Войната в Украйна 1

• 1 800 072
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 405
  • Велико Търново
Как няма да е изперкал Путин. Той е от 20г на власт, живее в мраморни палати със златни стени, не знае що е то ресторант, кафене, улица камо ли приятел... Нищо нормално няма в последните му 20г от живота. Бойко за 10 изтрещя, и то с нашите възможности, камо ли за 20...

# 406
В руските новини само срещи с Иран, Пакистан, и още някаква чалма беше, ....голяма "световна"поддръжка, голямо нещо. Байдън казал от САЩ какви санкции ще налага, май телефончетата ще си ги купуват само от Чайна в бъдеще. Пък автомобили родно производство без чипове и полупроводници ще трябва да карат.

# 407
Гледам интервю с украинец, дошъл тази нощ от Украйна, който разказа как получил от приятели руснаци съобщения, че ги е срам от това, което прави Путин.
Писала съм го преди години поне два пъти в др.теми.Говорих с млад украинец през 2016-17г.От дума на дума стигнахме до конфликта.Пред мен младият човек се разплака.Каза,че са ги настройвали срещу руснаци.Негови приятели украинци са ходили да воюват срещу приятели руснаци.Каза,че те са братя,християни.....После с гняв коментира ''бежанците'',които покани Европа.Каза истина за нравът им,но ако го напиша сигурно ще ме изтрият. Wink
Цитат
Абе какъв монтаж? Заснето е от охранителна камера как момичето си кара колелото.
Не съм го гледала лично,но ми казаха,че рано сутринта в изявлението си Путин е казал на украинците днес да останат вкъщи.Украинските власти са призовали за същото.Е,как в тази ситуация някой родител си пуска детето да кара колело?Иначе ще видим още много подобни клипове.Такива гледахме и от Сирия.Там едно момиченце умираше няколко пъти,но винаги облечено в бяла рокля.Затова,как да има човек вяра и жал?

# 408
Украинците са 45 милиона. Съвсем нормално е да не мислят еднакво, да не се държат еднакво или пък да нямат еднакви смпатии. Най-вероятно и имат различни преживявания с руснаци.

# 409
Пропаганда ли е, не зная, но показаха много влакове с бежанци от Донбас в Русия, хората се оплакват от взривове, напрежение с години при тях. Разказваше и едно момченце към осемгодишно, не ми се вярва да лъже точно то. Във ФБ също има постове на етнически руснаци, които споделят, че са подложени на такива атаки от осем години. Не зная какво да мисля. Мъчно ми е за обикновените хора  и за руснаци, и за украинци.

# 410
И аз се възползвам от западните благинки изброени по-горе, което обаче не променя факта, че външната политика на Щатите въобще не ми е по вкуса.

Ех, как го казах. Ще рече човек, че Байдън ще ме пита какво мисля по въпроса 😂

# 411
Естествено,че хибридната война не е измислица.От арабската пролет насам,все това се упражняват великите сили.
Wink И както виждаме ''успешно''.Европа е разграден,загниващ,мръсен двор.Пък ни се вменява и чувство за вина.Добре сме си били живеели.Ами работим,стараем се.Не висим на помощи като пропаднали западняци и кореняци и от Африка и БИ.

# 412
Аз смътно си спомням едно изявление на Путин от преди няколко години за България. Как ако той бил ни управлявал държавата щяла да процъфтява, а не както е сега... Някой може ли да го намери?
Направо се виждам в поредната автономна съветска република България. Тия терористи убийци и крадци ще ни сдъвкат и ще ни изплюят без да им мигне окото. Щом на Украйна посегнаха, които са огромна държава, какво  остава за нас, джуджетата...

# 413
  • София
Е, то при нас няма да е баш, както при Украйна. Дет се вика, не са поискали, не са ни взели. Ама нещо май се дърпат да ни взимат. По-добре им е да сме им граница с омразния Запад мисля.

# 414
  • Paris, France
Украинците са 45 милиона. Съвсем нормално е да не мислят еднакво, да не се държат еднакво или пък да нямат еднакви смпатии. Най-вероятно и имат различни преживявания с руснаци.

Били са 45 милиона някога, даже 52. Сега, реално са 37 милиона, толкова преброиха телефонно, а към 41 се водят. Милиони украинци се преселиха на запад, в Полша, Унгария, Германия, Франция.

Lunna sonata, в никакъв случай не подкрепям Путин, напротив, но ако мислех, че е прав, нямаше да не го подкрепя само защото имам iphone, японски телевизор и шведска кола. Обожавам някои аспекти на запада, но създаването на военни конфликти, преврати и подобни няма да го одобря никога, съжалявам. За съжаление, и западът, но и Русия го правят. Патент е на големите сили.

Какво етническо прочистване, бе, душо, това са две национални държави??

Не съвсем. Границите на Украйна не са уредени.

В две нации с граници може да има етническо прочистване. Руанда и съседна ДР Конго, например. В едната държава чистят народ, който е малцинство, а в другата същият народ, който е мнозинство чисти друг етнос.

В Украйна, за да се разграничат от СССР и Русия са наложили украински език и вероятно дискриминират леко етническите руснаци. На много места не обичат да им се говори на руски. Същото е в балтийските републики.

# 415
  • София
Ако погледнем обективно и по-безпристрастно, нещо което няма да се отдаде на повечето от вас, имам следното:
1) От една страна НАТО, и по-конкретно САЩ, които дават мило и драго Украйна да е член на НАТО, не без користната цел да поставят бази и контингент там, дето се вика не само на границата с Русия, но и на един "хвърлей" от Кремъл.
2) От друга страна Русия, която дава мило и драго Украйна да НЕ е член на НАТО, поради причините в т.1, а не толкова с мечти за възстановяване на СССР.

Както и да го погледнете и двете щения са ....не много чистоплътни, или хайде, по-меко да кажем: не твърде алтруистки.

От 2014 г. в Донабас се водят престрелки - избиват се руси и украйнци. Путин използва реториката в стил: "не мога да търпя повече моите съграждани да бъдат убивани" и "Украйна се командва от чужди сили", демек самите украинци не искат нато. Путин няма амбиция да "превземе" цялата Украйна. Много ясно е изразил своите амбиции - никакви разширяване на алианса чрез Украйна. Нещо, от което пък НАТО няма да отстъпи.

Не знам физическата, но икономическата война ще има опустошителни последици.

Само за протокола, считам за нередни заглавията в БГ пресата днес - За пръв път от 70 г. война в Европа. Така ли? А само преди 20 години бомбите в Сърбия, пускани от САЩ без санкция на ООН, бяха миротворчески контингент, да? Та, даже една-две умни бомби паднаха в близост до Перник. И само за протокола да се отбележи, че когато се атакуват и хвърлят бомби в Ирак, Иран, Либия, Египет, Афганистан, Сирия и пр., и пр. се нарича процес по внедряване на демокрация, да? Ами, ето ви го Путин, научи се, и той мир въдворява.... Това е, няма как при едните да е "мирна демокрация с бомби", а същото при другите да е "агресор и агресия". Българите стоим на фокус, че е много близо до нас, но чак на такъв фокус не бяхме за Либия, Египет, и така нататък, и така нататък.
Същевременно Турция на практика е анексирала Северен Кипър (призната само от Турция), и то много преди Крим....

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 22:19 от Ronald

# 416
Турците отдавна го изкопираха в Сирия наскоро, Кипър вече е стара история.

Лукашенко твърди, че е предупредил през нощта украинците и настоятелно ги е съветвал да звънят в Москва, за да избегнат нахлуването.

Путин пред едрия бизнес е казал, че всячески се е опитвал да избегне такова развитие, но не са му оставили избор. Само това, други подробности няма.

# 417
  • София
И само за протокола да се отбележи, че когато се атакуват и хвърлят бомби в Ирак, Иран, Либия, Египет, Афганистан, Сирия и пр., и пр. се нарича процес по внедряване на демокрация, да? Ами, ето ви го Путин, научи се, и той мир въдворява.... Това е, няма как при едните да е "мирна демокрация с бомби", а същото при другите да е "агресор и агресия".

Баш същият разговор проведох току що. И същото попитах и аз.
Твърде елементарно е да се гледат и делят на "Добрия дедо Джо" и "Лошият дедо Вова"

# 418
Интересно какво се очаква да каже Путин и белоруският му пудел?! Може би "Абе решихме и ги прегазихме, щото ни пречат, пък ние сме по-големи и по-силни" Което си е самата истина. Ама.не е дипломатично да я казваш.
Е, да, въпросът е да не се окажеш на мястото на умиротворявания. Или ако се окажеш, поне да имаш ядрено оръжие. Тогава.мераците за умиротворяване рязко намаляват. Емпирично доказано.

# 419
Не искам да повярвам, че 2022г!!!!хорра се изселват, зарязвайки всичко, живота си защото един нещастен плехар се чуства длъжен да изсипе военна мощ демонстрация? Заграбване на ресурс? Мерене на пишки??? W! T! F!!!! Днес детенце умря, ужасена съм и смаяна. За какво???? Вместо детенцето да си играе, учи, смее..   стана жертва на едни плешиви недостойни да се наричат,, хора,, изроди!!! Това ли е? Някак вдичко циклично се повтаря. Сега е 2022г преди 100 години??? Пак война, пак турбо финансова криза...

Общи условия

Активация на акаунт