Войната в Украйна 1

• 1 799 686
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 450
  • София
За мен поне това мислене е невъзможно за храносмилане. На практика обезсмисля правото на една държава да взима решения за собственото си съществуване/бъдеще. Първо, защото всяко решение различно от “правата вярва” (в случая - руската сфера на влияние) ще бъде определено като резултат от чуждо влияние, а не волята на гражданите ѝ. Второ, защото служи като извинение на разни тоталитарни джуджета да раздават военни шамари на страни, които съвсем легитимно/доброволно решат да поемат в различна от тяхната (в случая - кремълската) посока.
То не става от днес за утре, а е промиване на мозъци и подмамване на по- слаби държави с десетилетия да минат под западно (най- западното) опекунство.
Що не направим ununited states, вместо да се бомбардира Югославия, примерно.
За мен е всяване на смут и разединение в православна Европа от една сбирщина идиоти на 400-500г., което няма как да остане без последствия от страна на бивша империя. И ще берат и страдат пак обикновените хора.

# 451
Pehoko, те имат задачи тука, няма да ходят никъде. Нали това русофилство трябва да се поддържа активно, и те го правят.
Това не е русофилство а руска политическа пропаганда. Аз харесвам Русия и руският народ, дори може да се каже съм "русофил" ... но това е в противоречие с политиката на Кремъл която определям като крайно неприемлива (меко казано) в много от случаите ... и да - не харесвам умопобъркани диктатори независимо от националността им.
Сетих се и как посланичката на Русия у нас най-нагло излъга българският народ преди няколко дни, че Русия нямали никакви военни планове за Украйна и това били нормални ежегодни военни учения ... демонстрация на "типична кремълска безочлива наглост и гьонсуратлък".

# 452
  • Paris, France
Ами да, САЩ и там се навря. Не съм проруски настроена, но Украйна си е съветска територия и Щатите нямат място там, както и в Сърбия. Това май е удобно забравено. Сега ще си оправдаят похожденията като "защита". Аз не мисля, че ще стоят до края. Историята от последните 4-5 десетилетия показва, че това не го умеят.
Единият ако е луд хитлерист, другият вече е с деменция, не знам какво прави на тоя пост изобщо.

Украйна не си е съветска територия. Съветският съюз отдавна се разпадна. Балтийските републики избраха запада, защо и Украйна да не избере ЕС?

Да, била е в пределите на Русия по някое време. Източната част, където сега са Донецк и Луганск по някое време са били владяни от Литва, имало е татарски територии.

Бесарабските българи са поканени от руската императрица Екатерина за да заселят празен район. Големи преселения е имало там. По някое време в Одеса е имало повече евреи, българи, татари, немци и французи, отколкото украинци и руснаци. Първият губернатор на Одеса е френският херцог на Ришльо. Той прави от града голям пристанищен град.

Жалко, че България не прибра и не опита да привлече бесарабските българи. Имам такава приятелка, която четвърта година чака българско гражданство, а брат и има от поне 15 години. Майка и, която е от български произход не иска бг гражданство, нито да живее в БГ, но младежите биха отишли да се заселят в БГ ако имаше програми.

Войната е ужасна за обикновените хора. Ужасна за рускините, чиито синове са хвърлени в ненужни битки, ужасна за украинците. Два братски народа.

# 453
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Според мен няма да се измъкнат само със сеир.

Изкукалия Байдън днес каза,че няма да праща воиски в Украйна и засега ще наложат строги санкции и глоби.
Обаче Путин и компания тези санкции са ги предвидили много преди да обявят нахлуване в Украйна и явно са преценили,че не им пречат чак толкова много на икономиката.
В даден момент САЩ и Европа трябва да се намесят на бойното поле,ако Путин не се оттегли.Ако не се намесят,то Украйна ще спре да съществува.

До такава степен ми е неприятен Путин та се чудя за толкова години деспотизъм и диктаторство,не се ли намери един да го гръмне и да ни оттърве от него?!

Следя темата.

# 454
  • Paris, France
Рева от облекчение. Току що получих СМС от Одеса:

"Privet Nevena, spasibo za podderzhku, vse zhivy, slyshny explosioni i tanki na ulitsax. Plachu tseliy den"

Ох, дано да успеят да се измъкнат. Майката е българка. Дано оживеят хората! Голяма трагедия.

# 455
Преди малко прочетох последното включване на Зеленски и на мен ми стана много мъчно. Безумни от двете страни ни докараха до тук и сега ще теглим всички.
Яд ме е на Путин, яд ме е на Зеленски, яд ме е на всички.

Явно тази нощ ще има по сериозни действия, от Беларус вървят клипове, че от 8.00 вечерта в Бобруйск кацат самолет след самолет.

# 456
  • Варна
В даден момент САЩ и Европа трябва да се намесят на бойното поле,ако Путин не се оттегли.Ако не се намесят,то Украйна ще спре да съществува.

Проблемът е, че и ако се намесят Украйна ще спре да съществува.

# 457
За мен е проблем, че ЕС не се интересуваше да обедини всички държави на континента, дори без Русия, с нея си имат вражди от векове, ясно е, но не привлякоха Украйна навреме. Не я поканиха в ЕС, не направиха инвестиции.
Не е икономическа причината, ние  и Румъния влязохме само за да ни изведат от орбитата на Русия, затова и бяхме няколко години с предпазни клаузи срещу българи и румънци.
Вместо това Европа се навря в разни американски войни, привлече всякакво население с манталитет от други континенти и други исторически епохи.

Според мен ЕС не трябва да се месят във войната, нито да им продават или подаряват оръжия. Че иначе ще има война години наред. Когато си водиха войната за исляма в косово, бяхме много бедни, държавата като цяло, абсолютна мизерия. И накрая разработиха развъдник на джихадисти там.

# 458
Глупости, Украйна започна процедурата за членство в НАТО през 2008-9, години преди Крим. Информирайте се малко преди толкова убедено и разгорещено да се обяснявате.

Припомнете си хронологията. Украйна напуска Движението на необвързаните държави на 23.12.2014, което е условие за влизане в НАТО. На 29.12.2014 Порошенко обещава референдум за членство в НАТО. Бъркате с процедурата за влизане в MAP, което не е същото. Сериозните стъпки в посока членство в самото НАТО започват през 2014.

# 459
Украйна ще съществува независимо от мераците на самозабравил се диктатор който явно не разбира, че си играе с огъня. Като му се изпразни касичката, което неминуемо ще се случи новата му империя ще се разпадне по естествен път точно както СССР.

# 460
Дано няма атака в 3 сутринта, както се предрича...

# 461
И да има какво - Украйна се готви за партизанска война, тя винаги идва пресолено за агресора независимо кой е.

# 462
  • Paris, France
А каква е? Американска колония ли?
И Македония си е българска, просто ние не сме с такъв статут да си я анексираме обратно.

Нито ни трябва с населението, което има и чукарите. Да бяха върнали егейските територии, които бяха дадени на Гърция за срок от 75 години, май беше! Природа, климат, хора, всичко точно 🤩.

Тsve Ty, не можеха да приемат Украйна преди 2025г. Има си изисквания, уеднаквяване на закони и нормативи, образование. На нас с Румъния ни дадоха сроковете за да усмирят залятата с евтина работна ръка от Полша, още в началото на века, западна Европа. Реално сроковете бяха на хартия и не навсякъде.

На украинците отдавна дадоха право да работят и да се заселват тук, макар и да не е толкова лесно, колкото е за граждани на ЕС.

# 463
Времената на "анексации на територии" в Европа отдавна са в миналото ... само един диктатор явно си мисли, че това не важи за него защото е малко "по-специален".

# 464
Тя касичката в Русия отдавна е “разпадната”. По някаква причина това обстоятелство там не е от значение. БВП на Русия е колкото на Испания. Това щеше да е добре, ако населението ѝ не беше 2.5 пъти по-голямо, територията - дестки пъти по-голяма, а за природните богатства да не говорим. Като добавим и социално-икономическото неравенство, в големите градове има някакъв приличен живот, а останалата част крета на ръба на мизерията. (Сигурно и за това е виновен Западът).

И въпреки това си избират и преизбират все същия симпатичен представител на КГБ.

Общи условия

Активация на акаунт