Войната в Украйна 1

• 1 799 821
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 540
Зеленски се е светнал: "Who is ready to fight with us? Honestly, I don't see anyone. I am asking them, are you with us? They say they are with us but they are not ready to take us into the military alliance. All of them are afraid."

# 541
# 542
Можеше да се случи преди няколко години, но САЩ обичат да лазят по нервите. Хората в Украйна са промити мозъци, чието разтрисане малко ще ги поразбуди. Руснаците никога не са имали имперска нагласа, американският империализъм е всеизвестен и на много континенти могат да ви разкажат за него. А пък членството на България в НАТО е абсолютен бъзик с историята ни. Въвличат ни във военен конфликт срещу световна военна сила. Може би всички шизофреници с анти-руски изказвания ще се опомнят ако и тук се разбие някоя друга ракетка.
И се регна преди 4 дни, за да сведеш висшето знание до нас Grinning До кога ще пращат копейки?

Викам тези, които не споделят демократични и европейски ценности, НАТО, ЕС, страхуват се, че Истанбулската конвеция ще прати децата им с влакове при норвежките чернокожи геЮви, да стягат чемоданите овреме. Просто се чудя какво го влачат това черно робство тук. Мога да се обзаложа, че децата ви, ако учат чужд език, не е руски. Ах, ах, ах, кокое вы такое!

Това, което говорят ръшките от Кремъл, няма никакво значение и винаги не е истина (за Чернобил).
А защо трябва някой да стяга чемодани, куфари и т.н.? Не е ли възможно да подкрепяш едните или другите, ако смяташ, че действията им са правилни, и съответно да не ги подкрепяш, ако смяташ, че е грешно? Защо трябва веднага да бъде изпращан някъде този, който има различно мнение?
 Живея в България. В едни случаи съм съгласна с действията на САЩ, в други - с действията на Русия например. Трябва ли всеки път да се местя в съответната държава? Или мога да имам мнение без да мърдам от България?

# 543
  • София
Зеленски трябваше да предвиди този лош сценарий.

# 544
  • пустинята Гоби
Зеленски не е имал много избор, обществените нагласи в Украйна са го притискали да се дърви на Путин. Ама каква помощ очакваш, бе човек? Няма кой да си тури главата в торбата. И много правилно.

# 545
Aма и ние ли сега ще налагаме санкции или аз не съм разбрала добре? Понеже сме цъфнали и вързали, та да ни спрат и газа?

това е защото сме суверенна и демократична държава

# 546
От сутринта гледам по Нова разни политици от опозицията да се ежат” ма ний сега няма ли да наложим санкции🤣”? И водещата със зелената рокля подклажда, как можело , ми нищо ли няма да правим. Ми нищо моме, каквото кажат НАТО, ей къде е Крим на една ракета разстояние от Варна и Бургас, оня луд с картечницата Путин никой не знае какви ги мисли.
Ако спре да работи Лукойл и безин , и керосин няма да има. Вчера управляващите се сетили да питат, колко били резервите и другите рафинерии доколко щели да порият пазара, отговорът не им е харесал, ама никак.
https://www.24chasa.bg/novini/article/10963040

# 547
Украйна зави в грешната посока - Запада. Затова отнася “специалната операция” в момента. Ако Беларус или Казахстан изпаднат в някакво умопомрачение и тръгнат по подобен път, и те ще получат доза руско “миротворчество”.

Те и прибалтийските страни завиха в грешната посока, и скандинавските съседи отдавна са поели по нея, но не ги нападат, защо ли? Ми защото са единни, а не разделени и защото са демократични и не дават поводи, а даже и Путин не е толкова луд да нападне тотално безпричинно. Украйна обаче по същество не е на нужното ниво на развитие за Европа и след майданите разни псевдопатриоти се юрнали да тормозят руснаци и да вършат изстъпления. Да, това се замиташе от медиите, ама е факт. И един факт, даже и да е малък, може да се раздуе и около него да се изгради обосновка за определени действия. И Путин не пропусна, а украинците се оказаха глупаци и вместо да си укрепват държавата и да развиват демокрация и икономика без да дразнят излишно по-мощния си съсед, подхванаха с реваншизъм и псевдопатриотизъм. Да, това не оправдава Путин, който премина една червена линия, чието преминаване е непростимо, ама ме е страшно яд и на украинците, че до голяма степен сами се накиснаха. Да не би да са вярвали, че НАТО ще започне война за да ги защити??? Май да, защото се държаха като петокласник, напердашил първокласник, разчитайки, че когато баткото на първокласника дойде да им го върне зад тях ще има един друг батко, който ще се сбие с онзи батко (малко натрупано стана). Да, ама не, и сега хей я на - война. А война почне ли трудно спира и поколения наред ще има последици.

# 548
  • софия
Aма и ние ли сега ще налагаме санкции или аз не съм разбрала добре? Понеже сме цъфнали и вързали, та да ни спрат и газа?
Подозирам предполагате, че когато си страна по договор, освен права имаш и задължения, и коректността изисква спазване и на двете?
Не като психо джуджето, което не се съобразява с международните споразумения, по които Русия е страна.

# 549
  • Варна
Не знам дали някой е гледал последната реч на Путин и последните му думи преди да даде старт на тази военна операция:
"Който ще се опита да се намеси от външна страна да знае ,че реакцията ще е светкавична и ще доведе до такива последствия,които даже няма да можете да си представите ,няма такива в нашата история.
Готови сме на всичко.."

Аз съм от бившите съветски републики...руснаците са болни на тема "война",те са възпитавани от малки с такава нагласа  - Всичко за Родината ,задължителна казарама и не е ей така да мине времето там -а строга подготовка ,все едно утре ги пращат на бойното поле.
Конфликта  между Русия и Украина гори вече 8 години ..В Луганск и Донец се случват ужасни неща,толкова деца са убити , мирни жители са изтезавани от бандеровци(украински  националисти) ,които по най-зверския начин са ги убивали заради това ,че искат да са част от Русия  ..И всички тези 8 години  Луганск и Донецк,които са общо  6 милиона ,като население, молят за помощ Русия ..   еми...как да стои от страни и  да гледа  как убиват хора и деца ,ама по такъв ужасен начин ,че не може и да си представите,става дума за мъчение като рязане на на живо на уши ,на глави , на очи...горене на живо и какво ли не....
По руските канали за тази война  се говореше много...и Путин се е готвил 8 години ..
Само да ви кажа ..че думата "ядрена .."се чува по руските телевизии толкова често ,че вече почвам да се плаша...
Аз не ги гледам от вчера...готови са на всичко и даже санкциите не ги плашат...

Молете се на бог..... да сме живи и здрави ние и нашите деца..WorriedWorried

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 10:08 от Velina_p

# 550
Не разбирам и защо хранилищата ни са на 20-30 %, като това е минимума. Според мен хранилището е трябва да е пълно на 90-100% целогодишно. Това е като с резерва при храните.
quote author=Stoiyana link=topic=1414318.msg44354797#msg44354797 date=1645775766]
От сутринта гледам по Нова разни политици от опозицията да се ежат” ма ний сега няма ли да наложим санкции🤣”? И водещата със зелената рокля подклажда, как можело , ми нищо ли няма да правим. Ми нищо моме, каквото кажат НАТО, ей къде е Крим на една ракета разстояние от Варна и Бургас, оня луд с картечницата Путин никой не знае какви ги мисли.
Ако спре да работи Лукойл и безин , и керосин няма да има. Вчера управляващите се сетили да питат, колко били резервите и другите рафинерии доколко щели да порият пазара, отговорът не им е харесал, ама никак.
https://www.24chasa.bg/novini/article/10963040
[/quote]

# 551
Подозирам предполагате, че когато си страна по договор, освен права имаш и задължения, и коректността изисква спазване и на двете?
Не като психо джуджето, което не се съобразява с международните споразумения, по които Русия е страна.

благодаря, че ме просветлихте
това е като да си плащаш на силовите групировки да те застраховат и ако пропуснеш да си платиш коректно ти се случва случка
не си изпълняваш задълженията по изгодния за теб договор

# 552
Не одобрявам действията на Путин. Не съм привърженик на нито едни от военните действия на която и да е от силите, защото единствените жертви са обикновените хора. Но.. действията му са донякъде обясними. В ежедневието четем за хора, които се бият, съдят и убиват за 1 метър от нивата, двора и тн. Тук става въпрос за нещо по-голямо, а ние нямаме и най-малка идея какво е то.
Украйна може да има право, но ако си представим следната ситуация.Имате съсед, с който сте "врагове" от години. Междублоковото пространство е неутрална зона. Обаче съседът ви решава там да отглежда бойни кучета напр. Той има право на това, но реално създава заплаха за децата ви, вас самите и хората от района. Вие ще стоите ли безучастно, защото той има право, или ще предприемете някакви мерки?
Нямам претенции за политически компетентна, опитвам се да си обясня действията на едни или други със ситуации от реалния живот и спрямо всяка една информация, която намирам. Наясно съм, че знаем само това, което големите играчи искат да знаем. Истината е някъде там.

# 553
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е супер, mar4ela,
но изпускаш, че това не са кои да е територии на Украйна, а най- богатите на ресурси
И отцепени с организирана стратегия от Путин,
от негови хора

След което Путин уж се намесва да ги защитава срещу Украйна

# 554
Съседа гледа бойни кучета, а ти защото гледаш пухкави зайчета... Пък и дали е разумно в този случай да влезеш в двора с танкове и да събориш блока (+няколко околни)

Общи условия

Активация на акаунт