Войната в Украйна 1

• 1 799 821
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 420
  • Paris, France
Ако погледнем обективно и по-безпристрастно, нещо което няма да се отдаде на повечето от вас, имам следното:
1) От една страна НАТО, и по-конкретно САЩ, които дават мило и драго Украйна да е член на НАТО, не без користната цел да поставят бази и контингент там, дето се вика не само на границата с Русия, но и на един "хвърлей" от Кремъл.
2) От друга страна Русия, която дава мило и драго Украйна да НЕ е член на НАТО, поради причините в т.1, а не толкова с мечти за възстановяване на СССР.

И аз си го мислех това, но пък Талин, Рига и Вилнюс са на същото разстояние от Кремъл като Киев, в НАТО са и за тях Путин нищо не казва. Литва има граница с отцепената, от Русия, област Калининград, която е стратегическа за Русия, а също е на хвърлей от лукашенковия Минск. Честно, не мислех, че Русия ще допусне балтийските републики да влязат в ЕС и НАТО  но влязоха и преди нас 🤩.

А за Донецката и луханска народни републики - официалният им език е руски и са поддържани с руски войски. Искат да се обединят в нова държава- Новорусия и евентуално да имат право да се присъединяват към други държави и федерации 🥳. Отцепват 1/3 от територията на Украйна.

# 421
Хахаха, Невена, ти защо мислиш, че Латвия обявява извънредно положение?! Защото Путин нищо не казва ли?
Само че в Латвия ако заговориш на руски и може бой да отнесеш. Нищо че.имат 30 % руснаци.  А тук е пълно с Копейкини. Така че залагам на нас като следващата мишена на Путин.

# 422
Хахаха, Невена, ти защо мислиш, че Латвия обявява извънредно положение?! Защото Путин нищо не казва ли?
Само че в Латвия ако заговориш на руски и може бой да отнесеш. Нищо че.имат 30 % руснаци.  А тук е пълно с Копейкини. Така че залагам на нас като следващата мишена на Путин.

Хахахаха ... мишена . Кой ще се главоболи с нас, като си знае колко бързо се даваме за пари ...  А проблеми, които могат да се решат с пари, проблеми ли са изобщо?

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 23:22 от bella-ciao

# 423
  • Paris, France
О, Путин не е чак толкова тъп, че да нападне балтийска република. Те са членове на НАТО или бъдат нападнати, ритва 4ти член на пакта ииии става много лошо. Там НАТО ще се намеси агресивно и с право.

В Латвия не се отнася бой за говорене на руски, нито в Литва или Естония. Възпитани са и младите не знаят руски (освен етническите руснаци). Даже и тук съм си говорила с балтийци на руски. Ако знаят руски, говорят го, макар и да не примират за Русия. Кореспондирала съм с техни хотелиери и хирурзи и като разберат, че владея и руски го предлагат за кореспонденция ако го знаят. Немски и английски вървят там основно.

# 424
Twitter тръгна, явно летището не е в руски ръце. Обаче мобилната мрежа очевидно вече не работи в някои райони на Киев. Това е положението.

Ако познавате хора, които имат нужда от помощ и могат да стигнат до границата, информация в скрития текст.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 04:11 от Анонимен

# 425
  • Sofia
Жалко за обикновените хора, никой от тях не иска война..

# 426
  • София
Ако Европа и Щатите изпраскат санкции, които пряко да засегнат финансовия елит на Русия, ще ги принудят да действат срещу Путин. Той ще се превърне в пречка, а олигарсите не търпят пречки. Един вид да ги накарат сами да си разчистят кочинката. Все пак той човек. А всички знаем за човека и проблема.

Въпросът е с кого е армията. Още преди няколко години въведоха назначения на политкомисари във въоръжените сили. Тази операция не е подготвяна за 2 дни.

# 427
Много е противоречива информацията за летището.
Май сшгурното е, че още се стреля в района.
Подчертавам, инфото е изцяло от украински източници.

# 428
Подчертавам, инфото е изцяло от украински източници.
Да, аз също само от украински журналисти го виждам. Пък и за цивилните няма занчение, въздушното пространство е забранено за тях.

Украинци, достигнали вече границите със Словакия

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 23:48 от Анонимен

# 429
  • София
https://Нещо леко се на*кахте ли? Или така ми се струва? Спокойно в НАТО сме. Нищо, че американците се изнизаха има много пешки на защита.

Ти пък коя си да ни държиш такъв тон?

Винаги поглеждай публикациите и ще си отговориш на въпроса кои са тези, които всеки път идват по никое време и почват ударно с клавиатурата.
Малко извън темата за Украйна и да насоча към русофилите у нас, които така усилено пишат из фейсбук и форуми в подкрепа на Путин - имат айфон, японски телевизор, немска кола, децата да учат английски за западно образование, по форумите английски имена, западна музика, холивуд, бригади в Англия/САЩ. Ах, този лош, лош запад Simple Smile

Руска водка със сельодка пият, Лунна соната. Как не ги схващаш нещата. Laughing

# 430
Не искам да повярвам, че 2022г!!!!хорра се изселват, зарязвайки всичко, живота си защото един нещастен плехар се чуства длъжен да изсипе военна мощ демонстрация? Заграбване на ресурс? Мерене на пишки??? W! T! F!!!! Днес детенце умря, ужасена съм и смаяна. За какво???? Вместо детенцето да си играе, учи, смее..   стана жертва на едни плешиви недостойни да се наричат,, хора,, изроди!!! Това ли е? Някак вдичко циклично се повтаря. Сега е 2022г преди 100 години??? Пак война, пак турбо финансова криза...

е, през далечната 2021-ва се гърмяха в Израел
но там вероятно времето е спряло

https://www.youtube.com/watch?v=zLiJmDAEZck

# 431
  • София
Един коментар от фейсбук, на Неделко Маслев:
"НАТО вече диша по-спокойно. Най-после руснаците нападнаха Украйна и планът за голямото зануляване тече успешно. Сега всички русофоби по света и у нас скръбно вият и ронят крокодилски сълзи за бандеровците. Интересно, защо тези милосърдни и толерантни хора не плачеха, когато украинската армия и частните наемнически части на "Гладио" избиваха жени и деца в Луганск и Донецк? Защо не плачеха, когато НАТО вероломно нападна Югославия и създаде терористичния анклав Косово? Защо не плачеха, когато САЩ, Франция и Великобритания унищожиха държави като Сирия, Ирак, Египет, Йемен, ЧАД, Сомалия и т.н.? Нима тези ревльовци забравиха, че Русия беше единствената държава, която унищожи джихадистката групировка ИДИЛ и спаси света от ислямистката опасност? Нима тези натовски привърженици не знаят, че Украйна се е превърнала в змийско гнездо, в което се заражда нов нацизъм? Забравихте ли милионите жертви от Втората световна война или искате зловещата история да се повтори?
Войната е продължението на ужасяващия спектакъл, следващо странната епидемия. И всичко това ще доведе до невъобразима социална, икономическа и финансова криза. Не изключвайте възможността тази война да е планирана отдавна и конфронтацията между Русия, САЩ и Европа да е някакъв абсурден театър. Но каквато и да е истината, светът отново се раздели на две части – русофоби и русофили. Аз съм виждал истинското лице на войната и не одобрявам никакви подобни военни конфликти. Въпреки че съм наясно, че злото може да бъде унищожено единствено със сила. Украйна беше превърната в световна заплаха и Русия има право да спре тази опасност. Надявам се, че повече хора осъзнават това."

Това, че е имало геноцид срещу населението на Донецк и Луганск с години си е самата истина. От Донецк лично  познавам бежанци /етнически руснаци/, съсед е женен за тамошна жена и още в началото на конфликта се прибраха в България, заедно с бабата.
И много ясно помня, още ми е пред очите снимката, от този период е, младо момиче, мъртво, на една поляна, прегърнала няколкомесечното си мъртво бебе. Даже тук съм я коментирала. Едва ли мога да намеря случая, но няма как да го забравя. Също няма да забравя и днешната сцена с раздялата на украинския баща с детето му. Потресаващи са тези неща. Нищо добро няма във войните.

# 432
Никой не знае за летището със сигурност за сега.
Сутринта руснаците го взеха, после украинците пак са атакували и твърдят, че са го взели отново.
Месни пишат, че се чува все още престрелка, отговарят ми, че ловят руснаците от горите наоколо.

Аз лично бих изчакала още, до сутринта ще се разбере.

Макрон се е обадил на Путин.

# 433
Toва са резултатите на държави създадени насилствено при комунизъма - много националности а някои искат да се отцепят самостоятелно. В източна Украйна има региони с 80% руско население, не им харесва в Украйна и познайте какво ... искат да са отделна държава. Такава е съдбата и на Югославия и други насилствено сглобени федерации. В много други държави с различни етноси никой не тръгва да се отцепва ... сещате се къде е скрит ключът от бараката.
А на който толкова му е на сърце "Матушката" му предлагам да хваща пътя натам вместо да развява някакви байраци тука ... най-добре да се настани някъде в Сибир.

# 434
Ние нищо не намерихме като помощ за бежанци, които в момента са в Киев и се предаваме с търсенето. Дори и градът утре да не е окупиран, няма бензин, улиците са разбити, опасно е да се излиза, парите от сметките се вадеха с лимит, мобилните мрежи в една част не работят. 100.000 са успели според медиите да избягат. Градът е почти три милиона.

Скрит текст:
Ukraine's military said on Thursday that Russian forces aimed to block the Ukrainian capital Kyiv while creating a land corridor on the southern coast towards the annexed Crimea peninsula and the Transdniestria region of Moldova.

Украинските военни заявиха в четвъртък, че руските сили са имали за цел да блокират украинската столица Киев, като същевременно създават сухопътен коридор на южното крайбрежие към анексирания полуостров Крим и Приднестровския регион на Молдова.

Общи условия

Активация на акаунт