Войната в Украйна 1

• 1 799 948
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 585
  • СИ

... За мен виновника е друг. Не са руснаци и украинци. Разделяй и владей. Каква демокрация? Кой нарушава световния ред уж...

Чисто исторически, защо не седнеш да четеш, как се е появила Украйна и как се озовава в СССР?! Освен Украйна в СССР имаше и други държави, които пак се озоваха там, не по собствено желание. Сега наследниците на тия, които фабрикуваха нации, народности и държави и ги местеха като пешки по картата или в концлагери или просто ги избиваха, точно те ли се загрижиха за мира и демокрацията?!

# 586
  • пустинята Гоби
То така става свалянето от власт на Путин. Сталин защо не са го свалили?

# 587
Със сила е налагането на демокрация.
 Плащат да стане, не е естествен път. Не  е да узрее масата.
Къде е  по-добре за живеете , разбра се че и в Русия  е добре на бивши лидери, от Запада, че  в бордове   до сега. Сега се поставя под въпрос моралността им и не искат да си останат в борда ,напускат, всъщност защото акциите и парите изчезват ,падат, ама го удрят на морал.

Нито една държава от източния блок на  е копирала толкова руското като нас.
 И все пак бавно ,но тръгнахме по друг път.
 Да разберем руснаците защо вярват и избират Путин имам предвид, защото ние си избирахме Бойко редовно. Кратко е  сравнено с тях, но и сме малък мащаб.
Иначе пътят ни бе един - мутрите, олигарсите, даже Божков бе опит  да прилича на разни руснаци в немилост.
 Който много играчки има му ги вземат батковците.

Съжалявам, не мога да излея , изразя всички мисли ,дето минават ...

# 588
Според мен,руснаците трябва да се вдигнат и да свалят Путин от власт...просто няма друг начин
Ама според теб. Ти знаеш ли какво мислят и искат руснаците?

# 589
Какво значи, че не сме си прибрали хората  от Донбас? Някой е поискал да дойде и ние сме го спряли ли? Тези с руското самосъзнание са ги върнали от Русия ли? В смисъл, наистина не ми е ясно. И как точно да не позволим да се разполагат бази у нас. Те не са ни взели в алианса само за украса...
Точно така. Не им дадоха възможност да дойдат на бесарабските българи. Както видях и знам са били измъчвани, убивани и малтретирани. При това с години. И никой не ги чу. Повдигна се някак вяло въпроса и дотам (отдавна)
Дори не изпратихме нота някаква, някакъв знак на недоволство или какъвто и да е знак, че ни интересува съдбата им. Малко знаем за тях. И аз случайно просто разбрах за живота им, какви са, какво става там и т.н.
Да, заради базите ни приеха. Ама осигуриха ли ни нещо. И май се оказа, че при нападение няма да ни защитават, въпреки че сме членки на НАТО. Нямали такива правомощия. Да кажат тук мъжете, те повече разбират и се интересуват, но ставаше преди на въпрос за Турция, ако ни нападне, като членка на НАТО дали имаме право на защита ...еми оказа се, че не. То и Турция май е такава, ама..не знам, да пишат знаещите, но за Украйна съм сигурна , доста материал и то достоверен съм видяла и от хора там живеещи знам, без да ги познавам лично, но..то и по световните медии имаше пускани снимки, та ..не е нещо измислено.
И по-спокойно за русофили или други. Не знам кой как определяте тук, но истината е такава. Дразни, ама това не променя нещата. Не одобрявам ставащото, защото и ние сме на веригата, дори само икономически да е , пак ми идва много. Но питате защо нападал Путин, много причини има, но има и много болка там в Украйна. Колко да са били добре украинците от руснаците (дето в дупка още се изхождали) , като тук на морето млади украинчета се молят да работят за филия хляб и почти за без пари. Хайде моля. Трагедията винаги е за обикновените хора. Но и ние сме облъчени и станали...то българите винаги сме били заспали, та..Та демокрация..каква демокрация у нас бре? Банани има, ама за работа е пак с връзки да се уредиш, а не по способности. Краде се за световно , а други броят стотинки. Лекуваш се с пари, иначе умираш. То и по вируса се видя къде сме демократично и как умираме като мухи.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 11:10 от Анонимен

# 590
  • СИ

то и в Древен Рим е било много хубаво място за живеене... ако си патриций
имало е голям поток на роби от провинциите
от 30 години България скъса със СССР и стандарта на живот, здравеопазването и образованието удрят небесата
британците защо бягат от хубавото?
защо не се отказаха от паунда за сметка на невероятното евро?
норвежците и те къде спят?
американците си разбиват индустрията, заради евтината китайска работна ръка

като ограбваш ресурсите на другите и някой ти работи за без пари е лесно да си вдигнеш стандарта
това е великата пазарна икономика
от римско време е така

Не разбирам, какво искаш да ми кажеш. Мъчиш се да сглобиш нещо като стигна чак до Римската империя, но не ти се получава.
Между другото... Защо Москва има претенциите за трети Рим? И как го съчетават с носталгията по СССР?

# 591
Според мен,руснаците трябва да се вдигнат и да свалят Путин от власт...просто няма друг начин

Хм, как ли да разберем какво искат? Може би с избори, ама реални? А, не става, там няма такова нещо.

# 592
Конфликта  между Русия и Украина гори вече 8 години ..В Луганск и Донец се случват ужасни неща,толкова деца са убити , мирни жители са изтезавани от бандеровци(украински  националисти) ,които по най-зверския начин са ги убивали заради това ,че искат да са част от Русия  ..И всички тези 8 години  Луганск и Донецк,които са общо  6 милиона ,като население, молят за помощ Русия ..   еми...как да стои от страни и  да гледа  как убиват хора и деца ,ама по такъв ужасен начин ,че не може и да си представите,става дума за мъчение като рязане на на живо на уши ,на глави , на очи...горене на живо и какво ли не....
Ти шегуваш ли се? Искали да са част от Русия? То така става територии да се цепят, защото някой искал. Тези бедни хорица да не би от нищото да са решили да се отцепват??

# 593
  • пустинята Гоби
Ти само това ли видя и разбра от целия пост на Велина?

Не е ли редно да се мисли как никой да не ни напада, вместо да се говори през пост как никой няма да ни защити като навлязат чужди армии в България?

# 594
Не разбирам, какво искаш да ми кажеш. Мъчиш се да сглобиш нещо като стигна чак до Римската империя, но не ти се получава.

казвам ти как се постига висок стандарт на живот - колониализъм
ако не разбираш проблемът не е мой
погледни Детройт, може и да разбереш

# 595

Хм, как ли да разберем какво искат? Може би с избори, ама реални? А, не става, там няма такова нещо.
Ох, не говорете за избори. Няма избори. Никъде. То има нещо бутафорно, но си остава такова. И демокрация няма. Напоследък се нагледах на примери за това от цял свят.

# 596
Левски е бил прав, много прав....
"Който те освободи, той ще те пороби"
Така си е. Те с Раковски добре са преценили руснаците, че не са с чисти намерения към нас.

# 597

от 30 години България скъса със СССР и стандарта на живот, здравеопазването и образованието удрят небесата
британците защо бягат от хубавото?
защо не се отказаха от паунда за сметка на невероятното евро?
норвежците и те къде спят?
американците си разбиват индустрията, заради евтината китайска работна ръка

като ограбваш ресурсите на другите и някой ти работи за без пари е лесно да си вдигнеш стандарта
това е великата пазарна икономика
от римско време е така

Браво, супер, добре звучи. Но какво предлагаш в замяна? Да станем неутрална страна и самички да се развиваме? Или да влезем в сферата на Русия? Кажи де, защото така остава впечатление за просто критикуване с друга цел. Каква алтернатива имаме?

# 598
Конфликта  между Русия и Украина гори вече 8 години ..В Луганск и Донец се случват ужасни неща,толкова деца са убити , мирни жители са изтезавани от бандеровци(украински  националисти) ,които по най-зверския начин са ги убивали заради това ,че искат да са част от Русия  ..И всички тези 8 години  Луганск и Донецк,които са общо  6 милиона ,като население, молят за помощ Русия ..   еми...как да стои от страни и  да гледа  как убиват хора и деца ,ама по такъв ужасен начин ,че не може и да си представите,става дума за мъчение като рязане на на живо на уши ,на глави , на очи...горене на живо и какво ли не....
Ти шегуваш ли се? Искали да са част от Русия? То така става територии да се цепят, защото някой искал. Тези бедни хорица да не би от нищото да са решили да се отцепват??
Като е много яко в Русия и тези горките руснаци искат да са към Русия, да си бяха стегнали багажа и да ходят там, има земя бол. Как така някой ще се отцепва когато си иска и щото така е решил... Абсурдно е! Сега за издевателствата, това е друга тема. Дреме му на Путин, че руснаците в Донбас били репресирани.. и един мармот завиваше шоколада...

# 599
  • софия
Левски е бил прав, много прав....
"Който те освободи, той ще те пороби"
Така си е.
Скрит текст:

Има някаква опозиция в Русия. Директорката на театър „Център Мейерхолд“ Елена Ковалска напусна поста си в знак на протест срещу военната инвазия в Украйна.

Общи условия

Активация на акаунт