Войната в Украйна 1

• 1 800 029
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 345
Не е нито първата,не знам дали ще е последната война.От бивша Югославия американска бомба падна в/у къща в Горна Баня в София.Разпарчальосаха съседите ни.Войни в Африка,Азия,колко да ми е жал и колко да съм ''тъпа''? Joy В страната ни всеки ден влизат млади,агресивни мъже ''бежанци''.Няма жена и деца за цвят.Имам представа за войните в последните две десетилетия по света.Изчерпа ми се лимита на жалостивост,защото някой си гони интересите.

# 346
  • София
Има чуждестранни журналисти там, включително и български.
Из Византия са шетали хроникьори, та в Украйна ли няма?

При толкова атакувани цели и градове, дали няма жертви?

# 347
  • София
Влезте в twitter и разгледайте видеата с #Ukraine. Има цивилни жертви и материалите са ужасяващи.

# 348
  • София
Това щях да кажа, че Туитър все още дава някаква обективност, но и оттам се свалят клипове.

# 349
Ако намерите в Twitter Alex Urban, ще видите руснаците в Москва да протестират.

# 350
  • София

Да, вече има и арестувани

# 351
Клипове от Сирия гледахте ли?Ами така е по време на война.Страшно,но нищо не може да се направи.

# 352
Тъжно и болно! Не мога да си представя ужаса, който изживяват хората там. Сирени, бомбардировки, невинни жертви - живота им се обръща изведнъж и никога няма да е същия!

Борба за власт и ресурси.. Мисля си, че ако САЩ не се навираха навсякъде, светът щеше да е едно по-мирно място.

Един анализ, в който има много истина (може и да е пускан вече)
https://bnr.bg/…/prof-dimitar-ionchev-napalno-izchezna…

"Това е началото на един период, който вероятно ще продължи доста години, докато се установи отново някакъв стабилен европейски и световен ред. Редът след Втората световна война, който беше стабилен почти 80 години, изчезна напълно. ... Новият ред трябва да е баланс между трите сили - САЩ, Русия и Китай. Залог в тая игра е ЕС".

Това мнение изказа пред БНР проф. Димитър Йончев, експерт по национална сигурност, като подчерта, че "след 100 години този исторически момент ще се изучава като начало на пренареждане на световния порядък".

# 353
Сега остава и Китай да обяви война на Тайван,
и оня дребния от Северна Корея да се включи и сме финито
Тримата луди с ядрено оръжие

Не знам- накрая ще си останат само те

Война при условие, че всички страни разполагат с оръжие за масово унищожение е тъпотия
Би трябвало този факт да обезсмисля войната

Китайците са бизнесмени, те много добре ще преценят ползите и вредите и не са луди. В момента печелят от цялата ситуация и едва ли им е до война. А в случая с Тайван има договор за помощ със САЩ.

Ким също няма да нападне, защото веднага губи всички предимства на заплахата. Освен това с неговите няколко ракети само ще раздразни силните, няма да ги прати в нокдаун. А после ще го смажат.

Путин е най-голямата загадка и е най-непредвидим.

# 354
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не знам. Четох, че тайванския военен министър очаква война

# 355
В шведския форум днес цял ден коментират, че ако Украйна следваше външната политика на Финландия и Швеция, днес нямаше да сме свидетели на воените действия на нейна територия.
Глупости! Финландия и Швеция са членове на ЕС. В Украйна всичко започна, когато Янукович се отметна да подпише споразумението, което водеше към членство в ЕС.

# 356

Евала, иска се смелост да протестираш в Русия.

# 357
https://liveuamap.com/

Тук е навързано повечето от Туитър на карта

# 358
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А сега намерих това за Китай и Тайван

# 359
  • София
В reddit е пълно със снимки и клипове, цели подфоруми има, Ето един който е NSFW https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/
Гледам доста видеа от протести в Русия срещу войната има.

П.П. И при нас днес имаше протест пред посолството им, втори, ако не бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт