрията, заради евтината китайска работна ръка

като ограбваш ресурсите на другите и някой ти работи за без пари е лесно да си вдигнеш стандарта
това е великата пазарна икономика
от римско време е така

Браво, супер, добре звучи. Но какво предлагаш в замяна? Да станем неутрална страна и самички да се развиваме? Или да влезем в сферата на Русия? Кажи де, защото така остава впечатление за просто критикуване с друга цел. Каква алтернатива имаме?

единствената смислена алтернатива е да има балкански икономически съюз между хора с близка култура, манталитет и обща история
но това е утопия, така че всеки се спасява поединично

# 616
Никой не мисли да пипа паметници на загинали, МОЧА си е политически, там кости няма. Никаква история не е .

# 617
Браво, супер, добре звучи. Но какво предлагаш в замяна? Да станем неутрална страна и самички да се развиваме? Или да влезем в сферата на Русия? Кажи де, защото така остава впечатление за просто критикуване с друга цел. Каква алтернатива имаме?

единствената смислена алтернатива е да има балкански икономически съюз между хора с близка култура, манталитет и обща история
но това е утопия, така че всеки се спасява поединично
[/quote]

Тоест алтернатива няма, нали? Защото ако под "спасяване поединично" имаш предвид да го играем неутрални и необвързани ще пукна от смях. А ако разбираш да си изберем в кой лагер да влезем - ми да, направихме го и сега ще му търпим и меда, и жилото.

# 618
Няма поединично спасяващи се държави вече - по икономически причини. Който е сам, е прецакан. Изборът ни е на Запад и сме в ЕС, нямаме място под руско влияние.

# 619
Омг, Булсата са спрели руските телевизии  Scream Ей, ся Путин ще се уплаши и ще спре войната Sweat Smile Rolling Eyes

# 620
  • софия
Булсат е частна компания и има право да преценява какво да прави. Има нет, има други доставчици, има официални източници.

# 621
  • В полите на Пирин планина
За политиката няма да се изкажа, ще пасувам. Всичко е пари и икономика, според мен.
Ето - спират доставките на газ. От днес цените на горивото са с 10 стотинки нагоре. От понеделник с още толкова. А може би няма да има доставки на гориво и няма с какво да си караме колите?
Честно казано не искам да се връщаме в онова време, в което майка ми трябваше да избере дали да е член на БКП или да я изгонят от училището, където беше учителка...

# 622
Да си призная - изплашена съм от случващото се в Украйна. Съобщават за повишена радиация там.

# 623
Както многократно е споменавано навсякъде - географското ни положение, както и това на украинците определя много от нещата, които ни се случват.
Аз друго исках да вметна - наистина е имало натиск от страна на украински националисти, срещу разните етноси в Украйна.И хора оттам са ми го казвали многократно. Имало е и издевателства и зверства от разни чисто и просто да ги кажем банди, в това не се съмнявам.
Обаче имаше рязане на глави и всякакви други мъчения и в Чечня - от страна на руснаците срещу бойци и населението, и от страна на чеченците също с пленени руски войници.
Та се питам кои главорези са по-добрите - ,,нашите", ,,вашите", другите?

# 624
  • София
И моя баща да изхаби целия държавен ресурс, за да си създаде империя, която да не се осъществи, аз не тихо и мирно, а ми и като мишчица в дупка ще управлявам.
Да видим дали българската ни история няма да е аналог със случващото се сега в Русия. Болните амбиции на един да накара цял народ да гладува след него.

# 625
Гледам обаче, че тук фона не е мръднал. Това достоверно ли е изобщо или само си чешат езиците?
Е нали има технологично време да стигне до нас.
На нищо не можеш да вярваш в момента, освен на това, че потърпевш е обикновеният човек.

# 626
  • пустинята Гоби
Руснаците отричат повишената радиация, украинците я твърдят. Ще чакаме пак шведите да ни информират.

# 627
Това за Чернобил сега какво е и как се развива? Защо отиват натам. У нас някой следи ли радиацията?

# 628
  • софия
Чернобил от снощи е при ръшките. Хората, които работят там, са задържани, заложници.

# 629
Това за Чернобил сега какво е и как се развива? Защо отиват натам. У нас някой следи ли радиацията?
Защото е супер лесно нахлуването през Беларус от там. Никой не е толкова луд, че да стреля и пуска бомби по реактора.

Общи условия

Активация на акаунт