Войната в Украйна 1

• 1 799 840
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 750
Ние трябва да вдигнем паметник на Костов, днеска го осъзнавам, защото ако не беше той, украинската съдба можеше и да е наша съдба. Представете си че сега правехме цивилизационният си избор, а не тогава подтикнати от фалита в държавата, когато Путин още го нямаше. Какво щеше да стане с нас. Щеше ли Путин да ни позволи да сме свободна страна която сама избира своя цивилизационен път, или щеше през Черно Море да нахлуе под предтекст, че представляваме заплаха за сигурността на Русия потъпвайки всякакви международни права и суверенитет.
Чак пък толкоз .... Припомни, кога сме правили цивилизационнен избор сами, без натиск, корупция и подкупи.Thinking

# 751
Талибаните призовават за мир.

Армията раздава оръжие на цивилните граждани.
Има призиви от страна на правителството да се мятат коктейли "Молотов" по колоните руски камиони и военна техника.
В Мелитопол всички мостове са разрушени (това го знам от живеещи там)
В Киев имало три разрушени моста и непрекъснати бомбардировки.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 14:41 от milalena

# 752
  • СИ

Такива изказвания ме подсещат  защо вече не живея в България, която много обичам.

М-да...! Предполагам, че не живееш в Русия? Или бъркам?

Не съм ти Брут. Не исках да ме управляват крадливи неграмотни простаци. Че и продажни. Но чинно си плащам данъци за имотите в Родината.

Нашенските неграмотни и крадливи простаци по какъв модел мислиш, че са създадени? И като говориш за продажници знаеш ли, че един правешки хитрец ни е предлагал за 16-та реСпублика?!

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 14:44 от SeaHorse

# 753
Досега не съм подкрепяла никой протест, но днес ако кажат че ще има протест в подкрепа на Българския неутралитет съм там. Какви войски ще ми трупа НАТО по нашите граници, това директно ни прави мишени, а като ни избумкат /Господ да пази/ "братята" руси, НАТО ще се врътне със 100-200 те си войника и ще ни прати хуманитарна помощ мммда, благодаря.

Да де, ама ако искаме да сме неутрални, тогава трябва да излезем от НАТО. И тогава, сам самички, ще се молим да не реши Путин, че сме му много удобно предмостие към Европа. Не си ли чувала:
- Курица не птица и Болгария не за граница...

# 754

Такива изказвания ме подсещат  защо вече не живея в България, която много обичам.

М-да...! Предполагам, че не живееш в Русия? Или бъркам?
А, бъркаш. В Русия живее 150 %. Или може би само сърцето и живее там, а физически е в някоя гадна капилистическа страна.

# 755
Няма за какво да се срамувам. Живея където съм избрала, където семейството ми живее спокойно.
Ох. Хайде да не ви заболят главите от мислене. В Париж живея.
Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 14:47 от cardhu

# 756
Всъщност Петър Стоянов чрез служебното
правителството на Стефан Софиянски внася  молба за приемането ни в НАТО.

Ние трябва да вдигнем паметник на Костов, днеска го осъзнавам, защото ако не беше той, украинската съдба можеше и да е наша съдба. Представете си че сега правехме цивилизационният си избор, а не тогава подтикнати от фалита в държавата, когато Путин още го нямаше. Какво щеше да стане с нас. Щеше ли Путин да ни позволи да сме свободна страна която сама избира своя цивилизационен път, или щеше през Черно Море да нахлуе под предтекст, че представляваме заплаха за сигурността на Русия потъпвайки всякакви международни права и суверенитет.

# 757
# 758

Украинските власти оставили камиони с десетки хиляди автомати на населението да се самообслужва . Това ще доведе до бандитизъм и убийства. Съвсем са изпръхтяли явно .

# 759
Песков е заявил, че Путин е готов да изпрати делегация в Минск за преговори с Украйна. От руска страна ще бъдат военни, дипломати и от администрацията на Кремъл.

Разговори и договорка за неутралния статус на Украйна били главна му цел.

Коментар от мен - не ми се вярва украинците да се съгласят на Минск като място за провеждане на преговорите.

# 760
Mисля Европа може да извлече и ползи от тази криза защото ще се намерят точните начини да се скъса веднъж завинаги от енергийната зависимост от Русия.
А относно преговорите на които уж бил склонен Путлер - нито стъпка назад освен пълно изтегляне на войските и разбира се пълна ненарушимост и на границите и суверинитет за Украйна + безсрочни санкции като се втвърдяват до степен тотална изолация на Русия по севернокорейският модел.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 15:05 от pehoko

# 761
https://www.youtube.com/watch?v=mVPTqHZqdz0информация, чу руската армия върви с тези мобилни крематориуми в Украйна , да не се разбира броя на загиналите.
 Това идва в повече от всяко друго действие. Майките да се простят дори с погребение на децата си, тези двайсетина годишни момчета, от задължителната наборна служба.
 Ако това е истина, а не както обикновено, (има ги, но точно сега  е въпросът вървят ли подир армията), проклет да е трижди.

# 762
Чудя се кой е по-виновен - руснаците, че се оставиха да ги предизвинат, че да нахлуят в Украйна или украинците и всички останали, които така глупаво си мислеха, че тарикатски ще предизвикват Русия, а тя само мързеливо ще маха с ръка.

# 763

Украинските власти оставили камиони с десетки хиляди автомати на населението да се самообслужва . Това ще доведе до бандитизъм и убийства. Съвсем са изпръхтяли явно .
Това е доста тъпо! За първи път чувам да се прави по време на война. Оръжие се ползва под ръководство.

# 764
Руснаците подобно на китайците копират.
През цялото си съществуване това са правили – копиране на Запада.
Обаче, не им се получава. Вижте Москвича. Копирали са Опел 1968. Неуспешно, уви 😂
Една злобна нация която завижда на Запада и с копиране се опитва да покаже че струва нещо.
Това че имат ядрено оръжие не ги прави напреднали.
И Иранците, че и Пакистанците го имат.. Но напреднали ли са? Какво можем да научим от тях? Нищо!

Единственото нещо което са развили до съвършенство е пропагандата.....

Общи условия

Активация на акаунт