Войната в Украйна 1

• 1 799 821
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Европейската идея, налагайки санкции на Русия, да спрат Путин. А, че тези санкции ще ги плащат обикновените хора с "висшата ценност - човешкия живот",  либералната демокрация пет пари не дава.

А ти какво искаш? Да влезе натовска армия и онзи да натисне бутона?

# 571
  • СИ

Като се знае, че сме копие на Русия до сега, толкова и подражавахме, каквото там, такова и у нас по всякакви линии и посоки, включително пропагандата, да ни изведат без трусове  и останем по новия  път ще е успех.

Имам предвид разделението, изоставането, , мисленето.
Ако искаме да разберем руснаците да се погледнем какви сме. И тук ще подкрепят някой Путин, стига да се появи.

Санкциите настъпаха  Русия, каквото да говорим, търси пътища на изток, и прати парите си на запад, както и децата си.
Разбираемо е, че западът иска по негов тертип всички, не понася различно, било тиранично, но налага именно тиранично промяна. ...

Не, не сме копие на Русия. По-скоро дълги години се мъчеха да ни правят умалено копие на СССР. Всички знаем как завърши това. Дори и самите комунисти не им се говори за това.
Какво има да им разбираме на руснаците? Изостанала нация с претенции за величие. От времето на Петър I-ви се мъчат да копират и подражават на Западна Европа. Сами не могат да измислят нищо. Защо мислиш, че си пращат децата и парите на Запад? Това за какво ти говори?
Казваш, Запада налагал тиранично промяна? Хм-м-м-м-м...! Ама с танкове ли дойдоха да ни карат да ставаме хора? И сигурно с автомати ни карат да заминаваме нататък, а?
Каквото и да обясняват някои хора тук или на друго място, емигрантските потоци показват къде е по-добре за живеене.

# 572
Путин определено се заиграва с идеята за СССР.
Тази снимка от кога е според вас:

Декември 2021. Мач срещу Финландия.
За мен са интересни слуховете, че Путин бил болен и искал да завърши с гръм и трясък. Пълна наивност е, че му пукало за някой друг освен за болното му его.

# 573
  • София
Ако се обединят и им настъпят олигарсите финансово, те ще си го оправят Вова.

Руските олигарси не са като американските. Американските определят кой ще влезе в Белия дом. В Русия Путин определя кой ще е олигарх. затова на срещата с него мълчаха и свиваха ушите.

# 574
Дано само плащаме във финансовия аспект на ситуацията, а не с живота на мъжете ни и нашите с децата!
Най-голямото ми опасение, че на югоизток граничим с друг подобен фанатик и ако имат двамата някоя тайна договорка, България и Румъния бързо ще паднем, а НАТО ще защитава големите държави, а не нас

# 575
Не с танкове. Тяхната тактика е друга, както се вижда. Пари.

# 576
Като нищо покрай Украйна може да прибере и Молдова. Те няма даже и да се съпротивяват. Тези с румънски паспорти и въобще чувстващи се такива, ще избягат в Румъния. Някои от бесарабските българи насам, а другите ще си останат там.
,,...Според него няма и не може да има "дружествени народи".  (Това е част от изказването на военен от клип в друг сайт) - ,,Народите са само и единствено конкуренти.  Денацификацията в този случай трябва да се разбира като денационализация на украинците и връщането им в "единния народ" в понятието от 1945г. "
/цитирам приблизително коментар на клипа./

# 577

Конфликта  между Русия и Украина гори вече 8 години ..В Луганск и Донец се случват ужасни неща,толкова деца са убити , мирни жители са изтезавани от бандеровци(украински  националисти) ,които по най-зверския начин са ги убивали заради това ,че искат да са част от Русия  ..И всички тези 8 години  Луганск и Донецк,които са общо  6 милиона ,като население, молят за помощ Русия ..   еми...как да стои от страни и  да гледа  как убиват хора и деца ,ама по такъв ужасен начин ,че не може и да си представите,става дума за мъчение като рязане на на живо на уши ,на глави , на очи...горене на живо и какво ли не....
По руските канали за тази война  се говореше много...и Путин се е готвил 8 години ..
Само да ви кажа ..че думата "ядрена .."се чува по руските телевизии толкова често ,че вече почвам да се плаша...
Аз не ги гледам от вчера...готови са на всичко и даже санкциите не ги плашат...

Молете се на бог..... да сме живи и здрави ние и нашите деца..WorriedWorried
Съгласна съм. При това там има И хора с българско самосъзнание, традиции и т.н. Колко години писаха и даваха снимки за ставащото, клипове съм виждала, но никой не се трогна. Такава трагедия, хваща те за гърлото. Деца с ужас в очите на 3-4г. прегърнали убитите си майки в развалините. Първо не вярваш, после пак и пак виждаш, пишат, искат помощ, но мълчание, само някакви откъснати информации понякога. Сега светът шокиран . И аз съм шокирана, защото и до нас може да стигне, ама това което беше и ставаше с години никой не прие за трагедия. дори не си прибрахме хората, а на някакви мигранти без образование, с друга вяра, знаете какви ги потупвахме и обгрижвахме. Не го разбирам. Там е до кръв просто конфликта мисля. В Украйна има направо движение нацистко и са въоръжени с последна мода оръжие. Не знам...мръсно нещо е войната. Но и тишината беше страшна за ставащото там. Какви санкции, то Русия все е отцепена, оплюта, дори за Сирия помня не дадохме коридор да помогне хуманитарно или греша...та обикаляха от някъде си. За мен виновника е друг. Не са руснаци и украинци. Разделяй и владей. Каква демокрация? Кой нарушава световния ред уж. Едните си правят търговия и пласират оръжия, правят конфликти, а после другите невинните ги избиват. Помните ли Сирия, Иран преди години, къде ли не. Не съм за Путин, ама съм за хората, които близки бяха избити и са .. Ми преди и за нас Русия е нарушила световния ред, ама нямаме нищо против. Някак историята стана като политиката мръсна работа.
Ние сме малък и беден народ. Не трябва да се месим, дори като членка на НАТО, не трябваше и бази да даваме, ама за това ни приеха. И каква демокрация, кой ни пита къде искаме да членуваме и гласуваме. Да не би да са ги питали украинците също, та искали там да са и те.
Не трябва да продължава това, но не знам как да свърши. Ако се разтегли във времето си мисля и ние ще пострадаме, заради базите. Добре, че сега другите ще гледат сеир и пращат само храна, оръжие и т.н. Но цените у нас ще растат драстично, ще обеднеем повече, туризма също ще пострада, всичко ще ни се отрази. Аз още не мога да го асимилирам ставащото.

# 578
  • Street of Dreams
Някой има ли информация кой пуска снаряди над новопровъзгласените от Русия републики?

"Паднали" били...
https://btvnovinite.bg/svetut/putin-gotovi-sme-za-razgovori-no-i … na-pregovori.html

# 579
  • София
На тази история й дадоха старт още с продукцията на сериала Чернобил. Който е гледал ще се сети.

# 580
  • София
Не одобрявам действията на Путин. Не съм привърженик на нито едни от военните действия на която и да е от силите, защото единствените жертви са обикновените хора. Но.. действията му са донякъде обясними. В ежедневието четем за хора, които се бият, съдят и убиват за 1 метър от нивата, двора и тн. Тук става въпрос за нещо по-голямо, а ние нямаме и най-малка идея какво е то.
Украйна може да има право, но ако си представим следната ситуация.Имате съсед, с който сте "врагове" от години. Междублоковото пространство е неутрална зона. Обаче съседът ви решава там да отглежда бойни кучета напр. Той има право на това, но реално създава заплаха за децата ви, вас самите и хората от района. Вие ще стоите ли безучастно, защото той има право, или ще предприемете някакви мерки?
Нямам претенции за политически компетентна, опитвам се да си обясня действията на едни или други със ситуации от реалния живот и спрямо всяка една информация, която намирам. Наясно съм, че знаем само това, което големите играчи искат да знаем. Истината е някъде там.

По твоя пример не тръгвам да се разбера със съседа или да го съдя, а директно вадя АК от шкафа и отстрелвам кучетата и него.

# 581
АРТЕМИС, за Русия въобще САЩ, че са си дали сметка, че няма да е толкова просто още по времето на Елцин. Още тогава части от руския елит са започнали да недоволстват, а САЩ са преценили, че Елцин е най-доброто като президент за американските интереси. За Путин накратко, че умее да постига със слаби карти максимални резултати.
С годините все повече се е втръдявал към САЩ, донякъде и заради американската политика - че никога не са изказали благодарност или оценили отстъпките на Русия по различни теми - запомнила съм за предоставянето на руски база за логистика на американците в Афганистан и, че никога не са направили отстъпки за нещата, които тревожат Русия.
И разширяването на НАТО, което му е фикс идея от самото начало. Тона на написаното е благослонен към Путин, интересно сега като е шеф на ЦРУ дали ци повторил написаното.
Много интересно има в книгата,  за войната в залива, израело-палестинския кофликт, Югославия, Украйна, арабските пролети  и т.н., човека е участник в събитията.

Русия е закрила въздушното си пространство на английски самолети, вкл. транзитно преминаващи.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 11:00 от flambe

# 582
Какво значи, че не сме си прибрали хората  от Донбас? Някой е поискал да дойде и ние сме го спряли ли? Тези с руското самосъзнание са ги върнали от Русия ли? В смисъл, наистина не ми е ясно. И как точно да не позволим да се разполагат бази у нас. Те не са ни взели в алианса само за украса...

# 583
Казваш, Запада налагал тиранично промяна? Хм-м-м-м-м...! Ама с танкове ли дойдоха да ни карат да ставаме хора? И сигурно с автомати ни карат да заминаваме нататък, а?
Каквото и да обясняват някои хора тук или на друго място, емигрантските потоци показват къде е по-добре за живеене.

то и в Древен Рим е било много хубаво място за живеене... ако си патриций
имало е голям поток на роби от провинциите
от 30 години България скъса със СССР и стандарта на живот, здравеопазването и образованието удрят небесата
британците защо бягат от хубавото?
защо не се отказаха от паунда за сметка на невероятното евро?
норвежците и те къде спят?
американците си разбиват индустрията, заради евтината китайска работна ръка

като ограбваш ресурсите на другите и някой ти работи за без пари е лесно да си вдигнеш стандарта
това е великата пазарна икономика
от римско време е така

# 584
Според мен,руснаците трябва да се вдигнат и да свалят Путин от власт...просто няма друг начин

Общи условия

Активация на акаунт