Войната в Украйна 1

• 1 799 706
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 840
  • София
един интересен анализ ...... не всичкото бяло и черно което "уж виждате" е наистина такова.

Игрите на Големите.
Много приказки, много закани, много шум. Зад всичко това стоят точни сметки. Какво се случва?
САЩ помагат на Русия да си изкупи дълга.
САЩ помагат на Русия да увеличи износа си.
САЩ помагат на Русия да натрупа валутен резерв.
Това не е виц. Такива са фактите.
Скрит текст:
В геополитиката има вечни интереси и брутални реалности. Емоциите са в кръчмата, където пият глупаците.
 Както върви, Европа губи шанс да оцелее между САЩ и Русия.
Санкциите които САЩ налагат , всъщност не удрят Русия а удрят Европа и увеличават цените на енергоносителите, което директно пълни Руската хазна.
Фактите:
1. "Газпром" е с рекордна печалба от 23$ млрд за 2021г.
2. САЩ станаха лидери в света по износ на
Liquefied natural gas (LNG) .
3. Русия има твърдо второ място по доставки на петрол за САЩ
4. Санкциите на САЩ не засягат интересите на нито една американска фирма.
5. "Ямал" LNG продава Руски LNG чрез американски фирми.
Списъкът може да продължи с титан, суровини , минерали и т.н , но схванахте за какво говорим.
Отслабването на Руската рубла, всъщност е добре дошло, защото насърчава Руския износ.
Най-интересното е че CDS ( Credit default swap) -  измерителя за риска дали една държава ще фалира, (съответно се плаща премия по дълга),  за Русия стана висок. Тоест Русия е рискова и съответно дълга й се търгува по-евтино. Рейтинговите агенции ги държат САЩ.
( Европа опита да направи свои, неуспешно.)
От това по-явна помощ..ами не се сещам.
Пример:
CDS на Гърция е 100, на Русия е 268!! ..Русия имала два пъти повече шанс да фалира от Гърция ???!! Ами даже прост Киро няма повярва на това. Но, дълга й става евтин и Русия лесно ще си го изкупува!
Трябва ли Путин да награди администрацията на Байдън с орден "Герои России" - ами трябва, дори и пенсия да им предвиди.
Валутните резерви на Русия нарастнаха безпрецедентно, дългът й спадна до под 18% БВП! Едно от най - ниските нива в света.
Русия може да се похвали, че е натрупала близо $ 640 милиарда във валутните си резерви и $183 милиарда в своя суверенен фонд, за да се справи с последствията от санкциите, отбелязва АФП.
Всички тези игри ще са за сметка само и единствено на Европа.
А всички ние все пак живеем тук.
Сега щели да спрат "Северен поток 2". Вече не са за "Герои России" паметник , паметник трябва да им дигнат срещу Кремъл!
Путин свещ ще им пали, да са живи и здрави. Защото приходите ще станат неприлично високи. Цените на газта и петрола ще счупят кантара. Медведев вече го каза : "Чакайте $ 2000 на 1000 кубика! "
А кой ще плаща тези цени? Тъпата Европа,  естествено.
Американците наказват германската индустрия европейските граждани и европейските индустриалци
Докато полека влезем в Руската геостратегическа орбита, ще сме полу-живи, ако още малко се забавим.
Играта на големите е игра на големите. Много аналитици имат силни подозрения че САЩ и Русия играят в тандем и "източват" Европа.
Даже и да не е точно така, американците ловко се възползват от ситуацията. И както винаги, сметката ще я плаща наведената Европа.
ЕС се управлява от видимо импотентни политици и води самоубийствен курс към федерализиране и пълна зависимост от САЩ.
Аз не искам България да стане "тор" за Американската нация, както искаше един друг виден експлоататор.
Няма и не може Европа да се оправи при това импотентно и видимо късогледо управление.
Мястото й ще е да плаща сметката и да има 450 милиона роби, които да са тор и пазар за големите играчи.

Може ли източник за тези анализи?

# 841
ЕС са се съгласили да замразят авоарите на Путин и Лавров.
Късно според мен.

Разгеле. Сега остана да ги изхвърлят и от SWIFT. Много ще е добре да ударят и Газпром, като му замразят всички активи в долари и евро извън Русия. Да видим тогава диктаторчето как ще пазарува технологии за армията с банкноти от Монополи.

# 842
  • СИ
Късно според мен.

Това е западна пропаганда! Путин и Лавров нямат сметки и авоари на Запад. Всичко им е в рубли. И в Гостселколхозбанк!

# 843
  • пустинята Гоби
Какви авоари, Путин от едната заплата живее Close

# 844

Mного ми стана тежко от това видео, особено от думите изречени през сълзи от жената.
Имам колежка, на която цялото семейство е в Донецк. За сега това е най-добре охраняванта и спокойна зона в цяла Украйна. Там руснаците не гърмят, не бият и не стрелят. Имат интернет, ток и телефони.
В Беларус пък е залято с руска армия и пограничките райони имат заповед към хората да не излизат по улиците за да предотвратят военен шпионаж. От вчера сутрин хората са заключени по домовете си и са на спуснати щори. Нямат право да светкат, излизат навън, защото щели да стрелят.
Путин е болен човек, дано с него се приключи бързо и в мъки. Така както заслужава.

# 845
  • софия
Путин и Лавров ще седят да чакат да им замразят средствата. Отдавна са пренасочени и прибрани на сигурно за тях място.

# 846
Да да и "един мармот завиваше шоколада" ... поне с 10% се отчита всеки олигарх ако не иска да се пресели в Сибир.

# 847
Айде стига сте ми пробутвали Русия като някакъв фактор в икомически план - ако не е газа, петрола, оръжията и суривините са тотално капо. Това е една държава с икономическа мощ равна на Испания ... едно нищо и половина в световен план. И в близките години ще закъсат много ама много сериозно.
BTW  саудитите заплашиха, че ще залеят света с евтин петрол - вервайте имат много и са много по-силни в това от източното джудже.

Аз бих добавил още нещо, относно "великата" икономическа мощ на Русия. БВП на Русия бил 1,5% или нещо от тоя сорт, от световният ли, от този на страните от НАТО ли, на запада ли, не помня. Вчера гледах някакви икономисти, горе долу се подиграваха с цифри и факти на икономическата мощ на Русия. Икономическа мощ е различно от военна мощ. Там са силни руснаците. Но икономически са джудже в глобален план, за територията, природните богатства които имат, населението и прочие. А относно ниският външен дълг на Русия който тука в темата се дава като доказателство за икономическа мощ, ако Русия бъде изолирана от останалият свят, накъдето са тръгнали, ще отиде сигурно хептен на 0. При икономическият гигант Северна Корея. Изолирани от глобалната икономика. Аз продължавам да се дивя на редовите руснаци, не виждат ли на къде води страната. Трябваше да има милионни протести срещу Путин в страната. Такива деномстрации при които полицията не може да тормози протестиращите, защото са прекалено многолюдни.

# 848
  • Другата България
Путин и Лавров ще седят да чакат да им замразят средствата. Отдавна са пренасочени и прибрани на сигурно за тях място.
Късно според мен.
Това имах предвид и аз.
А и официално доколкото знам те нямат много поне кеш.
За друго не съм се интересувала.
Късно според мен.

Разгеле. Сега остана да ги изхвърлят и от SWIFT. Много ще е добре да ударят и Газпром, като му замразят всички активи в долари и евро извън Русия. Да видим тогава диктаторчето как ще пазарува технологии за армията с банкноти от Монополи.
Blush

# 849
  • пустинята Гоби
Добре, добре, бедни и слаби са руснаците, чак се чудя какво им треперим.

Путин има 3 коли и апартамент в Москва + заплата, все пак бачка човека. Кой как му се отчита аз не знам, не съм от приближените му.

Нашите европейски лицемери, какво ще замразяват като до вчера нищо не знаеха за авоарите на Путин в Европа?

Съжалявам да го кажа, но украинците са изтрещели тотално.

# 850
Очертава се повсеместен бойкот на световно ниво – никой не иска да се докосва до нищо руско.
Политици се махат от бордовете на руски компании.. протести срещу Русия и в подкрепа на Украйна на футболните мачове по Европа.
https://segabg.com/hot/category-foreign-country/chuzhdi-politici … na-ruski-kompanii

# 851
Добре, добре, бедни и слаби са руснаците, чак се чудя какво им треперим.

Путин има 3 коли и апартамент в Москва + заплата, все п.ак бачка човека. Кой как му се отчита аз не знам, не съм от приближените му.

Нашите европейски лицемери, какво ще замразяват като до вчера нищо не знаеха за авоарите на Путин в Европа?

Не се притеснявай; за вас заплати ще има.

# 852
  • СИ

Според нашенските заклети русофили, Путин няма никаква идея какви ги вършат съветските олигарси и как пилеят милиарди долари за яхти, самолети и луксозни имения...! Той бил честен и добър човек. Всичко ставало зад гърба му.

# 853
  • София

Винаги така е било, не само при Путин. Такъв им е софтуерът на руснаците - напред към гибелта. 25 милиона жертви са дали през вторара световна. Това е ужасяващо. И като гледам не сме еволюирали много от тогава на световно ниво.
. Хвърляли са цели дивизии на сигурна смърт без да им мигне окото.

И аз това съм написала. Такава им е програмата- на всяка цена, хвърлят с лека ръка хора. В момента украинците правят същото - те пак са същия народ от 45-та. Вместо Зельо да преговаря, раздава оръжия. И мрънка, че няма военна помощ. Малоумен ли е, етествено, че няма да има. Путин не е едиственият агресор, след като онзи грам не мисли за народа си. Агресира към същия този народ, пасивно.

# 854
Русия никога не е била демократична страна и е имало страх от репресии ... за това и руснаците не се напъват много за протест, по някое време ще им кипне, само позачекайте. Мерките ще дадат ефект в близките години, няма да е месеци, но може и да е по-бързо като гледам вече рублата се засили към бездната.

Общи условия

Активация на акаунт