Войната в Украйна 1

• 1 800 085
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Путин е най-голямата загадка и е най-непредвидим.

Да, като луд с картечница. Буквално.

# 361
Гледам интервю с украинец, дошъл тази нощ от Украйна, който разказа как получил от приятели руснаци съобщения, че ги е срам от това, което прави Путин.

# 362
  • София
В reddit е пълно със снимки и клипове, цели подфоруми има, Ето един който е NSFW https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/
Гледам доста видеа от протести в Русия срещу войната има.

П.П. И при нас днес имаше протест пред посолството им, втори, ако не бъркам.

Ох, то, ако ставаше с протести в Русия нещо, досега да е станало. Ама не.
Там нищо не се е променило. И никога няма да се промени.

# 363
Като гледам как бягат, може и други протести да няма. В един от мaтериалите се виждат и военни. Да им стискаме и на тях палци, такива смели хора.

# 364
Ако намерите в Twitter Alex Urban, ще видите руснаците в Москва да протестират.

Евала, иска се смелост да протестираш в Русия.

+1
Протестиращите като нищо утре ще бъдат:

1) Осъдени и пратени в гулаг
2) Отровени с полоний/новичок/VX
3) Дефенестрирани (изхвърлени през прозорец)
4) Инфарктнати
5) Застреляни

Все неща, които любимият руски президент е причинявал на руски граждани.

# 365
  • София
Защо всичко живо е с телефони. Вярно, че информационното затъмнение е лош вариант и е хубаво да се дава гласност, но как седиш и снимаш насилие или взрив, или ракета.... Не знам

# 366
  • София
Руските млади хора правят опити и съвсем тихичко ги заглушават.
Не случайно опозицията е в изгнание.

# 367
  • София
Скрит текст:
В reddit е пълно със снимки и клипове, цели подфоруми има, Ето един който е NSFW https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/
Гледам доста видеа от протести в Русия срещу войната има.

П.П. И при нас днес имаше протест пред посолството им, втори, ако не бъркам.

Ох, то, ако ставаше с протести в Русия нещо, досега да е станало. Ама не.
Там нищо не се е променило. И никога няма да се промени.
А, това е така, да.

Преди не харесвах Путин, но си мислех, че има полза от него. Но не очаквах, че може да бъде толкова луд, безпардонен, опасен и вреден. Много жалко за нормалните хора в Русия.

# 368

А дали може линк към такива размишления на Путин? Дето го е казал в прав текст.
https://tass.com/politics/1374355

Превод: 'Разпадането на СССР е трагедия и разпад на "историческата" Русия"

В телевизионното си изявление си преди няколко дни, където говореше за "историческо" наследство, той директно заяви, че не счита Украйна за истинска държава и че тя е създадена от Ленин и че това, което се е градяло 1,000 е било загубено чрез разпада на СССР.  

Целите са му ясни

Цитат
Защо чак сега Путин реагира така ? Дали не се е случило нещо , което ние не знаем ? Дали няма намеса на една държава , която се меси в целия свят / както видяхме и в нашата държава диктува правила / ?
Toй въобще не реагира "сега". Това не се подготвя за един ден. Това се е гласяло с години. След Крим със сигурност следващата цел е била цяла Украйна.
Е, аз като по-дърта и четяща, знам друго. Първата "руска" държава е създадена от варягите - викински търговци, плуващи по големите реки. Първият "руски" владетел е бил крал Олег, викинг.
Да не говорим на какво ниво на развитие са били славянските племена по времето, когато в Плиска е имало канализация!
Няма да коментирам "имперското величие" на руснаци от времето на СССР, които съм слушала, като съм била в командировка там.
Бясна съм, и доста стресната (да не напиша по-силни думи). В най-добрия случай ще обеднеем отново сериозно, не ми се и мисли за нещо по-лошо...

# 369
Това не е нашата война.
Не че някой се е съобразявал някога с нас, твърде малки и незначителни сме.

# 370
  • София
Това не е нашата война.
Не че някой се е съобразявал някога с нас, твърде малки и незначителни сме.

Това малко ми напомня на чиляка, който гледал как двора на съседа гори, но мислейки, че неговият двор е в безопасност, не е помогнал, а е гледал отстрани.

# 371
Не е, но ще понесем последиците. Едни или други.
Ирис, точно. Някои не виждат по - далеч от носа си.

# 372
  • София
То дори не е до помощ, ние не можем с кой знае какво да помогнем, но ако се стигне до световен конфликт, ще бъдем въвлечени 1во и 2ро ще се отрази на икономиката. Как си го представяте иначе, не знам Laughing

# 373
  • пустинята Гоби
Не сме съседи с Украйна. И не ни е работа да почнем да горим.

# 374
  • София
Не сме съседи с Украйна. И не ни е работа да почнем да горим.

Украински изтребител бе прихванат* в Румъния днес. Утре може и до нас да отскочи един.
https://btvnovinite.bg/svetut/ukrainski-su-27-vleze-v-rumanskoto … jaKpG0UkM2BQ3Bglk

Една Северна Добруджа ни дели от Украйна и този конфликт.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 20:26 от Lunna_sonata

Общи условия

Активация на акаунт