Войната в Украйна 1

• 1 799 587
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 600

... За мен виновника е друг. Не са руснаци и украинци. Разделяй и владей. Каква демокрация? Кой нарушава световния ред уж...

Чисто исторически, защо не седнеш да четеш, как се е появила Украйна и как се озовава в СССР?! Освен Украйна в СССР имаше и други държави, които пак се озоваха там, не по собствено желание. Сега наследниците на тия, които фабрикуваха нации, народности и държави и ги местеха като пешки по картата или в концлагери или просто ги избиваха, точно те ли се загрижиха за мира и демокрацията?!
Значи, ако искаш в първобитния строй да се върнем, то май там някъде е била ...Велика България на Кубрат. Т.е. това си е наша територия и да си я вземем викам.
Разделението стана много отдавна по времето на Горбачов, всички искаха някаква промяна, ние също тук. Аз обаче не видях нещо, освен да мога уж да пътувам някъде. Но трябват и пари. На българина освен да се изнесе май мечтата не му е друга. Защо у нас не стана по-добър живота. А колите дето имат повечето, да не казвам коя ръка са и откъде са взети. Но за нас това е ..нещо много и стандарт демократичен. Ползата е само това, че хората могат да почнат живота си някъде надалеч сега. Но това не е полза за страната обезлюдяването и изтичането на умове и кадри.

# 601
  • пустинята Гоби
Трайчо Трайков щял да мести паметника на Съветската армия до дни. Подходящ момент е избрал, спор няма.

# 602
  • София
Трайчо Трайков щял да мести паметника на Съветската армия до дни. Подходящ момент е избрал, спор няма.

Най-накрая! Срещу университета ни, на центъра, да си държим окупаторски паметник толкова дълго време..

# 603
Разделението стана много отдавна по времето на Горбачов, всички искаха някаква промяна, ние също тук. Аз обаче не видях нещо, освен да мога уж да пътувам някъде. Но трябват и пари. На българина освен да се изнесе май мечтата не му е друга. Защо у нас не стана по-добър живота. А колите дето имат повечето, да не казвам коя ръка са и откъде са взети. Но за нас това е ..нещо много и стандарт демократичен. Ползата е само това, че хората могат да почнат живота си някъде надалеч сега. Но това не е полза за страната обезлюдяването и изтичането на умове и кадри.

Аз пък не мисля така. Да, сега трябват пари, при соца трябваха връзки и членство в БКП за да си добре. И в двата случая не е за всеки. Но сега всеки има възможност да печели пари, ако се е потрудил за адекватно образование, ако има хъс, ако е готов да рискува... В природата нищо не се дава даром и няма за всички по много, така е. Но по-добре добрият живот да идва по заслуги, отколкото по благоволение на партията срещу послушание.
И не е вярно, че не живеем по-добре. Можем да пътуваме. Децата ни ,могат да учат където си поискат. Можем да емигрираме без да ни стрелят. Можем да притежаваме имоти, акции и други активи. Можем да развиваме бизнес.
По време на соца не съм си и мечтала, че ще карам ски в хотел с 5* и след ските ще ходя на спа. И не съм мечтаела, защото даже не съм знаела, че има такова нещо. Не съм и мечтаела, че детето ми може да учи там, където е учило - било ми е нещо като научна фантастика това, нещо нереално, което се случва някъде си.
А кадрите изтичат, защото народът ни е ляв та дрънка и все си избира разни мимикрирали левичари. И предприемчивите хора с дясно мислене, ако не намерят почва тук се изнасят. Но то е заради болшинството българи, не заради капитализма.

# 604

Най-накрая! Срещу университета ни, на центъра, да си държим окупаторски паметник толкова дълго време..

Тази новина далеч не мога да обявя за добра - ние сме царе да затриваме историята си, макар само тя да ни е останала. Ако сте ходили в Бундестага, там все още стоят надписите на руските войници от 1945г. и на немците и през ум не им минава да ги затриват. Питах тогава - защо? Екскурзоводката само отговори - нарочно, за да се помни какви грешки сме допуснали, за да ги има тези надписи.
Но ние сме тарикати, немците къде къде са зле, а ние-ехе..

# 605
Ха, моментът наистина е подходящ. Да го местят, има музей на тоталитаризма или социализма беше. Като ще е  паметник, да е български. Някакви две полицейски коли  нощес го пазили. Повод дали.
Голям принос ще е против войната. Най-големия дето можем да направим.

Да му се не знае...Добре си беше без тази война, колкото да мрънкаме.

# 606
Държавите се съгласяват, че въоръжено нападение срещу една от тях, в Европа или Северна Америка, ще се разглежда като нападение срещу всички тях. Впоследствие, те ​​се споразумяват, че ако има въоръжено нападение, всяка от тях, упражнявайки правото на индивидуална или колективна самоотбрана, ще подпомогне атакуваната държава, като предприеме такива действия, каквито счете за необходими, включително употребата на въоръжена сила за възстановяване и поддържане на сигурността на Северноатлантическата зона. Договорът не изисква от членовете да реагират задължително с военни действия срещу агресор. Въпреки че са длъжни да отговорят, на държавите е предоставена свободата да избират начина, по който да го направят. Това се различава от член 4 на „Договора от Брюксел“, в разпоредбата на който ясно е посочено, че отговорът ще бъде военен по характер. Независимо от това, се приема, че членовете на НАТО ще помагат на нападнатата държава с военни средства. Договорът по-късно е изяснен, като в евентуалното нападение се включват територията на която и да е държава членка и нейните „кораби, сили или въздухоплавателни средства“ над Тропика на Рака, както и някои отвъдморски департаменти на Франция.

от уикито за НАТО....

# 607
Точно па паметникът ни е кусурът... Пак грешна политика - дела и безсмислени жестове срещу Русия, а буксуваме в практиката за постигане на енергийна независимост. По-добре да бяхме построили алтернативини тръбопроводи, да имаме акции в терминала за втечнен газ и прочее, пък паметникът нека си седи като украса над зона за забавление на скейтбордисти.

# 608
  • София
"Булстаком" са спрели руските канали...

Грешка е това. Трябва да има начин да се информираме докъде стига лудостта и идолопоклонничеството.

# 609
Римска империя, СССР, 18 век, САЩ в Ирак 2004г., още малко и до агресивните походи на хан Омуртаг да стигнем срещу славяните, за да оправдаваме очевидно агресора в конфликта. Laughing
Админите на форума да се активират малко.

не оправдавам ничия агресия
обяснявам исторически пътя на замогване на великите демокрации
кои са били колониите на Русия?

между другото защо Симеон (този агресор) повежда армията срещу Византия през 894-та? Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 11:40 от Ghost

# 610
  • пустинята Гоби
Понеже се спомена, че Путин бил болен, само да кажа, че става въпрос за психически проблеми, никой не го чака да пукясва. Това не знам дали е добра новина, с оглед на това, че държи ядрени оръжия, но понеже се разви теорията, че като за последно искал да се разпише.

Нашите политици са просто безценен извор на подходящи мерки и стратегии. Как пък точно днес се изпляска Трайчо...

# 611
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Идеалният момент
Такъв паметник вече е абсолютен срам

# 612

Тази новина далеч не мога да обявя за добра - ние сме царе да затриваме историята си, макар само тя да ни е останала.

Нищо ѝ няма на историята. Въпросният паметник ще си отживява в Националния исторически музей, където му е мястото. В Бундестага хубаво има бележки от руски войници, но не се сещам на видно място в центъра на Берлин да има паметник на Хитлер. Аналогично, паметник на съветските окупатори няма място на пъпа на София.

Браво на Трайков за решението. Крайно време беше някой да разкара това петно от центъра.

# 613
Абе те и за Байдън казваха, че е вече с деменция и не става, ама ей го на президент на 75+ .
Така че, болен, не болен,  кервана си върви.

# 614
Знамена, знамена. Мнения разнородни. Както излезе лафът: Досега бяха специалисти по вирусология, сега са военни експерти.
Не искам да заемам страната на Русия или Украйна, но си мисля, че подстракателите на цялата работа са американците.
Аз ще се моля за България...

Общи условия

Активация на акаунт