Войната в Украйна 1

• 1 799 536
  • 44 850
  •   2
Отговори
# 735
Сигурно ли е, че руски доставчици отказват поръчки за Европа или просто е поредната бомба?

Китай е вдигнал забраната за внос на руска пшеница, предполагам за това са се договорили на преговорите при началото на олимпиадата и е ход да подкрепят руската икономика.
И върви съобщение, че поредно обръщение Зеленски е предложил на Путин преговори и е разкритикувал запада за бавната реакция.
Не само Китай се храни с руска пшеница, а и Турция.
Китайците са казали, че продължават да търгуват с Русия.

# 736
Китай до сега имали забрана за внос от Русия.
Турция какво общо има?

# 737
Турция какво общо има?
Няма да спрат, според мен, търговски отношения с Русия, много са зависими от хляба и както ние всички от газта и горивата.

# 738
Китай все още приема и изпълнява поръчки за Европа.
И никога няма да спре!

# 739
  • София
Написал е, че иска помощ от Букурещка деветка - Полша, България, Румъния, Словакия, Унгария, Естония, Латва, Литва, Чехия.
Да, продаде си задника на щатите, сега като опре яйцето до задника, иска помощ от православните си братовчеди.

# 740
Турция какво общо има?
Няма да спрат, според мен, търговски отношения с Русия, много са зависими от хляба и както ние всички от газта и горивата.

То няма нужда да го предполагаме, Ердоган още вчера каза, че няма да има санкции спрямо Русия.
Осъжда нахлуването в Украйна, но няма да променя нищо в търговските си отношения с Русия.

# 741
Ами, да. Диктатор диктатору око не вади. Пък и той е само на далавера от тази работа. -За югоизточния съсед ми беше мисълта.

# 742
Ами, да. Диктатор диктатору око не вади. Пък и той е само на далавера от тази работа. -За югоизточния съсед ми беше мисълта.
Ама Турция подкрепя Украйна. С оръжия.

# 743
Президента на Италия е съобщил, че Зеленски не е свързал с него по телефона както е била предварителната договорка.
Това вече си е гавра, на Зеленски земята му пари под краката,  те за телефонни разговори се закъхарили.

В тази връзка явно е било последното изказване на Зеленски в Туитър:

"Today at 10:30 am at the entrances to Chernihiv, Hostomel and Melitopol there were heavy fighting. People died. Next time I'll try to move the war schedule to talk to #MarioDraghi at a specific time. Meanwhile, Ukraine continues to fight for its people."

Авт.превод: Днес в 10:30 ч. на входовете на Чернигов, Хостомел и Мелитопол имаше тежки боеве. Хората умряха. Следващия път ще се опитам да преместя военния график, за да говоря с #MarioDraghi в точно определен час. Междувременно Украйна продължава да се бори за своя народ.

# 744
Ама Турция подкрепя Украйна. С оръжия.
И купува от Русия, оръжия

# 745
wild poppy, много достоен отговор.

# 746
Ние трябва да вдигнем паметник на Костов, днеска го осъзнавам, защото ако не беше той, украинската съдба можеше и да е наша съдба. Представете си че сега правехме цивилизационният си избор, а не тогава подтикнати от фалита в държавата, когато Путин още го нямаше. Какво щеше да стане с нас. Щеше ли Путин да ни позволи да сме свободна страна която сама избира своя цивилизационен път, или щеше през Черно Море да нахлуе под предтекст, че представляваме заплаха за сигурността на Русия потъпвайки всякакви международни права и суверенитет.

# 747
Досега не съм подкрепяла никой протест, но днес ако кажат че ще има протест в подкрепа на Българския неутралитет съм там. Какви войски ще ми трупа НАТО по нашите граници, това директно ни прави мишени, а като ни избумкат /Господ да пази/ "братята" руси, НАТО ще се врътне със 100-200 те си войника и ще ни прати хуманитарна помощ мммда, благодаря.
Да бе, иди заедно с тези от Възраждане. И те са против.
Останалите сме ЗА. И сме много повече, а и властта е в нас. Дори Герб са ЗА.

Такива изказвания ме подсеща  защо вече не живея в България, която много обичам.
Ооо, не ми казвай, че си в гнилия Запад ? И ти ли Бруте ? 🤣
Не съм ти Брут. Не исках да ме управляват крадливи неграмотни простаци. Че и продажни. Но чинно си плащам данъци за имотите в Родината.

# 748
  • София
Точно па паметникът ни е кусурът... Пак грешна политика - дела и безсмислени жестове срещу Русия, а буксуваме в практиката за постигане на енергийна независимост. По-добре да бяхме построили алтернативини тръбопроводи, да имаме акции в терминала за втечнен газ и прочее, пък паметникът нека си седи като украса над зона за забавление на скейтбордисти.

Най-добре и двете.

И кой не го направи всичко това? Едно ангелче от Банкя и кохортата му, нали?

# 749
Боже, какви неща ви се виждат комични... Отказвам да повярвам, че някой вижда нещо комично във война!

Съмнявам се за партизанската война.
Крайните украински патриоти са повечето образовани и възпитани в духа на новото време, кой ще зареже всичко да се крие и да няма миг покой. Кълнат се как няма да оставят на мира окупаторите, но и там повечето са обикновенни мирни хора. Това не е Чечня.

И до момента няма кой знае каква съпротива там където вече са влезли руснаците.

Вчера ми попадна едно много интересно клипче, ако го намеря ще го пусна.
Жена на средна възраст се приближава към руски войник и започва да му се кара и крещи какво правят тук, че това е украинска земя и т.н. Войника мълчеше и не реагираше, беше хем комично, хем трагично.

Общи условия

Активация на акаунт