Войната в Украйна 1

• 1 799 616
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 720
Само да попитам дами и господа.
Защо СЕГА е различно?
ТОГАВА не умираха ли жени и деца?

Аз тогава бях срещу нападението от САЩ. Нищо, че според тях то е било, защото още по-преди пък сърбите били избивали косоварски деца. И е можело и те да питат като теб... Но така можем да стигнем до Каин и Авел.
А и все пак онази агресия на САЩ беше доста по-премерена.

# 721
Няма от къде.
Сутринта слушах експерти, че никои други доставки не могат да запълнят липсите, ако Русия удари кранчето- нито втечнен газ, нито нищо,. Тя е най- големия доставчик на енергийна суровина за Европа

И аз ги гледах и затова питам. Т.е. само Русия в целия свят има такъв добив и може лесно да доставя на Европа?

# 722
Няма от къде.
Сутринта слушах експерти, че никои други доставки не могат да запълнят липсите, ако Русия удари кранчето- нито втечнен газ, нито нищо,. Тя е най- големия доставчик на енергийна суровина за Европа

И аз ги гледах и затова питам. Т.е. само Русия в целия свят има такъв добив и може лесно да доставя на Европа?
Най-близо е до Европа и доставката най-евтина

# 723
Тази война не е война от времето на нашите дядовци, че да се мобилизира цивилно непълнолетно население. Хайде малко по-трезво да гледаме на нещата.

Много лесно се дават съвети кой да се/не се мобилизира в Украйна от дивана вкъщи в България, докато на стената виси портрет на кремълското джудже. Като държавата ти е нападната и хвърчат ракети в жилищни квартали, сигурно е друго.
Не, от дивана вкъщи се дават лесно съвети за война. Деца имаш ли, май не. Разбира се..

Капитулирам пред тази титанична “мисъл”.
Колкото “разбра”, че не искам никаква война, толкова “разбра” и за децата. Кремъл...какво да правиш. Няма (с)мисъл.

# 724
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, като бензиностанция с ракети ...както каза премиерът

# 725
Няма от къде.

Норвегия

# 726
И аз да попитам нещо, за толкова години защо Европа не се сети, че трябва измисли вариант да е енергийно независима от Русия? Няма варианти ли?
Зависимоста е двойна. Колкото Европа е енергийно зависима от Русия, толкова и Русия е финансово зависима от Европа, суровините се плащат. Няма суровини, няма пари. Ако Путин си мисли че Китайците, където управлява комунистическата партия, няма да му извиват ръцете в бъдеще, знаейки вече че Европа е скъсала с Русия по всички параграфи, защото това е оптимистичният завършек на войната между Русия и Украйна, (песимистичният е да ескалира извън Украйна, което може да свърши и с трета световна война), и той няма къде другаде да си продаде суровините освен на тях, това ще бъде много изгодно за Китай, не за руснаците. Европа ще се оправи и без руските суровини, как ще се справи руската икономика при предстоящата световна изолация на Русия, да му мислят милионите руснаци които не излязоха да протестират срещу Путин. Които си го харесват и му се радват.

# 727
Ние след юни почваме да купуваме от азерите. Тя зимата почти свърши.

# 728
  • София
buttercake чукча писател не читател
Вие знаете ли колко суровини се произвеждат в Русия, след това се купуват от заводи в Германия, Полша и тн /Европа/ с цел производство на определен материал. В момента Русия спира всички доставки към Европа, инфо от първа ръка, доставчик/фабрика от която купуваме служебно. Така, че който иска може да не си купи Руска дъвка, но икономическата последица от войната тепърва ще се разгръща. Да кажа ли и как цените от вчера до днес вече са с +Х%, как ми отказаха доставка на газьол за отопление защото цената от около 2 лв след дни ще бъде 3 лв.
Човешката страна на войната е тъжна, смъртоносна, безвъзвразтна, боли ме и за украинци и за руснаци, обикновените хора. Но когато зеленото украинско човече не си е премерило правилно възможностите, Путин му тропва по масата, че е луд е друга тема, но си знае възможностите, и целия свят му ги знае и не смее да предприеме ход срещу Русия.

# 729
Няма от къде.

Всички държави - малки и големи- ще скачат, ще пускат гръмки изявления, но накрая управляващите ще си гледат икономическите интереси. А Украйна или която и да е малка държавица на нейно място - кучета я яли.

# 730
  • пустинята Гоби
Всичко, което е против войната е Кремъл и Путин. Танковете да дойдат и да ходим към Украйна.

# 731
Сигурно ли е, че руски доставчици отказват поръчки за Европа или просто е поредната бомба?

Китай е вдигнал забраната за внос на руска пшеница, предполагам за това са се договорили на преговорите при началото на олимпиадата и е ход да подкрепят руската икономика.
И върви съобщение, че поредно обръщение Зеленски е предложил на Путин преговори и е разкритикувал запада за бавната реакция.

# 732
  • София
Аз мога да потвърдя от първо лице единствено число, факт, обаче не мога да кажа дали отказват на всички, но за конкретен доставчик фабрика, информацията ми е абсолютно сигурна. От колеги в бранша роу матириалс получавам същата информация - Русия спира доставките. Китай все още приема и изпълнява поръчки за Европа.

# 733
Скъпа Касиопея,
Ако е така, както вие твърдите, моля отговорете защо Германия СПРЯ СЕВЕРЕН ПАТОК ?

# 734
Само аз ли не разбрах тази сложна мисъл.

Ами не е на добре, но да стоим и да кършим ръце и да чакаме да ни се размине няма да ни доведе до нищо добро.
Грешката на цивилизования свят е да мисли, че в 21 век всички са хуманисти, т.е. икомомиката е на първо място. И с арабите тази грешка, и с сега тази грешка, ..

Общи условия

Активация на акаунт